Zależy co chcesz grać - jeżeli chodzi o tryb PvP nie ma znaczenia gdzie bedziesz grał - możesz tam grać ze znajomymi ze wszystkich serwerów.
z PvE podobnie.
Jeżeli WvW - tu ci więcej podpowiem ; Na Blacktide czy Underworld reklamowane jako serwery polskie nie ma co iść - wszystkie gildie grające wvw pouciekały.Teorii o upadku WvW Underworld słyszałem już kilka i w prawie każdej występują nasi rodacy. Sam przez rok grałem na Ring of Fire - Polaków było tam jak na lekarstwo - za to Italiano i Anglików cała masa - dobrze mi się tam grało, w miarę przyjaznę community - tylko gdy wszystkie lepsze gildie WvW pouciekały z niewiadomych przyczyn szukać wrażen gdzieś wyżej - Przeszedłem na Gunnars Hold - z początku mało Polaków, bardzo przyjazne community. Obecnie dołączyło kilka polskich gildii, więc jest w czym wybierać.
Jeżeli chodzi o serwery z Polskimi gildiami WvW to polecam ci : Desolation , Gunnars Hold, Piken Square, Gandara a na Far Shiverpeaks też coś znajdziesz.
http://mos.millenium.org/matchups - tu masz aktualny ranking serwerów WvW.
Akurat ranking ma znaczenie i serwery z samego dołu tabeli raczej powojują troszkę i tylę. Miałem epizod na Vabbi i cały czas bycie Outnumbered - każde wyjście z respa kończyło się rozjechaniem przez 20+ typa. Dopiero około 20 dało się trochę pobawić w roaming(szukanie wrażen 1vX) albo havoc(mała grupka starająca się przejąć jak najwięcej lub lubująca się w walkach 3-5 vs X). Na jakieś większe granie i większe rzesze sprzymierzeńców nie było tam co liczyć - po prostu nikt tam wvw oprocz jednej gildii nie grał.
Jak jesteś nastawiony na Mass PvP jakim jest WvW to proponuje ci wybrać coś ze środka lub góry tabeli.