Zmieniłem zdanie co do gry, dam jej szansę więc odświeżę temat nowymi pytaniami:1. Co robić kiedy osiągnę już endgame? Zauważyłem, że w grze poziom wbijamy strasznie szybko więc najważniejsze jest dobicie endgame'u i zdobyciu 4 klasy czyli przebudzenie jeśli dobrze rozumiem. Co potem? Nauczony kompletnym grindem i brakiem lvl capa w innych grach kompletnie nie wiem co mam (mogę) robić. Tzn. wiem, że jest ponoć jedno z najlepszych PvP, są Siege, dungeony ale czy jest sens grania jeśli nie mam wiele czasu na grę? Tj. siedzę w tygodniu ok. 3-4h wieczorem, a w weekend 4h z przerwą rano i 5-6h wieczorem i czy to starcza do dobrej gry? Czy jednak żeby czerpać dużo satysfakcji i funu z gry muszę siedzieć np. cały czas 5h bez przerwy?2. Czy mam robić jakieś questy? Czytałem poradniki odnośnie archera którym gram i nikt nie wspomina o questach. To znaczy, że mam tylko expić?
Ad.1. W grze masz jeszcze system subclass, dający możliwość posiadania do 3 innych klas na 1 postaci (przełączane u NPC, po stworzeniu mają od razu 40 level) po uzyskaniu 75 level'u. Do tego dochodzi zdobycie odpowiedniego ekwipunku, wstawienie atrybutów, enchantu, pomoc w rozwoju klanu/ally. Z ilością czasu jaki należy poświęcić to zależy. Jeśli znajdziesz sobie klan, znajomych, którzy będą grali w podobnym wymiarze czasu to nie powinno być problemu. Znam ludzi, którzy logują się tylko do gry, aby porozmawiać albo pohandlować w mieście, a do walki wkraczają tylko w przypadku odbywającego się oblężenia.
Ad.2. Questy nie są wymogiem, nie licząc questów na zmianę klasy itp., mogę wspomóc expienie czy wyposażenie postaci. Dużo poradników odnosi się do starszych kronik, gdzie większość questów była nieopłacalna (więcej adeny wydawało się na teleporty niż uzyskiwało jako nagrodę), nudna i monotonna. Teraz przedstawia się to zupełnie inaczej, w późniejszym etapie gry opłaca się wykonywać zadania, aby pozyskać recepty, kamienie do atrybutów, exp, pety itp.