L2 - parę pytań/problemów

Witam, mam parę pytań oraz jeden problem odnośnie gry:

1. Pierwszy jest problem, przy moim sprzęcie (Intel Core2Quad Q6600 2.4@3.2Ghz, 4GB RAM, GTX460, Windows Vista x64) mam 1FPS tam gdzie się startuje... Wiem, dużo ludzi ale czy to nie przesada? Chyba powinno trochę lepiej chodzić. Gram na najwyższych detalach w rozdzielczości 1920x1080.

2. Czy Orkiem Warriorem gra się łatwo? Zwykle gram samotnie, preferuję grind, czasami party z kumplami.

3. Czy łatwo tą grę ogarnąć? Tj. chodzi mi o tutorial, RoM wg. mnie tu był najlepszy, po dobiciu 10lvl w zasadzie wiedziało się już wszystko, czy tu też łatwo jest wszystko zrozumieć?

4. Czy w tej grze jest lvl cap?

jak chcesz pograc normalnie w l2 to lepeij zmien delete na minimum ja bylem w szoku ile ludzi tam biega po miescie sam osobbiscie powylanczalem cienie itp zeby w miare sie dalo grac przypuszczam ze jak dojde gdzies dalej to podkrece grafike ale na tym etapie sie nieda tego zrobic

Lvl cap - GoD 99, L2 85

Ork warrior dzieli się na Destro (głównie do farmienia, wali włócznią (AoE) lub wielkim mieczem) lub Tyranta (fisty, o wiele bardziej nadaje się do gry solo). Na GoD'zie nie wiem jak to wyglada

L2 (nie wiem jak GoD) nie jest grą do zabawy samemu. Praktycznie od 40lvl bardziej opłaca się grać w party niż samemu.

Początkowo możesz mieć problem z grą, chodzi tu głównie o wyposażenie, ale po jakimś czasie nie będziesz miał problemu.

Z tymi fpsami u mnie jest identycznie, po prostu gra jest nie grywalna nawet na średnich. Przycina, ścina, urywa i zwalnia na każdym kroku. Dodam też, że na serwerze EURO są LAGI powyżej ~150ms.

to sa servery amerykanskie po 2 nie ma 2 gry tyloma osobami w jednym miejscu i Gra TYPU tera nawet bys sie nie ruszyl przy takiej ilosci graczy...poprostu jedzie sie w ta gre na low detalach i tyle:)

Nie po to kupiłem Core i7 żeby grać w Lineage 2 na niskich i mieć ściny :( Ide pograć w tibie...(EVIL)

Swoją droga jeśli wiadomo, że są takie lagi przy takiej ilości graczy to powinni nie dawać możliwości ustawiania detali tylko od razu wszystko na minimum w .cfg i już... Co do gry to tylko quest/dungeony z party? Hm, trochę szkoda bo szukam gry w mechanice podobnej do... Tibii, tj. głownie liczy się tylko LvL + PvP, tylko grind, skille AoE itp. w grafice 3D... W takim razie L2 sobie odpuszczę. Temat można zamknąć.

Zmieniłem zdanie co do gry, dam jej szansę więc odświeżę temat nowymi pytaniami:

1. Co robić kiedy osiągnę już endgame? Zauważyłem, że w grze poziom wbijamy strasznie szybko więc najważniejsze jest dobicie endgame'u i zdobyciu 4 klasy czyli przebudzenie jeśli dobrze rozumiem. Co potem? Nauczony kompletnym grindem i brakiem lvl capa w innych grach kompletnie nie wiem co mam (mogę) robić. Tzn. wiem, że jest ponoć jedno z najlepszych PvP, są Siege, dungeony ale czy jest sens grania jeśli nie mam wiele czasu na grę? Tj. siedzę w tygodniu ok. 3-4h wieczorem, a w weekend 4h z przerwą rano i 5-6h wieczorem i czy to starcza do dobrej gry? Czy jednak żeby czerpać dużo satysfakcji i funu z gry muszę siedzieć np. cały czas 5h bez przerwy?

2. Czy mam robić jakieś questy? Czytałem poradniki odnośnie archera którym gram i nikt nie wspomina o questach. To znaczy, że mam tylko expić?

Zmieniłem zdanie co do gry, dam jej szansę więc odświeżę temat nowymi pytaniami:1. Co robić kiedy osiągnę już endgame? Zauważyłem, że w grze poziom wbijamy strasznie szybko więc najważniejsze jest dobicie endgame'u i zdobyciu 4 klasy czyli przebudzenie jeśli dobrze rozumiem. Co potem? Nauczony kompletnym grindem i brakiem lvl capa w innych grach kompletnie nie wiem co mam (mogę) robić. Tzn. wiem, że jest ponoć jedno z najlepszych PvP, są Siege, dungeony ale czy jest sens grania jeśli nie mam wiele czasu na grę? Tj. siedzę w tygodniu ok. 3-4h wieczorem, a w weekend 4h z przerwą rano i 5-6h wieczorem i czy to starcza do dobrej gry? Czy jednak żeby czerpać dużo satysfakcji i funu z gry muszę siedzieć np. cały czas 5h bez przerwy?2. Czy mam robić jakieś questy? Czytałem poradniki odnośnie archera którym gram i nikt nie wspomina o questach. To znaczy, że mam tylko expić?

Ad.1. W grze masz jeszcze system subclass, dający możliwość posiadania do 3 innych klas na 1 postaci (przełączane u NPC, po stworzeniu mają od razu 40 level) po uzyskaniu 75 level'u. Do tego dochodzi zdobycie odpowiedniego ekwipunku, wstawienie atrybutów, enchantu, pomoc w rozwoju klanu/ally. Z ilością czasu jaki należy poświęcić to zależy. Jeśli znajdziesz sobie klan, znajomych, którzy będą grali w podobnym wymiarze czasu to nie powinno być problemu. Znam ludzi, którzy logują się tylko do gry, aby porozmawiać albo pohandlować w mieście, a do walki wkraczają tylko w przypadku odbywającego się oblężenia.

Ad.2. Questy nie są wymogiem, nie licząc questów na zmianę klasy itp., mogę wspomóc expienie czy wyposażenie postaci. Dużo poradników odnosi się do starszych kronik, gdzie większość questów była nieopłacalna (więcej adeny wydawało się na teleporty niż uzyskiwało jako nagrodę), nudna i monotonna. Teraz przedstawia się to zupełnie inaczej, w późniejszym etapie gry opłaca się wykonywać zadania, aby pozyskać recepty, kamienie do atrybutów, exp, pety itp.

Do wypowiedzi kolegi wyżej dodam że w L2, praktycznie od 76lvl mogłeś się nazywać endgame postacią (nie wiem jak na GoD'zie). Poza tym masz masę epic raid bossów (fryta, tiat, jak się poszczęści to może i baium), oly, TW, siege, bawienie się subami, SoA, LoA... Roboty jest mnóstwo (mówię o L2, nie o GoD'zie).

Witam, mam parę pytań oraz jeden problem odnośnie gry:

1. Pierwszy jest problem, przy moim sprzęcie (Intel Core2Quad Q6600 2.4@3.2Ghz, 4GB RAM, GTX460, Windows Vista x64) mam 1FPS tam gdzie się startuje... Wiem, dużo ludzi ale czy to nie przesada? Chyba powinno trochę lepiej chodzić. Gram na najwyższych detalach w rozdzielczości 1920x1080.

2. Czy Orkiem Warriorem gra się łatwo? Zwykle gram samotnie, preferuję grind, czasami party z kumplami.

3. Czy łatwo tą grę ogarnąć? Tj. chodzi mi o tutorial, RoM wg. mnie tu był najlepszy, po dobiciu 10lvl w zasadzie wiedziało się już wszystko, czy tu też łatwo jest wszystko zrozumieć?

4. Czy w tej grze jest lvl cap?