Wiadomo coś na temat robienia polonizajci L 2 ? Gra ponoć jest dobra ( nie grałem ) każdy mówił, że powoli wymiera i do tego ta wersja pl ale teraz ten silnik mają zmieniać i w ogóle jak Wam to się wszystko widzi?
L2 wersja polska
Wersja polska ma wyjść pod koniec roku, lub na początku następnego. Można już nawet głosować na ojczystą pelerynkę http://lineage2.eu/pl/vote/
Czy gra jest wciągająca ? Gdybym ściągnął teraz L2 ENG to potem mógłbym łatwo zamienić język na PL jak coś czy nowego klienta musiałbym ściągać ? Ile waży L2 ? Jakie klasy ? Gra nastawiona na PT czy solo ?
Solo można grać ale to czysta męczarnia. Lepsza gra w zgranym party. I zapewne wystartuje osobny serwer Pl. Chociaż szczerze mówiąc według mnie lepszą opcją by była nakładka na serwer . Klas masz multum. Polecam tą stronkę http://lineage2-info.pl/news.php. Ile obecnie zajmuje L2. Nie wiem. Zaś wiem że ta gra naprawdę potrafi wciągnąć.
Ostatnio pogrywam w l2 i powiem że nie jestem starym koneserem co grał we wszystkie dodatki tylko od czasów tego niby nieszczęsnego GoDa gram. Powiem tak mimo wszystko miła lokacja startowa, fajne są w niej questy a później wkraczamy do ogromnego świata i musimy radzić sobie sami. Ale jest całkiem fajnie, klimat dobry muzyka również, krajobrazy też niczemu sobie. Ogólnie fajnie się gra. Co do systemu PK jak wcześniej nie grałem w innych dodatkach nie wiem czy jest jakiś bardzo nieopłacalny jak się kogoś deda ale mimo wszystko już pare deadów oberwałem. Co do populacji to jest moim zdaniem dosyć duża. Szczególnie w aden o 17. Polecam zagrać, ale na innovie bo mimo plotek o populacji to jest spoko a na dodatek normalny IS. Chyba że dla kogoś p2w to boosty do expa. Denerwuje mnie troche bug np. w gludio czy jak tam że npc za ladą nie ma niektórych. Pozdro
No tak mnie naszło ażeby napisać o tych różnicach między GoD a wcześniejszymi kronikami L2 ,tak dla informacji dla osób nieobeznanych w temacie.Taką pierwszą,może mało znaczącą jest kestia startowej lokacji.Wcześniej każda rasa miała swoja wioske początkową ,po jakimś czasię expienia ludzie spotykali się w Giran na przykład,tam było centrum handlu.Nie było auction house ,tylko się treadowało stawiająć sklepik ,na privach można było mieć do tego inną postać i pozostawić ją w trybie off line .Max level był 85,z tego co wiem to na officialu nawet po 3 latach grania ciężko było ten lvl osiągnąć (81,83 i tak było kozak osiągnięciem).Obecnie maksymalny lvl to 99.Ważną zmianą na GoD było wprowadzenie tzw.Awakening na 86 lvl .Polega to w skrócie na tym ,że jak wcześniej mieliśmy na przykład trzech daggerów(assasinów) to po awakening mamy jednego ,wszyscy trzej dostają takie same skille i nazywają się othell rouge (czy jakoś tak) he,he.Co jeszcze ,wcześniej był taki stały event o nazwie seven sings .W każdym mieście był taki NPC u niego sie zapisywało na event i potem chodziło się do katakumb ,tam biło się takie troche mocniejsze moby w party lub solo i farmiło sie kamyczki.Po czym te kamyczki u owego npc wymieniało sie na anciet adene.Za ancient adene można było zdejmować pięczęć z części armorów(odselowane części stawały się dopiero pełnoprawnymi itemami dającymi odpowiednei staty,tak ogólnie to ujmująć).Na GoD zlikwidowano event TvT ,czyli instancjonowana walka team na team (taka rozrywka) w Wowie na przykład to jest sedno pvp (battle grounds) w L2 to tylko taka popierdułka była dla rozrywki .
Na dysku l2 zajmuje 15,8 gb
Mimo wszystko trudno znaleźć porządne mmorpg z porządnym item shopem i populacją takim jakie jest l2. Albo jak chcecie to ciśnijcie w RaiderZ od waszego kochanego GF albo PWE :>
Mam zamiar zagraćw L2, ale chyba poczekam do startu polskiej wersji. Nie dla tego, że nie umiem angielskeigo czy coś. Po prostu nie lubie gdy zaczynam grać w jakąs grę i na początkowych lokalizacjach nie ma żadnych graczy z "low lvl" z którymi można by poexpić, pogadać itd. Nie lubię czuć się samotny na starcie
Właśnie zapomniałem zapytać ... L2 to f2p więc jak tam wygląda IS ? Daje się dużo we znaki czy wcale nie koniecznie ?>
Słyszałem że jakieś exp boostery są na wersji od NcSoftu. Ręki nie daję sobie za to uciąć
Słyszałem że jakieś exp boostery są na wersji od NcSoftu. Ręki nie daję sobie za to uciąć
Nie tylko exp, ale także hp, atk, atk speed. Raczej poczujesz na pvp kto ma te wspomagacze a kto nie. Na Eu co najwyżej masz ex exp/sp/vitality, lecz o wiele mniej graczy.
Ogólnie najlepiej moim zdaniem to grać na dobrym privie
A moglbys doradzic dobrego priva gdzie gra sporo graczy nie ma DDOS attack ze serwer ma lagi i za tydzien padnie. W miare przystepne rate 5-20x? Z gory bylbym wdzieczny. Wole grac an starym servie a ze spora ;ibcza graczy i pewnoscia ze przetrwa niz na nowym ktory zaraz padnie. Z gory dziekuje za odpowiedz.
(aktualnie gram na god ale mi nie podchodzi woel wczesniejsze kroniki )
Serwer Van Holter wystartował dzisiaj. Ludzi koło 1k, kronika high Five, raty x7.
proszę cie L2ex +Gnacik=fail serwer i tyle kto tam grał to wie co tam się działo kopiowanie itemów itp wiem bo sam nawet to robiłem i na pewno nadal można. A co do serwerów ja zawsze preferuje Europejskie no i chciałbym zacząć od nowa na nowym serwerze który startuję 2013r. Teraz jakbym miał zaczynać na Core lub na innym wykoksanym serwerze to nie ma zabawy wyskoczy ci na Varke s85 i cya a ty tylko 65lvl bez eq. Dlatego postanowiłem poczekać na nowy serwer i zacząć od zera do bohatera:P
proszę cie L2ex +Gnacik=fail serwer i tyle kto tam grał to wie co tam się działo kopiowanie itemów itp wiem bo sam nawet to robiłem i na pewno nadal można. A co do serwerów ja zawsze preferuje Europejskie no i chciałbym zacząć od nowa na nowym serwerze który startuję 2013r. Teraz jakbym miał zaczynać na Core lub na innym wykoksanym serwerze to nie ma zabawy wyskoczy ci na Varke s85 i cya a ty tylko 65lvl bez eq. Dlatego postanowiłem poczekać na nowy serwer i zacząć od zera do bohatera:P
Jeśli nie będziesz koxał z cp przynajmniej te 8h dziennie to po 3 miesiącach na tym nowym serwerze będziesz miał to samo co teraz na Core. To jest L2 GOD, nie liczy się eq tylko lv.
Linegae 2 to point&click ? Czyli wsad nie działa?
Można odblokować wsad ,w opcjach ale wtedy nie będziesz mógł pisać na czacie.Pozatym można poruszać się strzałkami ale nikt tego nie używa ;p Po 15 minutach gry przestanie to być odczuwalne,te point and click ,bo jest w sumie wygodne i nie sprawia żadnego problemu.
Być może jednak do wsada w mmo jestem przyzwyczajony i trochę będzie ciężko się przestawić ;/