Dla mnie Lineage kończy się po Gracji Final. Jak już wchodzą s80 to już nie to samo, potem coraz więcej i więcej nowości. Grałem na l2ex do momentu, gdy nie weszły s80, potem uciekłem na interlude i zostałem do dziś
L2Mid.com | [GreenWarriors] Const - Antharas 19.11.14 [Strongboys/NGU]
Ja to wolę albo classic albo ten najnowszy, raczej nie widzę sensu szukania czegoś po środku. Szkoda że nie ma serwera classic z ludnością powyżej 3000 3500 tysiąca. Mam wrażenie że ludzie jednak wolą wszystko co nowsze. Wczoraj w godzinę (wliczając w to ogarnianie sterowania, ustawień i ogólnie podstaw) wbilem na krachu 20 lvl i już mogłem wybrać klasę. Pamiętam jak na c4 się grało, trzeba było się pocic kilka dobrych godzin żeby ogarnąć co z czym się je. A może to tylko moje wrażenie
Teraz ludzie odeszli z lineage 2 na rzecz Tery, Black Desert, B&S czy PUGB. Czasy się niestety zmieniają a weterani się jeszcze bardziej starzeją xd.
To już nie te czasy że na offie gra 11k ludzi (mowa o l2), jedyny serwer który ma jakiś online lepszy to rpg club.
Teraz ludzie odeszli z lineage 2 na rzecz Tery, Black Desert, B&S czy PUGB.
Tera ma fatalny silnik graficzny (szare kartonowe postacie wczytujące się 2-3 sekundy - dla kogoś kto jest estetą jest to nie do przeskoczenia )
Black Desert to przerost formy nad treścią, postać automatycznie targetuje moby, to i inne durne ułatwienia sprawiają, że gra się w to fatalnie. Ja wytrzymałem może 3h i uninstall 10 Euro wyrzucone w błoto.
Pubg/Fortnite owszem potrafią wciągnąć na długie godziny, aczkolwiek człowiek tęskni za grindem, a takie bezsensowne zabijanie gdzie jedyną nagrodą są jakieś kiepskie rankingi szybko się znudzi.
Jedyna gra która na dobrą sprawę byłaby w stanie zastąpić mi L2 jest WoW.
Obstawiam, że w przyszłym roku Innova otworzy nowy server classic F2P i będą kolejki w poczekalni, gdyż ludzie by chętnie wrócili do starego dobrego Lineage 2, tylko są zbyt chciwi by co miesiąc płacić. F2P z bootsterami do expa przyciągnąłby rzeszę graczy którzy obecnie nie grają, albo rozproszyli się na jakichś kiepskich privach.
Pewnie złączy core z ramoną i może dadzą l2 classica, kto tam ich wie. L2 dosłownie przejadło się większości osób, albo GoD to już za dużo "star warsów" i bajerów.
Jakbym miał czas to chętni zagrałbym na interlude x7-10 bez buffów, gm shopu/tp. Jedynie co to mogłoby nie być questa na 3 profę bo chyba szlak by mnie trafił jakbym miał kampić baiuma przy dużym online. Gdyby powstał taki serwer i miałbym czas to pewnie wykonałbym parę telefonów i poszedł tam grać z ekipą.
Chyba sam by się do Ciebie wtedy podlaczyl.
To już nie te czasy że na offie gra 11k ludzi (mowa o l2), jedyny serwer który ma jakiś online lepszy to rpg club.
Tak, racja, ale ten rpg club jest taki ruski że aż za bardzo. Wiem, że to rosyjski serwer, ale tego nie jestem w stanie przeskoczyć.
Jak mam być w 100 procentach szczery to wczoraj tak mi się dobrze grało na global od NC Softu że nie chciało mi się gry kończyć, mi o że dzisiaj 6 rano pobudka do pracy. Jedyne dwie rzeczy jakie mnie wpieniaja i sprawiają że średnio widzę się na dłużej przy tej produkcji to auctionpostaci. i to szybkie wbijanie lvl. Brakuje tego feelingu potęgi postaci i to że na prawdę jest się silniejszym od innych. Auction House zabił piękno handlu a to takie klimatyczne było.
Sry ale w godzie gra dopiero się zaczyna od 85lv sad but true. Poczekaj aż będziesz wbijał 101 lv towtedy poczujesz bardzo bardzo "szybkie wbijanie lv"
Był jeden ruski serwer na który poszedłem (nie żałuje), to była asima.ws, taki pierwszy serwer postawiony na godzie gdzie się dało grać bez sporych bugów czy z geodatą dobrą. Ruscy odczuli sporej ilości strzał poniżej pleców xd
Sry ale w godzie gra dopiero się zaczyna od 85lv sad but true. Poczekaj aż będziesz wbijał 101 lv towtedy poczujesz bardzo bardzo "szybkie wbijanie lv"
No tak ale pamiętam jak się cieszyłem że wreszcie dobijalem do tego miejsca gdzie mogłem wybrać pierwszą specjalizację na 20 lvl. Teraz zajęło mi to raptem kilka chwil.
To nie to samo, zresztą miałem rozmowę z bardziej doświadczonym graczem ktory wskazał jedną wartą uwagi rzeczy, Lineage 2 to nie gra, tylko biznes. Grają tylko ci co wydają pieniądze. Sam na moim marnym lvl trgo jeszcze nie odczułem.
No tak ale pamiętam jak się cieszyłem że wreszcie dobijalem do tego miejsca gdzie mogłem wybrać pierwszą specjalizację na 20 lvl. Teraz zajęło mi to raptem kilka chwil. To nie to samo, zresztą miałem rozmowę z bardziej doświadczonym graczem ktory wskazał jedną wartą uwagi rzeczy, Lineage 2 to nie gra, tylko biznes. Grają tylko ci co wydają pieniądze. Sam na moim marnym lvl trgo jeszcze nie odczułem.
To nie tylko L2 ma tak, ale każda gra. Gry MMMO / single player to dobry biznes. Szkoda że coraz więcej firm jest chciwych na od graczy, byle jak najwięcej wydać "DLC" i zarobić na tym.
Każda gra idzie naprzód, jak bardzo to już zależy od studia. MMO to byl zawsze dobry biznes, czy to abonament czy sklep z pierdółkami, nie ważne czy to był prywatny serwer czy oficjalny, kasa sama idzie po prostu do portfeli właścicieli.
To nie tylko L2 ma tak, ale każda gra. Gry MMMO / single player to dobry biznes. Szkoda że coraz więcej firm jest chciwych na od graczy, byle jak najwięcej wydać "DLC" i zarobić na tym. Każda gra idzie naprzód, jak bardzo to już zależy od studia. MMO to byl zawsze dobry biznes, czy to abonament czy sklep z pierdółkami, nie ważne czy to był prywatny serwer czy oficjalny, kasa sama idzie po prostu do portfeli właścicieli.
Bardziej chodziło mi o to że osoba z którą rozmawiałem w l2 mówiła że gra dla niego jest forma zarobku. Sprzedaje Golda, przedmioty i surowce za prawdziwe pieniądze, zaś osoby które od niego to wszystko kupują po to by móc się bawić.
Fajnie czasem wrócić do starych czasów Szkoda, że lineage już się kończy. Zapraszam do oglądania