La Tale

Tutaj znajduje się odnośnik do oficjalnej strony.

La Tale jest przedstawicielem mmorpg 2D, w której rozgrywka odbywa się na zasadzie gry platformowej. Jeśli mieliście kiedykolwiek styczność z takimi produkcjami jak Maple Story, czy Ghost online, na pewno szybko załapiecie, o co w tym chodzi.

Tyle, jeśli chodzi o wstęp. nadszedł czas na stworzenie postaci. nie ma tu ogromnego wyboru, jednak nie jesteśmy też w jakiś znaczący sposób ograniczeni. Możemy wybierać spośród 4 klas, z których każda ma do wyboru od dwóch do trzech typów broni:

Warrior- 2h sword\spear

Knight- bronie obuchowe (club)\ 1h swords +shield

Wizard- Staff\ Dagger

Explorer- dagger\ bow\ xbow

Po wyborze specjalizacji możemy przejść do pesonalizacji postaci. Wybieramy płeć, "uczesanie" , kolor włosów, oraz (mmm zapachniało mangą) wygląd oczu i ich kolor.

Gdy mamy już postać możemy w końcu ruszyć w poszukiwaniu przygód.

Po wciśnieciu przycisku "start" postać pojawia się na jakimś zadupiu i od razu napotyka upierdliwego npc, który ze wszystkich chęci próbuje nam wcisnąć Tutorial.. Nie zdzwi się pewnie nikt, gdy powiem, że nie jest on ani przydatny ani miły, w dodatku jest prowadzony przez 3(lub 4 ) kolesi których imiona to "red" "pink" oraz "blue", a wyglądają jak power rangers żywcem przeniesieni w 2D. Podczas tutorialu nauczymy się podstaw gry i sterowania oraz rozgromimy armię drewnianych kukieł treningowych.

Cały gameplay opiera się biaganiu po planszy i grindowaniu. Do poszczególnych lokacji dostajemy się przy pomocy (nie, nie są to jednorożce ze złotymi siodłami) teleportów.

W trakcie explorowania terenu, mozemy skakać , wspinać się i ześlizgiwać w dół. Do dano też opcję miningu (wygląda to tak ze idziemy na expowisko, wyciagamy łopatę i zasuwamy z nią tam i z powrotem), oraz prostu craft i upgrade. w początkowej fazie gry lvle lecą jak krew z nosa, a many starcza na uzycie skilla raz na 10 minut..

Gdy uda nam się uzyskać poważniejszy lvl możemy wykupić wiekszą ilość skilli (+ tony Mana potów) i zacząć expić na poważnie- tj. robiąc coś na wzór AoE, bowiem gdy wieksza grupa mobów stoi blisko siebie obrywają w szystkie naraz.

Grafika jest ładna. coś jak Flyff w 2D, a dzwięk prezentuje się nieźle. Moim zdaniem lepiej niż w maple.

ogólnie La Tale, nie wyróżnia się niczym, (o ile platformowe mmo, to "nic"), za to potrafi przyciągnąć gracza na dłuuugie godziny.

latale_06.jpg

i14511.jpg

miał to być króciutki opis gry z zapytaniem, czy ktoś w to gra albo czy chociaż słyszeliście o tej produkcji. wyszła taka sobie minirecka xD

tak więc, co myślicie o tej grze??

Gra jest niezła,jedyna która mi się naprawdę podobała od dłuższego czasu a siekałem w nią od CB.

Co do recki,żal.pl .

Po pierwsze na początku jest takie intro które możemy zobaczyć i nawet w nim uczestniczyć lub pominąć.

Potem tutorial który pokazuje podstawowe zasady ruchu,to też można pominąć,wszystko macie w górnym,środkowym pasku.

Po drugie do mainingu używa się kilofa,nie łopaty.

Po trzecie to właśnie na początku levele idą jak burza,potem jak krew z nosa i trzeba expić w grupie najlepiej.

Ty odwróciłeś to zasadę każdego mmo i nie tylko,nie wiem czemu.W grze tak nie jest.

Po czwarte nie trzeba wykupywać tony piciu,dostajemy je z początku z questów w takiej ilości że w ogóle nie musimy nic z takich rzeczy kupować,chyba że ktoś jest zbyt rozrzutny.

A jak ktos ma problemy z SP,wystarczy usiąść na chwilę,zwykle stwory biją mniej niż życie się regeneruję i możemy to zrobić nawet przy tym przy którym się "zmęczyliśmy".

Jak ktoś gra niech napisze na pm,to pomogę z czymś lub razem powalczymy jeśli już doszedł do 30+ jak ja (albo mniej bo mam słabsze postacie).

Gra jest niezła,jedyna która mi się naprawdę podobała od dłuższego czasu a siekałem w nią od CB.Co do recki,żal.pl .Po pierwsze na początku jest takie intro które możemy zobaczyć i nawet w nim uczestniczyć lub pominąć.Potem tutorial który pokazuje podstawowe zasady ruchu,to też można pominąć,wszystko macie w górnym,środkowym pasku.Po drugie do mainingu używa się kilofa,nie łopaty.Po trzecie to właśnie na początku levele idą jak burza,potem jak krew z nosa i trzeba expić w grupie najlepiej.Ty odwróciłeś to zasadę każdego mmo i nie tylko,nie wiem czemu.W grze tak nie jest.Po czwarte nie trzeba wykupywać tony piciu,dostajemy je z początku z questów w takiej ilości że w ogóle nie musimy nic z takich rzeczy kupować,chyba że ktoś jest zbyt rozrzutny.A jak ktos ma problemy z SP,wystarczy usiąść na chwilę,zwykle stwory biją mniej niż życie się regeneruję i możemy to zrobić nawet przy tym przy którym się "zmęczyliśmy".Jak ktoś gra niech napisze na pm,to pomogę z czymś lub razem powalczymy jeśli już doszedł do 30+ jak ja (albo mniej bo mam słabsze postacie).

1. co z tego, ze jest intro>??

2.to,ze jest tutorial te napisalem.

3.kilof byl w 1 fazie CB, teraz jest łopata, nie bede sie spieral, ze nie ma kilofa, ale wiem, ze łopata jest na pewno.

4.jasne, ze poźniej lvle sie ciagna, ale to dopiero od 50/60+, do 15 lvla expi sie bardzo wolno, pozniej jest najsybszy wzrost xp w grze, bo przy odpowiednim dobraniu skilli mozna nabic od 20 do 30 w godzine.

4. tak, mozna usiasc, ale odnawianie sp w ten sposob jest tak olne ,ze szkoda gadac...

poza tym, kto chce robic questy na potiony?? sa setki questow waniejszych noiz te, zktorych dostajemy mna poty...

1. co z tego, ze jest intro>??2.to,ze jest tutorial te napisalem.3.kilof byl w 1 fazie CB, teraz jest łopata, nie bede sie spieral, ze nie ma kilofa, ale wiem, ze łopata jest na pewno.4.jasne, ze poźniej lvle sie ciagna, ale to dopiero od 50/60+, do 15 lvla expi sie bardzo wolno, pozniej jest najsybszy wzrost xp w grze, bo przy odpowiednim dobraniu skilli mozna nabic od 20 do 30 w godzine.4. tak, mozna usiasc, ale odnawianie sp w ten sposob jest tak olne ,ze szkoda gadac...poza tym, kto chce robic questy na potiony?? sa setki questow waniejszych noiz te, zktorych dostajemy mna poty...

ad. 1. i 2. to z tego że pominełeś to pierwsze,zdecydowanie lepsze,przynajmniej jak się włącza grę po raz pierwszy,piszesz też jakie są głupie itp. a ja odpowiadam że mogą się przydać ale jak ktoś nie ma ochoty przechodzić intra i tutorialu może je pominąć i wiele nie traci,czytaj ze zrozumieniem

ad. 3. dla twojej informacji jest jedno i drugie,każde służy do czegos innego,zbyt krótko grałeś lub zdecydowanie zbyt dawno temu by oceniać grę

ad. 4. ja mam inne doświadczenia w levelowaniu i questowaniu,a questy najlepiej robić wszystkie choć mogą się powtarzać (można też często wybrać nagrodę z kilku możliwości)

ja mam problem z zalozeniem acc gdy je proboje zalozyc to mi ciagle wyskuje to Please type all data. (*Required)

a wszystkie pola mam wypelnione .

Gdyby mi mogl ktos pomuc albo zalozyc acc to prosze pisac na gg 7235583

THX

ad. 1. i 2. to z tego że pominełeś to pierwsze,zdecydowanie lepsze,przynajmniej jak się włącza grę po raz pierwszy,piszesz też jakie są głupie itp. a ja odpowiadam że mogą się przydać ale jak ktoś nie ma ochoty przechodzić intra i tutorialu może je pominąć i wiele nie traci,czytaj ze zrozumieniemad. 3. dla twojej informacji jest jedno i drugie,każde służy do czegos innego,zbyt krótko grałeś lub zdecydowanie zbyt dawno temu by oceniać gręad. 4. ja mam inne doświadczenia w levelowaniu i questowaniu,a questy najlepiej robić wszystkie choć mogą się powtarzać (można też często wybrać nagrodę z kilku możliwości)

no dobra.. może nie przyłożyłem się zbytnio, ale są to tylko szczegóły. Trudno grać w jakąś grę rok, zeby później ja zrecenzować (chociaż mój opis gry, nie miał być receznją)

Widzę,ze jesteś zapalonym graczem La Tale, dlatego chcesz aby gra, w którą grasz była opisana w jak najlepszym świetle, zostały uazane jej wszystkie szczegóły.

Ja nie oceniam gry, daje tylko ogólne pojęcie, jak wygląda i na czym opierają się w niej zasady,.

@up

a wybrales secret question i date urodzin? sprawdziles maila za pomocą przycisku VERIFY??

2 -3 dni byś pograł i nie byłoby jakiś dziwnych recenzji z [pewne ciemne miejsce] wyjętych.

Po tym czasie wiesz o wiele więcej i masz perspektywe dalszego levelowania i albo sie nudzi albo nie,mnie akurat znudziło bo nie miałem za bardzo z kim grać a dorwać polską gildie to już sport ekstremalny.

Teraz jestem rzadko,jak nie mam nic innego do roboty albo na wezwania,znaczy jak kto chce pograć z kimś to pomogę.

Co nie zmienia faktu że to jedna z najmilszych gier w jakie grałem.

ps. próbowałem założyć mu konto i się nie dało a nie pominełem niczego,teraz staram się dowiedzieć czegoś na forum

grałem dłużej nic 3 dni...

a Ty w dalszym ciagu jestes wsciekly, ze nie przedstawilem tej gry, jako najlepszej na swiecie i czepiasz sie byle głupstwa...

Tutaj znajduje się odnośnik do oficjalnej strony.

La Tale jest przedstawicielem mmorpg 2D, w której rozgrywka odbywa się na zasadzie gry platformowej. Jeśli mieliście kiedykolwiek styczność z takimi produkcjami jak Maple Story, czy Ghost online, na pewno szybko załapiecie, o co w tym chodzi.

Tyle, jeśli chodzi o wstęp. nadszedł czas na stworzenie postaci. nie ma tu ogromnego wyboru, jednak nie jesteśmy też w jakiś znaczący sposób ograniczeni. Możemy wybierać spośród 4 klas, z których każda ma do wyboru od dwóch do trzech typów broni:

Warrior- 2h sword\spear

Knight- bronie obuchowe (club)\ 1h swords +shield

Wizard- Staff\ Dagger

Explorer- dagger\ bow\ xbow

Po wyborze specjalizacji możemy przejść do pesonalizacji postaci. Wybieramy płeć, "uczesanie" , kolor włosów, oraz (mmm zapachniało mangą) wygląd oczu i ich kolor.

Gdy mamy już postać możemy w końcu ruszyć w poszukiwaniu przygód.

Po wciśnieciu przycisku "start" postać pojawia się na jakimś zadupiu i od razu napotyka upierdliwego npc, który ze wszystkich chęci próbuje nam wcisnąć Tutorial.. Nie zdzwi się pewnie nikt, gdy powiem, że nie jest on ani przydatny ani miły, w dodatku jest prowadzony przez 3(lub 4 ) kolesi których imiona to "red" "pink" oraz "blue", a wyglądają jak power rangers żywcem przeniesieni w 2D. Podczas tutorialu nauczymy się podstaw gry i sterowania oraz rozgromimy armię drewnianych kukieł treningowych.

Cały gameplay opiera się biaganiu po planszy i grindowaniu. Do poszczególnych lokacji dostajemy się przy pomocy (nie, nie są to jednorożce ze złotymi siodłami) teleportów.

W trakcie explorowania terenu, mozemy skakać , wspinać się i ześlizgiwać w dół. Do dano też opcję miningu (wygląda to tak ze idziemy na expowisko, wyciagamy łopatę i zasuwamy z nią tam i z powrotem), oraz prostu craft i upgrade. w początkowej fazie gry lvle lecą jak krew z nosa, a many starcza na uzycie skilla raz na 10 minut..

Gdy uda nam się uzyskać poważniejszy lvl możemy wykupić wiekszą ilość skilli (+ tony Mana potów) i zacząć expić na poważnie- tj. robiąc coś na wzór AoE, bowiem gdy wieksza grupa mobów stoi blisko siebie obrywają w szystkie naraz.

Grafika jest ładna. coś jak Flyff w 2D, a dzwięk prezentuje się nieźle. Moim zdaniem lepiej niż w maple.

ogólnie La Tale, nie wyróżnia się niczym, (o ile platformowe mmo, to "nic"), za to potrafi przyciągnąć gracza na dłuuugie godziny.

latale_06.jpg

i14511.jpg

miał to być króciutki opis gry z zapytaniem, czy ktoś w to gra albo czy chociaż słyszeliście o tej produkcji. wyszła taka sobie minirecka xD

tak więc, co myślicie o tej grze??