@Wenth
No to niewiele wiesz xd
@Era
- Z dogonieniem end-game'owych graczy będziesz miał dużo problemów i nie chodzi już nawet o czas, a doświadczenie. Jeżeli chcesz grać, to graj, nie wiem do czego Ci w tej grze "doganianie" innych graczy, pvp w tej grze praktycznie nie istnieje, więc to bez sensu.
- Expi się teraz wolniej, po sezonie trzecim całkowicie zmienił się system spooky village i innych "dungeonów" tego typu, w zamian za co zwiększyli nagrody za questy. Ostatecznie wciąż expi się szybko, ale nie tak hardkorowo szybko jak wcześniej na 99999 potkach expa.
- P2W w przypadku tej gry to mało powiedzianie, można to praktycznie zahaczyć o P2P... Ceny u graczy są CHORE i żaden nowy gracz nie będzie absolutnie w stanie pozwolić sobie na kupno czegokolwiek od innych graczy, przez takie akcje community gra jest bardzo Noob-Unfriendly. Co do samego item shop'u, wydaj sporo $, nakupuj setki lotek i posprzedawaj/poużywaj, wtedy będziesz mógł się dorobić chorych sum pozwalających na komfortową grę. Teraz z sezonem 3 wiele się zmieniło, więc nie mogę Ci powiedzieć DOKŁADNIE jak bardzo P2W jest LaTale, bo np. "pousuwali" staty z fashionów, ale jak ostatnio wróciłem na chwilkę zobaczyć ten trzeci sezon samemu, to okazało się, że teraz w item shopie są runki, które te staty do fashionów dalej, czyli z źle przeszło na jeszcze gorzej. ![:P]()
W sumie to tyle, szczerze jako 6 letni gracz LaTale na ten moment odradzam granie w tą grę, o ile pierwszy sezon i początki drugiego były genialne i śmiało mogłem nazwać tą grę jednym z najlepszych mmorpg, to później ludzie strasznie przedobrzyli z cenami, a twórcy z "ulepszaniem" (niszczeniem) tej gry i ostatecznie wyszło z tego takie bajoro, że community jest małe + większość graczy siedzi 24/7 w mieście i opycha towar za kosmiczne ceny.
TL;DR Gra jest bardzo dobra, ale wydawcy to kretyni strzelający sobie w stopy, a starzy gracze "blokują" potencjalnych nowych graczy, przez co nie wróżę grze zbyt dobrej przyszłości.