Lagi mimo dobrego neta! :/

Witam, od dłuższego już czasu, podczas gdy gram na chwile wywala mi duży ping, co często konczy się odejściem na tamten świat w takich grach jak CS, później wraca do normy i tak co jakiś czas... Net nie jest zły bo download to 1,5-1,8 MB/s. A i jeszcze internet jest radiowy. Ktoś ma jakiś pomysł?

A i jeszcze internet jest radiowy. Ktoś ma jakiś pomysł?

Sam sobie odpowiedziałeś :(

Ale czy internet radiowy z góry zakłada, że co chwile mam mieć lagi?

Wymiana anteny na lepszą albo poszukanie operatora który umożliwi korzystanie z internetu przez kabel. Pamiętaj że na internet radiowy ma wpływ ile ludzi z niego korzysta jak i warunki atmosferyczne.

Tylko, że internet działa dobrze ale co chwile łapią mnie chwilowe lagi.

Ale jak widać łącze jest nie stabilne co właśnie skutkuje lagami. W przypadku przeglądania internetu tego możesz nie odczuwać.

Zatem czy mogę coś z tym zrobić?

Zmienić na stacionarny ewentualnie tak jak wyżej spróbować z mocniejszą anteną ale to rzadko pomaga. Tym mniej im więcej osób w Twojej okolicy go używa.

Witam, od dłuższego już czasu, podczas gdy gram na chwile wywala mi duży ping, co często konczy się odejściem na tamten świat w takich grach jak CS, później wraca do normy i tak co jakiś czas... Net nie jest zły bo download to 1,5-1,8 MB/s. A i jeszcze internet jest radiowy. Ktoś ma jakiś pomysł?