Lagi na EU west?

Jak w temacie, mieliście dzisiaj lagi bo u mnie cały team podczas rankeda lagował, przeciwny to samo. Potem poszedłem na normala i znów lagi niemiłosierne, o dziwo każdy miał ping i fps w normie.

Miałem to samo podczas rankeda wszystkich wyrzuciło na 5min gry a potem nastąpił ciągłe lagi :/

Bo to jest west, to co się dzieje tam z serwerami to porażka, raz było tak że super miniony zespawnowały się gdy inhi stały, poczytajcie troche reddita lolowego bo tam jest dużo info.

Rozumiem przegrać rankeda przez złą grę lub no iż przeciwnik miał przewagę, ale nie przez lagi no to mnie zabolało nie miłosiernie.

Na wescie i NE laguje.Serwery są o kant d*py rozbić.A o nawet minimalnej rekompensacie (dopalacz pz na 3 wygrane) nie ma nawet mowy.

Szczerze mówiąc to rekompensatę mam w du** nic mi po niej wolał bym żeby wkońcu ustały te lagi na Eu bo nie idzie grać nie pierwszy raz miało miejsce takie zdarzenie na dodatek jestem z tych graczy co się denerwują i mi tylko przez ten RIOT ciśnienie skacze :/

Tutaj Riot popsuł sprawę, bo wszyscy co dzisiaj zagrali widzieli co się dzieje, a wczoraj jakby nie patrzeć była konserwacja. Więc wczoraj powinniśmy mieć problemy, no nic zawsze jak coś było to był komunikat w niebieskiej ramce. A teraz cichutko jakby nic no cóż to mnie zabolało podejście dla zwykłego gracza. Mogli wyłączyć serwer, na moment i to by było sprawiedliwe. A ja sobie gram wygrywam lane, ale jak tu zagrać tf malphite jak nie mogę użyć skila :)

To jest europa tego nie ogarniesz ;) Nie ma co ukrywać RIOT nie przywiązuje dużej wagi do EU WEST i EUNE gdyż na tych dwóch serverach gra 50% dzieciaków 20% trolli i afk-ów i tylko 30% ludzi chętnych do gry. Niestety polacy winią tutaj strasznie ;/ Nawet dziś przeczytałem "Twoja matka ssa** tuskowi" i pare innych pojazdów na rodziców ponieważ wybrałem sorake na suppa i jak tu czerpać radość z gry ?

Dobrze, że na rozgrzewkę pykam sobie arama ponieważ nie wytrzymałbym tak długo żeby rozegrać rankeda. Możnaby powiedzieć, że mecz wygrał riot autoatakując nas lagami. >_>

Taa. Grałem przed chwilą rankeda Kha'Zixem do jungli (silny jak cholera teraz jest z tym nowym campem :o) i każdy, dosłownie każdy miał lagi. Grę wygrałem otrzymałem normalną ilość punktów jednak przerażało mnie to, że byłem co chwile osądzany o drophackowanie ._. Bo miałem dużo killi a jako, że kha ma Q point'n'click zawsze trafiałem. Przeciwnicy jak to przeciwnicy mad, że kha zix zawsze trafia i "nie ma lagów"(mimo, że miałem). Osądźmy go!

Patolka to co się dzieje teraz na serwerach. Ale dzisiaj to moja pierwsza gra z takimi laggami więc nie będę peszyć, bo może to jednorazowy wybryk na dziś.

@EDIT

Dodam, że to było na NORDIC-EAST czyli nie tylko west ma problem.

Ciekawe czy będzie jakieś oświadczenie, nie chcę nic, Jedynie poznać szczegóły co tym razem pierdykło im, bo wczoraj była jakby nie patrzeć konserwacja a dziś bach pogracie sobie z lagami. No nic mam nadzieję iż przez noc naprawią. O dziwo też miałem w teamie kha i jakoś na oślep dawał radę używając q :)

Zaczynając grę o 20:40 około nie miałem lagów w grze.

Ciągle jest preseason. Nic tylko narzekacie.

Rekompensata ? Litości, Riot nic wam nie jest winien.

Sparki ale ja nic nie chcę tylko się zastanawiam dlaczego, bo zawsze jak coś było po psute to na oficjalnym forum było info czemu tak a nie inaczej. Chyba iż nowego patcha zatwierdzają i stąd te problemy jednak odrobinę woli by było wskazane aby Riot napisał cokolwiek.

Oficjalne info jest takie, że ISP Riotu miał poważne problemy techniczne. Przez kilka godzin starali się to naprawić w trybie natychmiastowym (czyt. emergency maintenance). Można to było oczywiście znaleźć na forum EUNE (gdzie lagi się zaczęły w pierwszej kolejności) - o ile komuś się chciało czegoś dowiedzieć, a nie pluć jadem na forum.

@Sparki: ale prawda jest taka, że Riot od jakiegoś czasu ma kompletnie wysrane na nasze serwery. Problemy są i powtarzają się co kilka dni. Uciekłem z EUW m.in. dlatego, że sytuacja tam nie pozwalała na sensowną grę - bywało że wieczorami dzień w dzień serwery leżały na zasadzie "jesteśmy zapchane, więc mamy was w d*pie". Od jakiegoś czasu niestety to samo zaczyna się dziać na EUNE. Co słyszymy od Riotu w tej sprawie? Te same teksty powtarzane od dawna TYLKO NA FORACH - pracujemy nad rozwiązaniem problemów, bądźcie cierpliwi, wszystko będzie cacy, dajcie nam robić swoje, etc etc. Nie ma nawet słowa o tym, że ludzie potrafią tracić LP albo i promo series przez nagłe, niespodziewane lagi i brak jakichkolwiek lose prevented (myślisz że przy dzisiejszych problemach - o których wiedzieli! - działo się coś innego niż przegrana? Nie? No to dobrze myślisz :)). Nie będę powtarzać bzdurnych tekstów o tym że NA dostaje setki RP za każdy problem z grą, ale fakt jest taki że jako jeden z graczy tych serwerów czuję się kompletnie olany przez twórcę. Żadne nowe tryby ani itemy tego nie zmienią.

n4 jestem z tobą, bo zamiast darmowych dupereli ja bym wolał np. stabilny serwer mieć a nie co tydzień coś crashuje. To już dota pod tym względem wygląda lepiej a chociaż to nadal beta i tam nie ma takich problemów. Nie mówię iż unikniemy awarii ale odrobina dobrej woli. Tak ja wchodziłem na główną stronę robię to codziennie prawie, i nie było żadnego info na eu west iż mają problemy. Ba nawet w statusie serwera tego nie było. A ten drugi mnie nie obchodzi, jeśli ktoś wczoraj rozpoczął przygodę z rankedami to mu współczuję bo musiał rozegrać 10 meczy a tu lipa. Mhm powinno być takie coś wprowadzone iż jak jest awaria to przerywa rankeda i tyle. Nie plułem się ostatnio bo po 5 minutach było info, a wczoraj nic.

Jeśli myślicie iż problem naprawiony lagi ciąg dalszy :)

Jak w temacie, mieliście dzisiaj lagi bo u mnie cały team podczas rankeda lagował, przeciwny to samo. Potem poszedłem na normala i znów lagi niemiłosierne, o dziwo każdy miał ping i fps w normie.