Lagi po wprowadzeniu Riot Direct

Witam. Mam dziwny problem. Wprowadzili ostatnio te całe riot direct czy jak to tam żeby było mniej lagów. Ja spadku pingu nie odczułem bo cały czas mam 56 tak jak było ale za to dzieje się coś dziwnego. Z tym pingiem często mam tak że łapie laga takiego że postacie sie teleportują, to nie dzieje sie raz na gre, to dzieje sie co kilkadziesiat sekund przez całą gre. Czy to moja wina? Mogę coś z tym zrobić?

Net radiowy, czy z kabla? Jakie prędkości?

Net radiowka ale po kablu do kompa, 6mb/s, ale to chyba nieistotne skoro wczesniej nigdy takich problemow nie mialem a zdarzaja sie one tylko w lolu a kazda inna gra chodzi tak jak powinna

Jak Ci nikt tu nie pomoże to zobacz na oficjalnym forum. Zobacz też czy tego riot direct nie musisz dać do wyjątków w zaporze czy coś w ten deseń.

Wyślij ticketa do supportu z odpowiednimi plikami np. NetworkInfo Process itd. Ja tak zrobiłem i mi szybko odpowiedzieli że problemy nie leżą po mojej stronie tylko u nich coś się sypie współpraca z neostradą.

Po za tym to niekoniecznie wina internetu - na forach masz mnostwo informacji o tym ze u nich silnik sie sypie (dlatego zmienia go po nowym roku) przez co wlasnie sa takie artefakty - przytnie na sekundke a pozniej przez 5-10 sekund ekran... "nadgania" to co stracil :P

To jeszcze nic . Ja odstawiłem na razie lola , bo miałem taki bardzo fajny problem , w którym to moja postać stoi w miejscu i nie może się ruszyć . Najzabawniejsze jest jednak to że widzę wszystko co się dzieje na mapie , jak mid laner umiera , jak turet na bocie pada , wszystkie pingi i wiadomości na czacie , wszystko to widzę , ale nie mogę ani odpisać , ani użyć pingów , ani się ruszyć ... Szukałem pomocy na necie i okazało się że masa , naprawdę masa osób ma dokładnie taki sam problem , a skutecznego rozwiązania tak naprawdę brak . Oczywiście dzieje się to tylko w naszej ukochanej lidze . Pozostaje czekać na odpowiedź od supportu .

Prawdopodobnie trochę zaniedbują poprawki w tym kliencie kosztem dopracowywania nowego. Może chcą przyśpieszyć jego wprowadzenie.

k

To ja mam inaczej, nie raz moja postać nie chce używać skila. Niby wciskam, a tu zero reakcji.

Witam. Mam dziwny problem. Wprowadzili ostatnio te całe riot direct czy jak to tam żeby było mniej lagów. Ja spadku pingu nie odczułem bo cały czas mam 56 tak jak było ale za to dzieje się coś dziwnego. Z tym pingiem często mam tak że łapie laga takiego że postacie sie teleportują, to nie dzieje sie raz na gre, to dzieje sie co kilkadziesiat sekund przez całą gre. Czy to moja wina? Mogę coś z tym zrobić?