Lagi w grach

Cześć wszystkim!

Już od pewnego czasu dręczy mnie problem lagów w grach. Wcześniej było wszystko ok gdy pewnego dnia ping zaczął skakać w grach. Format komputera nic nie pomógł, myślę że nie jest również to wina dostawcy internetu, na speedteście ping zawsze w okolicach 16 ms. W załącznikach dorzucam logi, które myślę, że pomogą specom którzy się na tym znają. Komputer został przeskanowany antywirusem - nic nie wykazało, również wyczyszczony cleanerem. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi!

FRST.txt

checkup.txt

Addition.txt

DxDiag.txt

Odświeżam temat.

Hmm a próbowałeś zainstalować nowe sterowniki do karty sieciowej? Miałem podobny problem jak ty. Gry chodziły slabo, ciągle miałem cofki, lagi i Kicki (disconecty), a speed testy wariowaly bo miałem 4x większy upload niż download, a tak być nie powinno :P jak pisałem wyżej zaktualizuj stery o K.sieciowej.

A formatowales cały dysk twardy czy partycje z windowsem? Może jakiś trojan siedzi Ci? Czym skanowales kompa? Polece ci NODa lub BitDefendera. Ponadto ściągnij program "kombajn" wise care 365 do czyszczenia i optymalizowania kompa i neta. Warto spróbować bo bezpieczny w 100%.

Aktualnie korzystam z darmowego antywirusa AVG, robiłem już kilka skanów i nic nie wykazało. Nie wiem czy jest to problem przestarzałych sterowników do karty sieciowej gdyż lagi pojawiły się "nagle" (wcześniej było wszystko w porządku) i mam je cały czas. Spróbuje programów, które mi poleciłeś. Dzięki za odpowiedź!

Odświeżam temat, nadal problem nie został rozwiązany.

Start > wpisz Cmd > Uruchom jako administrator > wpisz : ping wp.pl -t

poczekaj z 5 minut i powiedz o ile ci skaczę czas=

Ja miałem tak, że na radiówce, z powodu złej widoczności anten, gineło mi około 13-20% pakietów, co skutkowało wyrzucaniem z kazdej gry mmo, pomimo ze internet dzialal normalnie.

Podniesienie anteny pomoglo, a problem zaczal sie wiosna, gdy na drzewach urosly liscie, i zaczely zaslaniac nadajnik :)

Z tym że nie mam u siebie radiówki tylko kablówke od Vectry, jak narazie nie udało mi się jeszcze rozwiązać problemu.

RJ-tki mają to do siebie, że nie trudno o ich "kontuzje". Miałem podobnie jak ty, w sumie to dawne dzieje, ale pamiętam że zmiana kabelka pomogła. Jak masz jakiś pod ręką to sprawdź :)

Cześć wszystkim!

Już od pewnego czasu dręczy mnie problem lagów w grach. Wcześniej było wszystko ok gdy pewnego dnia ping zaczął skakać w grach. Format komputera nic nie pomógł, myślę że nie jest również to wina dostawcy internetu, na speedteście ping zawsze w okolicach 16 ms. W załącznikach dorzucam logi, które myślę, że pomogą specom którzy się na tym znają. Komputer został przeskanowany antywirusem - nic nie wykazało, również wyczyszczony cleanerem. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi!

FRST.txt

checkup.txt

Addition.txt

DxDiag.txt