Lagi

Witam,mam pytanie co do lagów ponieważ zawsze gdy zaczyna się runda mam ping ~400,zazwyczaj potem robie relog i wszystko działa ok.Czemu tak się dzieje?Nie chce mi się zawsze relogać i być w plecy z expem.

Gram na eune

Podczas gry uruchomiłeś grę i zalogowałeś się spróbuj usunąć z menadżeru zadań proces "PMB.exe *32". W innych grach jak ci podskakuje ping to rób to samo. Ten proces został zainstalowany wraz z grą chodź w żaden sposób nie szkodzi grze.

Antywirus i wyłacz wszystkie osłony, firewalle i inne bajery. U mnie to powoduje wzrost pinga

Masz w domu jeden komputer czy dwa ?. Bo może ktoś na drugim obciąża internet, albo w tym czasie coś pobierasz masz otwarte skype, gg ?.

Przepraszam za nieodpowiadanie.Otóż komputerów/lapów/telefonów mam więcej niż jeden,ale wyłączam z nich internet gdy nikt ich nie potrzebuje,za to skype i gg nie używam.Co do 1 posta zaraz wypróbuje i zedytuje po meczu.

Bo wiesz ja mam wysoki ping jak siostra korzysta z drugiego komputera. Zwykłe gg może obciążyć neta, masz po kablu czy po wifi ?.

U mnie trzy osoby siedzą na łączu i nie wpływa to zbytnio na ping. Różnica była na poziomie 10-15 ms. No chyba, że ktoś kocha torrenty i ma ich odpalone z dziesięć. Lecz gdy zapora Windowsa i Nod32 ruszyła do akcji to miałem przyrost pingu do 400-500ms.

Po wyłączeniu tego pliku co kolega napisał miałem dość niski ping,tylko takie pytanie-jak to zrobić żeby na dobre wyłączyć to?

Spróbuj w wyszukiwaniu wpisać "msconfig" i tam poszukaj w procesach tego właśnie pliku, i odznacz, co spowoduje że nie będzie on się uruchamiał podczas startu systemu.

Po wyłączeniu tego pliku co kolega napisał miałem dość niski ping,tylko takie pytanie-jak to zrobić żeby na dobre wyłączyć to?

Musisz znaleźć ten plik w wyszukiwarce na kompie i spróbować w jakiś dobry sposób usunąć... Pomogłem jak widać ;]

W panelu sterowania -----> Programy i funkcje powinno być na liście PMB.

PMB i tak się zainstaluje przy następnym patchu. Polecam dodać go do zablokowanych programów- w antyvirze czy też przy zaporze (ew programie typu NetBalancer etc). Nie wysyła=ping nie skacze.

a ja polecam DODATKOWO dobre na wszystko:

1. wyczyść komputer w środku z kurzu

2. 2 razy do roku format

3. zostaw komputer na noc i całego przeskanuj np; node32

4. przeskanuj rejestry, ciasteczka itd itd programem spyhunter (wykrywa te rzeczy które node32, kasperski itd nie wykrywają, ale jako antyvirus nie polecam to taki bardziej antyvirus przeglądarko-wy)

5.CCleaner do usunięcia zbędnych folderów itd.

1. Tak.

2. Czyś oszalał do reszty po co formatować co po chwilę system (nie mówiąc iż wersja oem pozwala aktywować system tylko trzy razy). Więc format

w ostateczności.

3. Mi pełne skanowanie antywirusem zajmuje nie całą godzinkę.

4. Poleciłbym malwarebytes bardziej skuteczny.

5. Jeszcze dodał bym eusing free registry cleaner.

Dzięki za rady,co do kurzu to niewiem czy w ogóle się da rozkręcić laptop :).Programy wspomagające już mam trochę czasu,między innymi advanced system care 6 oraz smart defrag 2

Witam,mam pytanie co do lagów ponieważ zawsze gdy zaczyna się runda mam ping ~400,zazwyczaj potem robie relog i wszystko działa ok.Czemu tak się dzieje?Nie chce mi się zawsze relogać i być w plecy z expem.

Gram na eune