Lancer

Witam. Gram w tere.znowuuu po przerwie :D, pobrałem warriorem, barkiem 2x 65 teraz Archer narazie 58 i tak myślę nad zrobieniem Lancera albo slayera. Możecie mi napisać swoją opinię o tych 2 klasach? wiem że sslayer ma dostać nerfa, a podobno ogólnie Lancer jest.pro na battlegroundy i expa tzn ( plvl na dużym spocie) , czekam na wasze opinie.

Nagradzam

Ja uważam, że lancer jest najpotężniejszą postacią w TERZE i potrafi bez problemu solować bamy. Drażni czasami normal attack, bo gdy próbujesz trafić pojedynczego, niewielkiego moba to musisz się naprodukować.

Slayer jest szybki, miękki, duży dmg(nie największy) i taki dość uniwersalny bo i do pvp i do pve się nada. Lancer jest po prostu koxx, jest ich mało bo chyba jedyny powód jaki mi przychodzi do głowy to nietypowa bron. Nie każdy lubi chodzić z lancą, poza tym jest twardy pożądany zawsze i wszędzie i potrafi niesamowicie przyjebać jednym skilem, do tego ma świetne ccki.

Dla mnie lancer jest ewidentnie najlepszą/najciekawszą klasą w grze. Bez problemu znajdujesz party na wszystkie instancje, począwszy od nisko levelowych aż po end-game. W party pełnisz ważną rolę tanka co wymusza myślenie i dostosowywanie się do sytuacji na ekranie, przez co gra się cały czas na dużym skupieniu :D jeśli lubisz grać solo poza instancjami to ta klasa dostarczy ci wiele frajdy. Możesz solować bez problemu większość bamów o zwykłych mobach nie wspominając. Do tego jeśli ogarniesz dobrze postać to poradzisz sobie też świetnie na PvP.

O slayerze się zbytnio nie wypowiem. Sam dograłem nim do ok. 50 lvla. Papierowy damage dealer z dużą ilością skilli stunujących/powalających. Wygląda mi na ciekawą opcję do PvP, ale w PvE wypada wg mnie słabiej od lancera. No, ale może to dlatego, że nie pociągnąłem nim do końca i nie mam aż takiego porównania :)

Ja uważam, że lancer jest najpotężniejszą postacią w TERZE i potrafi bez problemu solować bamy. Drażni czasami normal attack, bo gdy próbujesz trafić pojedynczego, niewielkiego moba to musisz się naprodukować.

Dokładnie. ja gram lancerem - żaden BAM to nie jest problem. Boss też się nie przebije, ale do bossa potrzebuję zawsze kogoś dps. Lancer w TERA to wzór do naśladowania jeżeli chodzi o klasę tanka.

Jeżeli chodzi o lvlowanie solo to lancer wypada chyba najsłabiej (nie ma skilli do rozbijania dużych spotów) dlatego sugeruje się lvlowanie na instancjach, na które jest najbardziej pożądaną klasą. Całkiem szybko wbijesz lvl a i z dropu coś będzie. Jeżeli chodzi o pvp to w endgame lancer na bg potrafi zrobić masakre zwłaszcza w parze z sorkiem.

Gram lancerem od kilku lat , wraz z penym patchem jego DMG został mocno zwiększony,

Lancer jest najlepszą klasą na 1 vs 1 , jeśli znasz dobrze klasę przeciwnika, będziesz wiedział kiedy postawić bloka a kiedy atakować.
Kontr-Klasą na lancera jest Warrior / Slayer . Czasami 1 błąd Lancera i masz spore problemy.

Tak jak napisał Kolega wyżej lancer + Sorc = miazga. Laner używa 2 linek , pierwszej żeby przyciągnąć przeciwnika do siebie , potem używa drugiej aby przyciągnąć wszystkich przeciwników do siebie , w tym samym czasie sorc już castuje fireblasta :D i pozamiatane jest, jednak do tego trzeba perfekcji :)

A co myślicie o Archerze? Bo grałem nim trochę wbilem ten lvl ale jakoś nie odczuwałem potrzeby na mnie w party i wgl dużej ilości dmg

Witam. Gram w tere.znowuuu po przerwie :D, pobrałem warriorem, barkiem 2x 65 teraz Archer narazie 58 i tak myślę nad zrobieniem Lancera albo slayera. Możecie mi napisać swoją opinię o tych 2 klasach? wiem że sslayer ma dostać nerfa, a podobno ogólnie Lancer jest.pro na battlegroundy i expa tzn ( plvl na dużym spocie) , czekam na wasze opinie.

Nagradzam