Witam. Ostatnio natknalem sie na filmik o grze Landmark. Zainteresowala mnie ,ale nie do konca wiem co jeszcze tam mozna robic? Wiem, ze gra jest w fazie beta/alpha ale czy oprocz budowania jest tam na ten czas cos jeszcze? Jak to dokladnie wyglada? Mozna grac np. w 2 os? Sa serwery , czy sie tworzy jakis swoj? Jesli ktos kto zna odpowiedz na te pytania prosze aby odpowiedzial Z Gory Pozdrawiam
Landmark-prosze o wytlumaczenie
Są oficjalne serwery. Na razie w grze możesz kopać minerały lub ścinać drewno dzięki którym tworzysz na swojej działce coś swojego. Jest sporo możliwości i ludzie tworzą naprawdę niesamowite dzieła. Ponoć później mają z tego zrobić normalnego mmorpga... Ale mogę się mylić. Na razie jednak wchodzisz na serwer, zabierasz sobie teren na swoją działkę i budujesz .
Dzieki za tak szybko odpowiedz
Z tego co słyszałem, podobno najciekawsze prace mają trafić do Everquesta: Next.
Z Landmarka nie będą robić mmorpg, EQ:Next to osobna gra, która jest aktualnie tworzona, a Landmark jest takim workshopem z którego twórcy przeniosą część lokacji do gry MMORPG.
Landmark - F2P, sandbox, coś jak minecraft tylko inny typ grafiki, tak jak ktoś wyżej wspomniał najciekawsze dzieła graczy mogą trafić do EQ:Next
EQ: Next - to już prawdziwe MMORPG, również F2P, ten sam silnik i modele przedmiotów/postaci
co do samego landmarka polecam, mi niestety nie za dobrze działał ze względu na wymagania (nie chce grać na low); myślę że do komfortowej rozgrywki na wysokich detalach konieczny będzie komputer z i5 4gen, 6gb ram, gtx760 // choć to dopiero alfa czy tam beta więc sporo pewnie zoptymalizują do premiery
Jeszcze mam jedno pytanko , a dokladnie dwa:)- Everquest Next jest juz cos wiadomo o tym mmorpgu , kiedy ma byc? I drugie. Landmark na ten moment jest free to play? Bo widziałem , ze trzeba zakupic ten packiet za ok.20 $ zeby dostac klucz. Tak? Czy sie myle?
kupuje się dostęp żeby grać podczas alpha/beta testów czyli w sumie teraz - a po premierze gra będzie F2P i nic nie będziesz musiał płacić
o EQ:Next trochę wiadomo, poszukaj w necie info, nie ma tego wiele ale przynajmniej archiwum streama z pokazu gry powinno być
@landmark wyjdzie chyba we wrześniu a eq:next nieco później (strzelam że listopad/grudzień)
Witam. Ostatnio natknalem sie na filmik o grze Landmark. Zainteresowala mnie ,ale nie do konca wiem co jeszcze tam mozna robic? Wiem, ze gra jest w fazie beta/alpha ale czy oprocz budowania jest tam na ten czas cos jeszcze? Jak to dokladnie wyglada? Mozna grac np. w 2 os? Sa serwery , czy sie tworzy jakis swoj? Jesli ktos kto zna odpowiedz na te pytania prosze aby odpowiedzial Z Gory Pozdrawiam