Laptop a karta graficzna

Siemacie, mam lapka asusa aspier e1-570g z i5 3337u 1.6 Ghz with turbo boost up to 2.7Ghz Nvidie GF820M.

Chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc wymiany tej karty na lepsza, ewentulanie cena. Interesuje mnie tylko to czy jest mozliwa wymiana i na co mozna wymienic.

Siemacie, mam lapka asusa aspier e1-570g z i5 3337u 1.6 Ghz with turbo boost up to 2.7Ghz Nvidie GF820M.Chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc wymiany tej karty na lepsza, ewentulanie cena. Interesuje mnie tylko to czy jest mozliwa wymiana i na co mozna wymienic.

W starszych laptopach można było wymieniać karty graficzne ponieważ miały złącze MXM, w nowych już raczej się tego nie wykorzystuje, więc wątpię że się da.

Jednak koszt takiej operacji, jest większy niż sam zysk. W laptopach raczej się kart nie wymienia, trzeba czekać może ktoś wymyśli zewnętrzne karty dla laptopów. Kwestia pewnie czasu i chęci.

Siemacie, mam lapka asusa aspier e1-570g z i5 3337u 1.6 Ghz with turbo boost up to 2.7Ghz Nvidie GF820M.

Chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc wymiany tej karty na lepsza, ewentulanie cena. Interesuje mnie tylko to czy jest mozliwa wymiana i na co mozna wymienic.