Witam warto kupic laptop Asus SX031H za 1300zł? Czy może lepiej jakiś inny do 1500zł?
Laptop czy warto?
Zależy czy do gier, czy do prac biurowych itp.
Do AutoCada
A do gier slaby?
Jest z stycznia 2013 wiec jest jak nowy. Ma gwaran je.
Skrytek!!! Nawet nie próbuj kupować lapka do CADa. Po 30 min roboty w programie inżynierskim albo go rzucisz o ścianę albo za okno. Złóż sobie blaszaka z dobrym prockiem, Rozumiem, że będziesz rysował w 2D CADzie więc jakaś mega karta graficzna się nie przyda, duuuuużo RAMu, dobra płyta główna i procek. Przestrzegam Cie, bo wiem to z autopsji. Przez taki zakup musiałem złożyć sobie blaszaka. Lapki w takim przedziałach cenowych nadają się do pakietu Office.
To musi być koniecznie laptop w takiej cenie do 1500. Jak patrzyłem to takie nowe kosztują 1899zł.
No jeśli musi być, to musi, natomiast cudów nie będzie. CAD będzie włączał z dobre 5 minut, a przy większych projektach jak będziesz chciał coś przybliżyć czy przesunąć obraz, to będzie ci strasznie skakało. Mnie osobiście takie coś denerwuje, jeśli mogę coś odręcznie narysować szybciej niż CADem. Zaś jeśli chodzi o Laptopy, to z grubsza panuje prosta zasada, im więcej kasy włożysz tym trochę lepsze podzespoły. Ból jest taki, że nie masz wpływu co tam wkładają, a programy wspomagające inżynierów są przeogromnie zasobożerne.
Witam warto kupic laptop Asus SX031H za 1300zł? Czy może lepiej jakiś inny do 1500zł?