Laptop do 1700zł do gier

Tak jak w temacie, witam.

Wiem, że za tą cenę super fajny laptop nie będzie, ale szukam jakiegoś, który choć trochę by uciągnął te gry przy średnich detalach.

Głównie nastawiam się na rozgrywkę MULTIPLAYER w grach takich jak:

• League of Legends
  • GTA 4
  • Battlefield 3/4
  • GTA 5

Aktualnie w tym tygodniu planuję zakup LENOVO G500H.

Fajnie, żeby miał procesor z Intel Core i3/i5 i minimum 2,5 GHz.

Obadałem i wstępnie BF3 na Singlu przy średnich daje radę i tylko w niektórych momentach lekkie ścinki.

Szukam jeszcze jakichś propozycji :)

będziesz mięsem naprawdę odradzam laptopa z takim budżetem do grania konsola/jak się uprzesz pc

za 1700 nie ma takiego

za 1700 nie ma takiego

idź ty się w czerep jebnij trollu, lub doczytaj treść tematu.

będziesz mięsem naprawdę odradzam laptopa z takim budżetem do grania konsola/jak się uprzesz pc

W jakim sensie?

warn_ico.png
Obraża i przekleństwa

~Leman

idź ty się w czerep jebnij trollu, lub doczytaj treść tematu.W jakim sensie?

W takim sensie, że jeżeli stawiasz na grę w domu to pc jest dużo lepszym rozwiązaniem, a jeżeli stawiasz na takie tytuły jak gta, czy bf to dużo lepszym rozwiązaniem jest zakup konsoli przy takim budżecie, bo naprawdę, nawet jak złożysz teraz pc-ta pod te gry na średnie detale (w co naprawdę wątpie), to za rok-dwa zaś będziesz musiał kupić nowego, jeżeli dalej będziesz interesował się grami.

idź ty się w czerep jebnij trollu, lub doczytaj treść tematu.W jakim sensie?

Za duzo sobie pozwalasz dzieciaku i jak wyzej, nie ma laptopa za 1700zl ktory Ci na low uciagnie bf3 (nowego) wszystko bdzie na integrze, celeronie i 4gb ram +5400 OBR. HDD

Baa 1700zl to nadal z 200zl za malo zeby zlozyc pod mid puszke bez monitora...

xbox 360 jedynie(+PIRATY) W TEJ CENIE

Chyba sobie kpisz, gta 4/5, bf4/3 na takim laptopie? PC pociągnie na średnich, na lapka z 90 watowym zasilaczem nawet nie masz co liczyć. Kup sobie konsolę.

@Fiery No tak, ale jednak nie musisz się martwić o wymagania. Te jego GTA 5 pewnie wyglądało by jak gówno bez cieni, a na konsoli lepiej. :)

Swoją drogą Laptop za 1700, ale chyba wiesz, że musiałbyś mieć tak czy siak : headset/myszkę/podkładkę/ i jakąś matę chłodzącą na lapka/ także zostanie Ci na tego lapka mniej. :)

Za 1700 zł nie można kupić laptopa do gier. Może używanego przy dużym farcie, ale i tak nie będzie to demon szybkości i długo na nim nie pograsz.

Za tyle możesz sobie PCta poskładać, ale jeszcze będziesz musiał monitor dokupić. Albo musiz obniżyć wymagania, zwłaszcza to GTA5 i BF3/4.

Za 1700 zł są laptopy do przeglądania Internetu.

Wiem, że brzmi to chamsko, ale taka jest prawda. Niestety.

Konsola ? Nie polecam. W LoLa nie da się grać na konsoli, to raz. Dwa, że granie na padzie w strzelanki to masochizm, przynajmniej dla mnie :) Trzy, gry na konsole są droższe niż na PC. I cztery, gry na knsole są gorsze i okrojone pod różnymi względami w stosunku do ich wersji na PC.

Za 1700 zł nie można kupić laptopa do gier. Może używanego przy dużym farcie, ale i tak nie będzie to demon szybkości i długo na nim nie pograsz.Za tyle możesz sobie PCta poskładać, ale jeszcze będziesz musiał monitor dokupić. Albo musiz obniżyć wymagania, zwłaszcza to GTA5 i BF3/4.Za 1700 zł są laptopy do przeglądania Internetu.Wiem, że brzmi to chamsko, ale taka jest prawda. Niestety.Konsola ? Nie polecam. W LoLa nie da się grać na konsoli, to raz. Dwa, że granie na padzie w strzelanki to masochizm, przynajmniej dla mnie Trzy, gry na konsole są droższe niż na PC. I cztery, gry na knsole są gorsze i okrojone pod różnymi względami w stosunku do ich wersji na PC.

Jeżeli do pada z konsoli się przyzwyczaisz to idzie grać we wszystki :D, prawda gry na konsole droższe niż na pc, ale jest dużo okazji by je zdobyć za darmo, co do gier na konsole to zacznijmy od tego, że konsola ma więcej gier sp (exclusive) i czy okrojone? No może trochę graficznie i kilka tytułów tak, co nie zmienia faktu, że na konsole jest większy wybór gier (nie licząc mmo).W dodatku za 1700zł, może zakupić konsolę nowej generacji i do tego gta v. Jeżeli chodzi o ps3/xbox 360 to kupi sobie wraz z dużą ilością gier.

A poza tym, co za różnica czy konsole mają okrojoną grafikę, jeżeli laptop za 1700 złoty będzie miał ją okrojoną 10-krotnie.

Za 1700 zł nie można kupić laptopa do gier. Może używanego przy dużym farcie, ale i tak nie będzie to demon szybkości i długo na nim nie pograsz.Za tyle możesz sobie PCta poskładać, ale jeszcze będziesz musiał monitor dokupić. Albo musiz obniżyć wymagania, zwłaszcza to GTA5 i BF3/4.Za 1700 zł są laptopy do przeglądania Internetu.Wiem, że brzmi to chamsko, ale taka jest prawda. Niestety.Konsola ? Nie polecam. W LoLa nie da się grać na konsoli, to raz. Dwa, że granie na padzie w strzelanki to masochizm, przynajmniej dla mnie Trzy, gry na konsole są droższe niż na PC. I cztery, gry na knsole są gorsze i okrojone pod różnymi względami w stosunku do ich wersji na PC.

używki, konta z grami na allegro, promocje lepsze niż na steamie przy obecnym kursie oiro , game with gold, albo ps+ granie konsoli jest ZAWSZE tańsze, no chyba że w gry na licencji the pirate bay^^

Do grania mysz klawiatura precyzyjniejsze, pad wygodniejszy. kto co wolo niech na tym gra ;)

Za mały budżet. Nawet z lolem będziesz miał problemy na średnich detalach przy takiej specyfikacji.

Oszczędzaj kieszonkowe, wypłatę, albo poproś rodziców o większy fundusz, bo dobre lapki do gier zaczynają się od 4000 zł+.

Tak jak wyzej, według mnie w ogóle nie ma czegoś takiego jak laptop do gier, przeznaczeniem laptopów było coś innego. I jeszcze te gry GTA 4/5, BF 3/4.

Co się ludzie tak upierają na te laptopy, grzeją się niemiłosiernie, co chwile strach żeby to się nie zjarał, podkładka chłodząca taka porządna sporo kosztuje. Laptop to stoi, hałasuje, kurz zbiera, a ile roboty żeby wyczyścić ...

Jedyny plus to ciepełko, mozesz pograć w coś chwilkę, odwrócić laptopa i usmażyć jajko, przynajmniej nie musisz wychodzić z pokoju.

Z początku po przeczytaniu nazwy tematu pomyślałem że to troll, ale najwidoczniej nie. Stary, ja ledwo znalazłem dobry laptop do gier za 3.3k zł, a ty tu wyskakujesz z laptopem do 1700 zł i żeby GTA V chodziło (i to w multi).

Zdecydowanie nie polecam kupna G500H, naprawiałem go znajomej, taki shit jak większość tanich laptopów. Nie nadaje się do grania, a jak ktoś chciałby nazwać go laptopem gamingowym, to polecam sznurek z pętelką.

Jeśli ma to być domowe granie, kup stacjonarkę, jeśli nie (wiadomo - szkoła/uczelnia) to musisz trochę dodać do tej kwoty.

Konsola to inna sprawa, nie powinna być porównywana na tym polu.

Jestem posiadaczem lenovo g510(był mi potrzebny na uczelnię) 2x2.5ghz r7 265.

Jak na laptop za 1700zł mnie zadowala, jako komputer żeby sobie pograć w lol-a/wot-a? może być, jako sprzęt do grania?

Jeżeli satysfakcjonuje kogoś granie w najniższych detalach i 20fps...

Brakuje co najmniej dodatkowego tysiąca(każde 100zł robi róznicę) na procek i5 i najlepiej grafikę z wydajniejszych geforce(cuda). Wtedy można mówić o całkiem komfortowej grze w klasyki (nie odpowiedniki crysisa w swoim czasie). Niestety tanie laptopy "gejmingowe" (np. niektóre acery) o ile jako tako sobie radzą, to na dłuższą metę grożą samozapłonem i zaczyna się zabawa w podstawki chłodzące. Tak więc radzę odłożyć jeszcze trochę lub zrobić tak jak ja -laptop do pracy/pogrywanie na wyjazdach + podkręcony tani pc do grania komfortowo w domu. Niestety, granie na laptopie nigdy nie jest tak komfortowe jak na stacjonarnym pc i o ile da się w coś "pograć" to laptop w rozsądnej cenie do grania się nie nadaje.

Mój Lenovo Y570, którego na allegro można wychaczyć za ~1500 zł (3 lata temu dałem 3200 zł), daje radę z BF 3 na średnich-wysokich w 40-50 FPS. League of Legends na najwyższych 120 fps w spokoju w chaosie team fightu jakieś 80. Z innych gier; Warframe (najwyższe 60 ze spadkami do 40), Planetside 2 (stałe 60 na very low, 25(duże bitwy) do 40 (małe placówki) fps na medium), Obcy: Izolacja (wysokie 30-50), Far Cry 3 (srednie-wysokie 30 fps). Z tymi najnowszymi tytułami jest już ciężko bo Far Cry 4 (low 20-25 fps) i CS;GO (wysokie 60+ FPS).

Ogólnie laptop wart swojej ceny, gry jako tako dają radę ale z najnowszych nie ma co liczyć na płynną grę. Obecnie wszystkie MMORPG pociągnie na minimum 30 FPS.

Tak jak w temacie, witam.

Wiem, że za tą cenę super fajny laptop nie będzie, ale szukam jakiegoś, który choć trochę by uciągnął te gry przy średnich detalach.

Głównie nastawiam się na rozgrywkę MULTIPLAYER w grach takich jak:

• League of Legends
  • GTA 4
  • Battlefield 3/4
  • GTA 5

Aktualnie w tym tygodniu planuję zakup LENOVO G500H.

Fajnie, żeby miał procesor z Intel Core i3/i5 i minimum 2,5 GHz.

Obadałem i wstępnie BF3 na Singlu przy średnich daje radę i tylko w niektórych momentach lekkie ścinki.

Szukam jeszcze jakichś propozycji :)