Witam
1. Ile chcesz przeznaczyć na laptopa?
2000-2500 max (choć wolałbym zapłacić trochę mniej
2. Wielkość matrycy(w calach)
od 15"
3. Do czego będzie wykorzystywany? (np. gry*, grafika 3d, internet)
gry i internet
4. Czy musi być z systemem?
Nie
5. Czy zwracasz uwagę na wykonanie oraz kulturę pracy(głośność/temperatury)?
Nie, chyba że laptop działa jak grzejnik lub odkurzacz
6. Dodatkowe uwagi (np. preferowany rodzaj matrycy)
Fajnie jeśli laptop posiadałby ssd, lecz przeżyje bez tego.
Myślałem nad tym Laptopem:http://allegro.pl/laptop-dell-inspiron-7537-i5-6gb-500-gt750m-290zl-i4490738963.html co o nim sadzicie?
Laptop do 2500max
Dobry laptop. Mam rocznego asusa za podobna ceną i mam i5 3-ej generacji i gt740 i wszystkie tytuły odpalam. A ten dell ma troszke lepsze parametry. Tańsza i z podobnymi bebechami to znajdziesz używkę jedynie
Jestem człowiekiem praktycznym i zawsze praktycznie podchodzę do każdego swojego zakupu, tak więc ode mnie to:
Oszczędzasz 120zł co jakieś pół do roku czasu za konserwację układu chłodzenia. Osoby, które jej nie wykonują przez długi czas ryzykują przegrzaniem BGA a potem tylko wygrzewanko albo reball, które pomagają na okres do roku czasu .
edit. Warto zauważyć, że lapek nie ma napędu .
A tutaj dodatkowa opinia użytkownika(na dole strony)
Wiem, dlatego czekam na inne propozycje.
A co do podkładki chłodzącej to mam zamiar kupić, ale najpierw wolałbym się skupić na kupnie laptopa.
Znalazłem jeszcze:
A do tego trzeba trochę dołożyć
Kiedy dochodzi do takiej sytuacji:
Nie pomaga żadna podkładka. Podkładka nie działa doraźnie w przeciwieństwie do autorskiego układu chłodzenia.
Na północy mamy- jak ja to nazywam- dywan, który blokuje wylot powietrza. Na południu stwardniałą pastę termoprzewodzącą.
Pani właścicielka miała czyszczony wentylator 5 miesiący wcześniej. Pastę chyba nigdy.
Ten Dell inspiron 3537 z i7 powinien dłużej trzymać baterię z tymże i5 na lenovo będzie delikatnie wydajniejszy. Co do grafik no to jest w sumie jedno i to samo, tyle że jedno od amd drugie od nvidii. W jednej grze to będzie lepsze w drugiej tamto.
Ja bym się skupił na ergonomii.
Ja ostatnio rozkręciłem swojego 3 LETNIEGO Asusa k52ju, bo padła taśma od matrycy i mój układ chłodzenia nie był tak zasyfiony jak ten wyżej. Coś mi się nie chce wierzyć, że był czyszczony 5 miesięcy temu, no chyba, że właścicielka sprząta mieszkanie raz na pół roku.
GT755m w każdej grze będzie wydajniejszy niż radeon 8850m, bo jest po prostu lepszy.
Jak mi się uda znaleźć to wkleję zdjęcie lapka, który 3 lata nie był czyszczony. To dopiero był pogrom .
Stopień zasyfienia zależy od wielu rzeczy, nie tylko czystości w pomieszczeniu. To wyżej to tylko jeden przykład, nie twierdzę, że wszędzie jest tak samo. Dzisiaj wygrzewałem BGA na życzenie i przy okazji robiłem konserwę, było o wiele czyściej niż tutaj po roku czasu, jednak proces tworzenia się dywanu był na ukończeniu .
PS. a w obu przypadkach były to HP Paviliony DV6000, więc tutaj akurat pierwsze skrzypce grało środowisko oraz sposób użytkowania.
Dobry laptop. Mam rocznego asusa za podobna ceną i mam i5 3-ej generacji i gt740 i wszystkie tytuły odpalam. A ten dell ma troszke lepsze parametry. Tańsza i z podobnymi bebechami to znajdziesz używkę jedynie
Po co się udzielasz jak się nie znasz ?
Procki z U (niskonapięciowe) to do gier się za bardzo nie nadają i co najwyżej odpalisz na nich mario w lewo .
Witam
1. Ile chcesz przeznaczyć na laptopa?
2000-2500 max (choć wolałbym zapłacić trochę mniej
2. Wielkość matrycy(w calach)
od 15"
3. Do czego będzie wykorzystywany? (np. gry*, grafika 3d, internet)
gry i internet
4. Czy musi być z systemem?
Nie
5. Czy zwracasz uwagę na wykonanie oraz kulturę pracy(głośność/temperatury)?
Nie, chyba że laptop działa jak grzejnik lub odkurzacz
6. Dodatkowe uwagi (np. preferowany rodzaj matrycy)
Fajnie jeśli laptop posiadałby ssd, lecz przeżyje bez tego.
Myślałem nad tym Laptopem:http://allegro.pl/laptop-dell-inspiron-7537-i5-6gb-500-gt750m-290zl-i4490738963.html co o nim sadzicie?