Laptop do 2k zl

Witam. Niedługo wybieram się na studia do innego miasta i będe potrzebował laptopa. Zdaje sobie sprawę z tego iz za tą kwotę ( 2k ) nie dostane żadnego potwora i mam do Was pytanie-co możecie mi polecić ? Budżet tak jak mówiłem 2000 zł ( ewentualnie jeżeli bardzo będzie się opłacać moge dorzucić 200 zł więcej ). Nie gram w jakieś nowe tytuły ale chciałbym żeby np. GW2 mi poszło, ewentualnie planetside 2 czy inne tego typu gry. Zależy mi na tym by laptop miał 8 gb ram +, 500 gb dysk ( interesuje mnie tylko HDD) i najwiekszy problem czyli procek i grafika-tu się zdaje na Was. Z Góry dziękuje za udzielona pomoc :)

GW2 jak i Planetside 2 generuję otwarte swiaty wiec CPU jak i GPU powinny być dość dobre, za 2000 nie ma opcj. Moja rada, poszukaj czegoś używanego.

Od biedy używany Lenovo Y580 by się nadał. Niemniej jednak przy takiej kwocie nie masz nawet co myśleć nad sensowną zabawą w takie gry.

http://allegro.pl/lenovo-y580-i5-3210-15-6-led-8gb-750gb-gtx660-w10-i6351865764.html

http://allegro.pl/laptop-lenovo-y580-i7-3630qm-8gb-1tb-gtx660m-i6356546567.html

rozumiem że z tych 2 lepiej brać tego z i7 ?

jak na procesor lapka jest spoko. Co do grafiki... Pewno tez, 660 chociaż leciwe ciągle jakos dają rade, problem w tym ze to wersja mobilna :D. Może inaczej, na bank odpalisz te gry co chciałeś. Nie wiem tylko jak będą chodzić, calkiem możliwe ze nie będzie problemu. Chociaż slyszalem ze Planetsite ma problemy z optymalizacja.

ok dzieki za pomoc. w takim razie bede szukal czegos lepszego ale uzywanego ;)

Witam. Niedługo wybieram się na studia do innego miasta i będe potrzebował laptopa. Zdaje sobie sprawę z tego iz za tą kwotę ( 2k ) nie dostane żadnego potwora i mam do Was pytanie-co możecie mi polecić ? Budżet tak jak mówiłem 2000 zł ( ewentualnie jeżeli bardzo będzie się opłacać moge dorzucić 200 zł więcej ). Nie gram w jakieś nowe tytuły ale chciałbym żeby np. GW2 mi poszło, ewentualnie planetside 2 czy inne tego typu gry. Zależy mi na tym by laptop miał 8 gb ram +, 500 gb dysk ( interesuje mnie tylko HDD) i najwiekszy problem czyli procek i grafika-tu się zdaje na Was. Z Góry dziękuje za udzielona pomoc :)