Poszukuję laptopa do ceny 3000zł +/- 100zł
Ważne by był solidnie wykonany, gdyż dużo byłby przenoszony i z parametrami bardziej pod gry MMO i z dobrym serwisem
Ps. Jestem otwarty na sugestie w razie czego pytać.
Ważne by był solidnie wykonany, gdyż dużo byłby przenoszony i z parametrami bardziej pod gry MMO i z dobrym serwisem
acer aspire v15 nitro vn7-591g. Najlepsza opcja sam taki mam, a przeczytałem a każdym lapku wszystko tej był najlepszy
Tylko Lenovo i MSI, reszta to zwykły szajs co potrafi prądem pieprznąć, szkoda że nie napisałeś czy chcesz z Systemem.
Na wstępie proponuje: http://www.x-kom.pl/p/251832-notebook-laptop-15-6-lenovo-y50-70-i5-4210h-8gb-1000-win8-1-gtx860m.html
Jednak jestem za dołożeniem i pójść w dysk SSD , dopiero można zobaczyć różnice wstawania systemu z 30 na 10 sekund + ten miły komfort pracy szybkości Aplikacji
http://www.x-kom.pl/p/228227-notebook-laptop-15-6-lenovo-y50-70-i5-4210h-8gb-256-gtx860m-fhd.html
Ha lenovo, każdy to poleca, jeśli naprawde tak sądzisz to gów wiesz o laptopach
Zresztą robisz tak: otwierasz naprzykład Ceneo i wpisujesz geforce gtx 860m. Spisujesz wszystkie nazwy laptopów i czytasz recenzje o każdym z nich ja tak zrobiłem. Bez owijania w bawełne
Funkcionalność Lenovo jak i same specyfikacje do ceny są super w porównaniu do reszty. Poza tym Lenovo ma super support odnośnie Biosu i samego upgrade. Nie ma przebitek prądu jak np. w Acer czy Asus
Można się sugerować opinią a nie wybrać na podstawie opinii , bo można się grubo przejechać
Ten Lenovo z dyskiem SSD bardzo ciekawy, ale raczej szukam coś z systemem, bo nie mam niestety funduszy na dzień dzisiejszy na system, ale w późniejszym czasie na pewno zakupie.
W sumie mam tylko Win7, ale nie wiem jak ze sterownikami będzie do win7 albo win10
Wiem, że bez systemu w tej cenie znajdę coś lepszego, ale dodać cene systemu to na jedno prawie wyjdzie
Jeśli taniej bez systemu i system dokupić to biorę bez systemu
Ps. tylko napęd optyczny by się przydał gdyż mam pare gier na dyskach i szkoda by się zmarnowały (chociaż są to stare gry typu Gothic i Diablo II więc na starym pójdzie) ale problem z zainstalowaniem systemu...
Sam około 2 miesiące temu kupiłem Lenovo y50 tylko, że z gtx960 i jak narazie sobie bardzo chwalę (to mój pierwszy laptop, więc nie mam porównania).
Najwydajniejszym lapkiem bedzie
http://allegro.pl/laptop-lenovo-y50-70-i5-4210h-8gb-1tb-gtx960m-hdmi-i5604835904.html
Tegoroczna wersja:
nowy gtx 960m 4gb vram (Maxwell - wiec karta jest chlodniejsza od gtx 860m)
do tego poprawiona matryca (wczesniej montowali tn), obecnie ładują ips od lg, matowa.
glosniki jbl - jak na lapka graja b.dobrze
podswietlana klawiatura
Serio masz zamiar instalowac gothica z plyt ? Szybciej sciagniesz z neta i to wersje zaktualizowana do najnowszej wersji.
Na dzień dzisiejszy każdy zdrowo myślący człowiek, który planuje kupić sprzęt czyta opinie nie tylko o samym sprzęcie ale i o serwisie gwarancyjnym. Lenov'ski Medion (Niemcy) to nie serwis a cyrk. Szukasz czegoś z dobrym wykonaniem, więc zainteresuje Cie mój post. Niestety (?) Lenovo oferuje laptopy o najlepszej proporcji cena/wydajność ale odbija to się na jakości wykonania i użytych materiałach. Zdarzają się egzemplarze, szczególnie w y50, kiedy to po 2 miesiącach używania wyłamują się zawiasy, stapia się pokrywa nad podzespołami (tak stapia). W większości laptopach Lenovo są też problemy z jakością połączenia internetowego (szczególnie wi-fi), co w przypadku MMO jest niedopuszczalne. W rodzinie mam osobiście 3 egzemplarze Lenovo i w każdym mam problem z łączem jeśli od źródła dzielą mnie więcej niż jedna ściana - na kablu nie wiem jak działa połączenie no bo kto kupuje laptopa żeby go trzymać na biurku na stałym łączu... Wracając do samego serwisu; proponuję poczytać opinie o Lenovo, chociażby na Facebooku. Wysyłane tam laptopy wracają w gorszym stanie niż przed wysyłką, co niestety i mnie spotkało. Po 2 tygodniach od zakupu wysłałem swojego y50, wrócił po 4 tygodniach (!!!!), co i tak było szybko jak na Medion, z wielką rysą od śrubokręta lub noża wzdłuż górnej pokrywy. O dziadostwie związanym z tą firmą można pisać długo ale już mi się nie chce wylewać liter.
Moją alternatywą jest jedynie jakiś tańszy MSI Apache lub Asus z serii N,F lub jakiś używany G. Co do karty graficznej, jeśli nie planujesz gry na high w FHD i zadowoli Cie medium to wystarczy gtx 850m, którego znajdziesz w każdym z wyżej wymienionych modeli. Oczywiście, że gtx 860m na GDDR5 jest opcją o 30% wydajniejszą ale najzwyczajniej w świecie nie starczy Ci hajsu na taką kartę wraz z systemem (no chyba, że lubisz mieć laptopa dłużej w serwisie niż u siebie w domu i wybierzesz Lenovo). Co do procka do gier AŻ NADTO będzie np. i5 4200h/4210h. Jeśli ktoś ma co do tego wątpliwości niech poszuka sobie testów przegrzewających się na słabym chłodzeniu i7 4710hq w zestawieniu z i5 4210h. Aha, i nie bój się poszukać sprzętu na OLX. Ludzie często sprzedają nowe laptopy jeszcze z plombami na opakowaniu po cenie 20% niższej niż w sklepie. Oczywiście ze wszystkimi papierami itp.