Laptop do 400

Witam

Nadeszła mnie nieodparta chęć kupienia laptopa. No, może nie tyle chęć, co po prostu potrzebuję laptopa.

Nieoryginalnie, cena laptopa do ok. 400 funtów, jako że będę kupować przez ebay'a w funtach. Laptop oczywiście do pierdół typu przeglądanie neta, ale też pograć trochu na nim zamierzam, tak że jakby miał w sobie trochę mocy, to nie było by źle.

Tak tak, laptop nie do gier, bla bla bla. Gdybym mógł to bym kupił PC, tak że mam nadzieję, że pisząc to zdanie ominę zbędne komentarze co do tego, że PC lepszy.

www.ebay.co.uk

HP 6470b, HP 8470p, Dell E5430.

Nie wiem w jakiej cenie jest mój lapek NP350E5C-S04PL. (Nie narzekam, chociaż bf3 na nim nie chodzi).

17 cali pasuje ? Wiem, że trochę duży, ale specyfikacja jak na taką cenę bardzo dobra.

http://www.ebay.co.uk/itm/HP-Envy-17t-17-17-3-1080P-i5-4200-2-5GHZ-6GB-1TB-2GB-GT740M-FP-Read-Beats-Audio-/390916699416?pt=Laptops_Nov05&hash=item5b04737518
4th generation Intel® Core i5-4200M Processor (2.5 GHz, 3MB L3 Cache) with Turbo-Boost up to 3.1GHz6GB DDR3 1600Mhz System Memory (2 Dimm)1TB 5400 rpm Hard with HP ProtectSmart Hard Drive ProtectionSuperMulti 8X DVD+/-R/RW with Double Layer SupportNVIDIA GeForce GT 740M Graphics with 2048MB of dedicated video memoryWireless 802.11 b/g/n WLAN - WiFiHP TrueVision HD Webcam with integrated dual array digital microphone4 SS USB 3.0 (SuperSpeed) SuperSpeed — New higher signaling rate of 5Gbps (625MB/sec), 10 times faster than regular USB 2.0Beats Audio17.3-inch diagonal Full HD LED-backlit Display (1920 x 1080), 1080p Genuine Windows 8.1 (64-bit)

740m + i5-4200m = lajtowe odpalanie każdej gry w rozdzielczości 1366x768. Osiągi karty

http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GT-740M.89902.0.html

Ja posiadam g580 lenovo, bf 3 ( średnie ust, chodzi bardzo płynnie), skyrim( na wysokich nie testowałem, ale na średnich chodzi również płynnie0), nie jestem pewny czy mieści się w 400funtach.

Na rozdzielczość patrzę na dalszym planie. Ważne są bebechy.

Ten lapek od Calvex'a całkiem spoko się prezentuje.

Może być, ciekawe jak z wagą. Bo im większa krowa, tym cięższa do noszenia. Jednak chyba jest najlepszy HP , może być dobra firma. Łatwo znaleźć łaty i sterowniki.

Waga to mnie tak obchodzi jak zeszłoroczny śnieg na alasce.

Byle by Far Cry 4 ruszył ;)

To jak chcesz na laptopie odpalić Far Cry 4. Najlepiej na full detalach za pewne. To weź zainwestuj w Razora, to pociśniesz Crysisa siódemkę.

Lapek za lekko ponad 2k i chcesz zeby FC4 ruszył? :) Dobrze będzie jeśli odpalisz na nim

WoW'a na High.

Nie ogarniam ebay'a wszędzie piszą głupoty, że każdy laptop ma 4th Generation i7 jak można takie bzdury pisać, jeszcze te ceny z d*py jakieś dziwne, niby model się zgadza, ale bebechy inne i dziwnie cena niska. Polecam amazon.co.uk bez owijania w bawełnę, najtaniej.

Polecam model: Lenovo G500C (59-377589)

Plusy: bardzo wydajny procesor Core i5, długi czas pracy na baterii, duża liczba złącz, klawiatura z blokiem numerycznym, jakość wykonania, łatwa modernizajca, wydajny i cichy układ chłodzenia
Minusy: błyszcząca matryca o słabych kątach widzenia, jakość dźwięku
Komu polecam: osobom szukającym niedrogiego laptopa o wydajnych podzespołach i wytrzymałą baterią

Floyd, Far cry 3 odpaliłem na 5 letnim komputerze za 1400 zł. Na wysokich detalach. Co prawda chyba tylko na 1366x768, ale jednak.

Poza tym, jak patrzyłem, to komponenty powyżej tych 400£ / 2k zł są dość dobre, a napisałem żeby ruszył, a nie na ultra w 4k.

@swiatloplis

amazon jak najbardziej spoko, ebay powiedziałem tak orientacyjnie, jako że po prostu kupować będę przez neta.

Tego lapka na amazonie nor na ebay'u nie znajduję.

@Gorky
Twój komentarz był zbędny.

Raz, nie pisałem o full detalach, dwa, razor przekracza mój budżet do wydania jakoś 4-6 razy

Witam

Nadeszła mnie nieodparta chęć kupienia laptopa. No, może nie tyle chęć, co po prostu potrzebuję laptopa.

Nieoryginalnie, cena laptopa do ok. 400 funtów, jako że będę kupować przez ebay'a w funtach. Laptop oczywiście do pierdół typu przeglądanie neta, ale też pograć trochu na nim zamierzam, tak że jakby miał w sobie trochę mocy, to nie było by źle.

Tak tak, laptop nie do gier, bla bla bla. Gdybym mógł to bym kupił PC, tak że mam nadzieję, że pisząc to zdanie ominę zbędne komentarze co do tego, że PC lepszy.

www.ebay.co.uk