Witam, jako iż mój stary laptop zasługuje już na emeryturę i nie radzi sobie zbyt dobrze z większością gier, w które bram bądź chciałbym zagrać, poszukuję czegoś nowego w budżecie najlepiej do 4500zł.
Generalnie nie jestem fanem gier single player (szybko się nudzę) więc jego głównym zadaniem będzie pozwolić na komfortowe granie w tytuły mmo/sieciówki t.j. WoW, Poe, Overwatch, CS, może Destiny 2 bądź co tam najbliższa przyszłość ciekawego przyniesie. Nie mówię oczywiście o graniu na maksymalnych ustawieniach ale fajnie żeby pozwolił na komfortową rozgrywkę bez znacznego obniżania ustawień graficznych.
Po kilkudniowym przeglądaniu internetu i oglądaniu masy recenzji jestem jeszcze bardziej zdezorientowany niż te kilka dni temu, więc może ktoś z forumowiczów pomoże mi wybrać coś fajnego
Do rzeczy. Czy procesor i5-7300 wystarczy czy lepiej dołożyć te kilka stówek do i7? Do tego karta gtx 1050ti, 8GB ramu (?) i jakeś połączenie HDD i SSD. Moja uwagę przykuły Lenovo y520 oraz Dell inspiron 7567 w podobnych konfiguracjach chociaż z drugiej strony kuszą kadłubki od dream machines czy hyperbooka, o których nic nie wiem.
No i jeszcze znalazłem w duńskim sklepie Lenovo Legion y520 z kartą gtx 1060 max-q 3GB (i5/8GB/1TB) w cenie 4300zł. Może to jest lepszy wybór?
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc
Pozdrawiam