Witam, potrzebuję laptopa na studia do 5500 zł na którym zdołam pograć w jakieś gry typu Wiedźmin 3, Dying Light w 1080p na przyzwoitych ustawieniach.
Od razu uprzedzę - wiem, że za 5,5k mogę złożyć spokojnie PC z GTX1060 i i5-7600k pod OC, ale tutaj chodzi o mobilność, upgrade swojego PC'ta zrobię swoją drogą.
Moje wymagania: musi mieć dysk SSD na system + HDD (opcja "kup z HDD i osobno wsadź SSD odpada", max 15,6', musi mieć W10.
Zastanawiałem się nad:
Dell Inspiron 7567 - najnowsza seria procków Intel'a, GTX serii 10, jedynym minusem jest brak ekranu IPS. Na co dzień siedzę przy monitorze z matrycą IPS, boję się różnicy kiedy siądę do TN.
MSI GE62 Apache Pro - gorsze podzespoły, GTX jest ze starej serii M co nie nastawia pozytywnie, fajniej wygląda, plusem jest matryca IPS i stacja dysków.
Acer VX5-591 - znowu najnowszy Intel, GTX podobnie jak w Dell'u jednak bez Ti, z wyglądu mi się nie podoba, jednak ma matrycę IPS. No i jestem zniechęcony do firmy, która wg mnie dobrych laptopów nie robi (podobnie jak Lenovo).
Szukałem jakiś alternatyw, jednak Asus przekracza budżet, widziałem jeszcze na morele firmę Dream Machines o której nigdy nie słyszałem. DM niby ma fajne podzespoły, wersja z GTX1060 ledwo przekracza budżet, jednak nie jestem pewny czy mógłbym im zaufać.