Witam poszukuje laptopa na którym mógłbym spokojnie pograć w CS’a i przeglądać internet. Budżet mam ograniczony do 2000zł. Nie musi posiadać Winowsa ani SSD i reszty bajerów, najlepiej 15,4"- 15,6” / 17,3” calowy.
Laptop do Cs'a max 2000zł
http://zwarty.pl/M52UZ Lenovo IdeaPad 700-15ISK i5-6300HQ 8GB GTX950M
http://zwarty.pl/sQap2 Acer V5-591G i5-6300HQ 8GB 1TB 4GBGTX950
to wszystko uzywki , ktore moga sie posypac z dnia na dzien…lub byly regenerowane nie kupisz nic konkretnego nowego za 2000zl do csa. 3000 to realna cena gdzie kupisz juz lapka z 1050 innego nie oplaca sie ew jakis tani z 960m.
po co mi 1050 do grania w csa ? chłopki mi same z monitora będą wychodzić ?
po to zeby gra chodzila plynnie bez scin a jest to niemozliwe na 950m i jakis procku lelawym. CS ma slaba optymalizacje jak na ta grafike.
Nie jest to możliwe na 950m XD Żart.pl. W tą grę się gra na każdym sprzecie na najnizszych ustawieniach i wystarczy mieć 60 fps bo uwaga 30054025834583 fps nic ci nie da
Nie zgodzę się. 60 klatek to moim zdaniem absolutne minimum by “wygodnie” się grało, natomiast większa ilość wpływa na odczuwalną szybkość gry.
Zaraz pewnie zjawią się “eksperci”, którzy powiedzą, że jak ktoś ma monitor 60Hz to różnicy i tak nie zobaczy, co swoją drogą jest największą bzdurą tego stulecia, bo odświeżanie monitora ma się tak do FPSów jak ogórek do chleba. 60Hz oznacza, że obraz jest odświeżany 60x na sekundę, a nie że wyświetla 60 klatek, jeżeli ktoś tego nie rozumie to jego problem. Wystarczy zagrać z lockiem na 60 klatkach, a potem zwiększyć limit do powiedzmy 100-120 i każdy normalny człowiek zauważy odczuwalną różnicę, nawet posiadając wcześniej wspomnianą przeze mnie częstotliwość odświeżania ekranu.
To tak nawiasem i w sumie mały offtopic stworzyłem, aczkolwiek do tej kwoty da się kupić laptopa, na którym można spokojnie pograć. Sam jeszcze rok temu miałem dość starego Acera M3 z 640M 1GB oraz i5-2467M na pokładzie i w jego natywnej rozdziałce (1366x768) dało się pograć utrzymując poziom 60-90 klatek na większości map.
“3000 to minimum”, “1050 to minimum”. XD. Ja na biednym i7 4500u i gt 740m mam 90-120 fps na rozdziałce 4:3 więc co wy pleciecie ludzie. za 2k spokojnie znajdzie lapka na którym komfortowo pogra w csa
jaki janusz lol wez gosciu wyjdz
do cs to minimum ze 150 fpsów inaczej możesz mieć spikey w najmniej oczekiwanym momencie szczególnie przy smokach
mialem na swoim lapku 2 lata temu około 90-110 fps i grać się dało ale bida była często padałem własnie przez dropy fpsów niby mam 90 a i tak gra cieła
90 fpsów
gra się cięła
Następny ekspert. Skoro gra Ci się cięła to na pewno nie była wina sprzętu skoro miałeś 90 fpsów xd Ja nie mam żadnych ogromnych dropów przy smokach. Nie mydlcie oczu autorowi tematu. Nie każdy może pozwolić sobie na topowy sprzęt.
kolejny janusz … tak masz 90 fpsów i myślisz że ci dobrze działa bo nigdy nie miałeś więcej i nie wiesz co to płynność w cs go albo nigdy w tą gre nie grałeś
na niektorym sprzęcie/sterownikach może dodatkowo ciąć przy smokach więc z tym też warto poeksperymentować. Ogólnie jak chcesz coś poważniej grać w cs go to tak jak pisałem 150 FPS to absulutne minimum
Koleżko grałem na sprzęcie który wyciąga stałe 170 fps i owszem grało się lepiej ale na 90 fpsach jak najbardziej da się normalnie grać. Zmienię zdanie jeśli przedstawisz jakiś logiczny, potwierdzony dowód który pokazuje że gra przy 90 fps zacina
Jeśli autor chce pograć na stałych 100 fps to polecam lapka z jakimś gtx 860m
ty się już lepiej nie odzywaj xD Myszke i podkladke tez masz pewnie “gamingowa”. Zawsze sie dziwilem, skad sie biora ci frajerzy na ktorych zarabia sie 200zł za myszke “gamingowa”, teraz juz wiem. Poczytaj troche o komputerach itp a nie sluchasz swoich bogow na twitchu ktorzy wciskaja ci gowno zeby na tobie zarobic.
hahah ja studiowalem infe teraz pracuje jako programista i uwierz mi wiem więcej o sprzęcie niż ty … typowa wypowiedz gimnazjalisty nie stać go na myszkę gamingową i hejtuje tych co moga sobie pozwolić na lepszy sprzęt …
ja sobie kompa rok temu sam złożyłem za 8 patoli i sam sobie nie niego zarobiłem a ty ? dalej na minimalnych za hajs rodziców ?
janusze internetów nigdy nie mieli w cs go więcej niż 100 fps i dla typa swoje opinie przedstawiają… nie porównuj 90fps w wieśniaku 3 do 90 fps z cs go bo to jest specyficzna gra.
Ale co Wy się spinacie do ziomeczka? Przecież autor tematu jasno napisał, że ma ograniczony budżet i chciałby w miarę (przy tej kwocie) pograć. Natomiast Wy, typowi Janusze, robicie coś takiego:
“Kuuuuurłłaaaaa, nie pograsz sobie na 90 fpsach w CS:GO! Nic nie osiągniesz! Imo 1050 minimum wymagana! Kuuuurłłaaa, we no Pjoter patrz jakie on głupoty wypisuje! Budżet niech biedak zwiększa o kolejny tysiak! Tfu, biedaki!”
Weźcie zluzujcie trochę, bo nie sztuka doradzić coś drogiego i fajnego, a właśnie coś tańszego, gdzie również można sobie “przyzwoicie” pograć.
@absolver_dev studiuję informatykę, sam programuję, poznałem wiele osób i mimo że są dobrymi programistami, to nie wszyscy się już na sprzęcie znają. Czemu? Bo po prostu nie muszą. Jak pracujesz w jakimś korpo to pewnie też macie jakichś sieciowców, którzy są odpowiedzialni za wszystkie struktury i to oni (bądź jeszcze inny zespół) odpowiadają za same sprzęty jak się coś spierdoli. Programista jest od pisania, a nie od bawienia się z samym sprzętem. Wiadomo, że podstawy trzeba jakieś znać, ale możesz mieć wyjebane jajca na to, czy aktualnie seria od AMD jest lepsza, czy od Nvidii - w tym właśnie te FPSy. Jak Ty nie potrafisz grać na takich klatkach to spoko, ale nie narzucaj innym swoich osobistych doświadczeń. Zresztą ważne, aby FPS był stały i wtedy może być nawet mniej. Co Ci z tych 180 klatek, skoro gubisz je w randomowych momentach, gdzie masz wtedy po prostu ścinkę.
Stały fps > chuj wie ile fpsów, ale masz ogromne widełki ich spadków / wzrostów.
Absolver wstawaj, zesrałeś się
autor nie napisal , ze chce grac na 1360…bo norma jest 1920…lapka by grac na 1920 nie znajdziesz do 2000
@Kyre a kto powiedział, że jest jakaś norma? Grałem już z wieloma osobami i zdecydowana mniejszość z nich grała na 1920
Mandrah tez studiowalem poznalem wiele ludzi i ci ktorzy nie znali sie na sprzęcie dzisiaj pracują w korpo bo jest tam taki syf ze ich nie zwolnią bo za duży bajzel albo gorzej pracują w biedronce na kasie bo sie nie znali na sprzęcie …
Wiadomo, że podstawy trzeba jakieś znać, ale możesz mieć wyjebane jajca na to, czy aktualnie seria od AMD jest lepsza, czy od Nvidii - w tym właśnie te FPSy.
no to juz wiadom z kim mamy tu do czynienia … jak masz wyjebane na takie rzeczy to po co się tutaj wypowiadasz ? mozesz kupić gówno w złotym papierku i się będziesz cieszyć
@Bekaz pozdro i poćwicz lamusie bo znasz się na sprzęcie gorzej niż moja babka, co gól skoczył ?
polecam posłuchać kilka wywiadów pro graczy szczególnie fluszy i jego historii jak to nie mógł grać na swojej ulubionej pozycji bo miał za mało fpsów
Dobra dobra, koniec z taką dyskusją. Zachowujcie się normalnie albo będę dawał warny. Wielki pan po studiach, a kultury to za grosz.