Laptop do gier do 2500zl

Ozonek, uwierz, że nie :P Już miałem Ci polecać pewnego laptopa aż nagle zauważyłem, że Ziomal167 podał dokładnie tego samego. Asus R700VJ to jest to, kupiłem go pół roku temu za 3.2k i jestem z niego na prawdę dumny, Dead Space 3, Crysis 3, Tera, Guild Wars 2, Max Payne 3, Dmc: Devil May Cry, wszystkie te gry chodzą po prostu ideanalnie na tym laptopie, jest on na prawdę doskonały do gier, duży ekran też uprzyjemnia rozgrywkę, jeżeli masz zamiar kupować laptopa do gier to nie zastanawiaj się, masz moją gwarancję posiadacza tego właśnie laptopa :)

witam. szukam lapka do gier do 2500 zl. wiem ze za 2500 nic poteznego nie znajde ale na allegro widzialem kilka ktore far cry 3 i battlefielda 3 ogarniaja. wydaje mi sie ze nic potezniejszego nie znajde od tego lapkahttp://allegro.pl/ac...3061967752.htmlktos ma takiego?wie cos na jego temat?jakies propozycje?szukam laptopa nowego, bez systemu, windowsa 7 mam wiec doplacac 300 czy 400 zl do zestawu nie ma zadnego sensu

Dedykowana karta nie wiadomo co tam wsadzili :P.Edit : 1 http://www.mediamarkt.pl/notebook-samsung-np350e5c,id-837017 ja kupiłem tego lapka, ale nie do gier znaczy coś kiedyś na nim odpalę, ale jak już ktoś wspomniał laptop do ciężkich gier nie nadaje do gry. Jak chcesz mieć w domu potworka, to złóż sobie porządnego kompa.

Sam posiadam Lenovo y580 z i7 i GF GTX660M. Crysis 3 multiplayer na all max bez zacinek przy 40-60 fps jak były te dni w których można było testować. Ogólnie laptop godny polecenia. Podstawka chłodząca przydatna, zawsze niższe temperatury. Jedna z lepszych to Zalman ZM-NC np 2000 - sam posiadam.

PS: Rozważ jeszcze jedną sprawę.. nie dość, że laptop jest droższy w kupnie, to nie zapominajmy o jego ewentualnych naprawach.. Wierz lub nie, ale po gwarancji jak Ci pójdzie płyta główna czy coś z bebechów w środku, to zapłacisz pare razy więcej niż za naprawę PC. Kumplowi wyskoczyli z kwotą 600-800zł za naprawę :/. Jest to jedna z kwestii nad którymi warto się zastanowić czy napewno chce się laptopa. Sam raczej bym wybrał pc, gdyby nie to, że też trochę kijowo u mnie z miejscem :D.

Pozdro

@EDIT

@JajoX, w jaki sposób chcesz wielce dbać o lapka? Wszystko co da się zrobić to głównie kupić podstawkę chłodzącą. Chyba, że o czymś nie wiem

No i pamiętaj, jak już kupujesz lapka sprawdź czy ma chociaż zewnętrzną kartę bo na intel hd w nic takiego nie zagrasz.

Sam posiadam lenovo y580 z i5 (polecam), ale kolega nam tu podał kwote do 2,5 tys zł. No juz lepiej dodać te 500 zł, naprawdę...

P.S. a co do psucia się sprzętu to trzeba dbać, a druga sprawa - jak trafisz.

ktoś tam z góry napisał że nie kupować laptopów na allegro. FAIL. Jak już wyrażasz opinie to omów temat do końca chyba że nie jesteś świadomy tego co zaraz napisze. Takie rzeczy jak laptop możesz spokojnie kupować na allegro ale warunkiem twojego zakupu musi być : nowy sprzęt, który sprzedaje firma/sklep. Nie kupuj ścierwa powystawowego i takiego od ludzi prywatnych którzy "tylko otworzyli pudełko i tylko zdjeli wszystkie folie zabezpieczające żeby zobaczyć czy działa "... Często sprzedają na allegro takie sklepy jak np mobileq (nie chce tu robić reklamy ale oni dbają dosyć o to żeby ceny były niższe niż u konkurencji więc warto sprawdzić ;p) i u takich sprzedawców możesz kupować.

Ozonek dobrze prawi

Najlepiej idz z kimś kto się zna i zrób składaka mój znajomy za 1500zł zrobił sobie owego zacznę od części

sama karta graficzna która miała ledwo 3 miesiące kupił za 4x taniej nazwy nie pamiętam ale wiem ze 1GB miała

ramy 16gb ddr3 Procesor Intela 4 rdzeniowy chyba to był 4Ghz Obudowa była genialna przezroczysta z niebieskimi neonami z czarnymi pasami wszystko elegancko się komponowało wiadomo że na dzisiejsze czasy taki komp to nic ale to było z 3 lata temu jak nie troszke więcej sam komputer został wyceniony na około 6000zł niestety płyty głównej nie pamiętam jaka ona była i karta graficzna jakiej firmy

Aktualnie nie ma gry która by mu nie poszła na full detalach

@hebi30

... oczywiście, kupujecie na allegro; później w razie usterki wysyłajcie do np. Krakowa pocztą.

Najlepiej kupić u siebie w mieście, żeby problemu nie było z kilkutygodniowym oczekiwaniem i rozwiązywaniem problemów przez telefon.

Zwsze widzisz na miejscu co kupujesz.

Jak nie masz miejsca to może piecyk na ITX? :)

@ukryty

To zależy gdzie mieszkasz, jak w centrum Warszawy czy innego duzego miasta to ok bo tam jest dużo takich sklepów. Ale jeśli cie życie wydaliło gdzies na wieś (jak mnie ;d) to nie jest tak jak mówisz. Chodziłem po najbliższym mieście w paru sklepach ze sprzętem i ceny były około 200-300 zł wyższe niż na allegro (y580). Mojego kupiłem na necie, klawiatura mogłaby być lepiej spasowana ale nie jest to ważna i widczna wada dla zwykłego śmiertelnika ;) Jeśli chodzi o składaka to pewnie ci chodzi o strony typu bluemobility itd. Składak PC jest pewnie dobrym rozwiązaniem ale jeśli chodzi o laptop to w tych czasach nie ma większego sensu. Sprawdź złożenie laptopa na stronce którą podałem. Konfiguracja podona jak w lenovo y580 kosztuje z 4,5 tysiąca złotych... oprócz tego jest to składak różnych częsci więc nie wiadomo do końca jak to sie będzie zachowywało - temperatury i ogólna awaryjność.

witam. szukam lapka do gier do 2500 zl. wiem ze za 2500 nic poteznego nie znajde ale na allegro widzialem kilka ktore far cry 3 i battlefielda 3 ogarniaja. wydaje mi sie ze nic potezniejszego nie znajde od tego lapka

http://allegro.pl/ac...3061967752.html

ktos ma takiego?

wie cos na jego temat?

jakies propozycje?

szukam laptopa nowego, bez systemu, windowsa 7 mam wiec doplacac 300 czy 400 zl do zestawu nie ma zadnego sensu