Laptop do gier do 2500zl

witam. szukam lapka do gier do 2500 zl. wiem ze za 2500 nic poteznego nie znajde ale na allegro widzialem kilka ktore far cry 3 i battlefielda 3 ogarniaja. wydaje mi sie ze nic potezniejszego nie znajde od tego lapka

http://allegro.pl/ac...3061967752.html

ktos ma takiego?

wie cos na jego temat?

jakies propozycje?

szukam laptopa nowego, bez systemu, windowsa 7 mam wiec doplacac 300 czy 400 zl do zestawu nie ma zadnego sensu

http://allegro.pl/hp-envy-17-2100eo-i7-2630qm-6gb-17-750gb-hd-6850m-i3049456708.html

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/asus-r700vj-ty030h-w8.bhtml

tylko znajdź bez win'a i mieścisz się w 2500.

czekam na dalsze propozycje :) chce miec pewnosc ze dobrze zainwestuje kase :)

podbilem troszke cene i znalazlem takie cos http://allegro.pl/laptop-acer-v3-771g-i7-3630qm-hd-4gb-500gb-gt640m-i3069028600.html

i7 4 rdzenie w miare karta graficzna, max 16 gb ramu, no i matryca 17,3" ma ktos lepsza propozycje?

Z tego co slyszalem, to acery nie sa godne poelcenia. Ogolnie laptopy srednio w grach sie sprawdzaja, PC z podobnymi mozliwosciami bedize cie kosztowal okolo 60% mniej

nie mam miejsca zeby drugiego PieCa postawic, potrzeba lapa i tyle :P najbardziej zalezy mi zeby w przyszlosci poszlo mi black desert. nie na full oczywiscie, po prostu zeby dalo sie grac :)

http://www.agito.pl/laptop-lenovo-ideapad-y580a-59-358492-2251-669524.html?attr=1-184825,cena-2000+3000 nie sądzę że znajdziesz coś lepszego a procka sobie kiedyś dokupisz jak będziesz potrzebował

Acer i Samsung to najtańszy(najgorszy) typ lapków.

polecam Ci HP lub Lenovo jeśli chodzi jakość<>cena

Karta Grafiki minimum gt540m/630m

Procek i7 3610qm

Ram 6gb

Matryca matowa ( najlepiej full hd ) ale za te pieniądze cudów nie ma.

Tak czy siak. za 2.5k nie kupisz dobrego laptopa. Będziesz żałować.

3.5k to minimum kwota jaką trzeba wydać na dobry sprzęt z którego byłbyś w pełni zadowolony ( jak na laptopa )

Ja mam HP dv7 7070ew

i7 3610qm

6gb ram ddr3

gt630m

matryca matowa full hd 1920x1080

i Na razie wszystkie gry śmigają, zaś te najnowsze :

Far cry 3 1366x720 minimalne ustawienia - 30-50fps

Crysis 3 1366x720 minimalne ustawienia - 25-60fps

Battlefield 3 1366x720 minimalne ustawienia - 20-60fps ( na dużych oblężeniach jest chwilami tragedia)

Weź też pod uwagę wydatek 100+ zł na podstawkę chłodzącą Zalmana bez niej będzie jeszcze mniej wydajny oraz znacznie szybciej się będzie eksploatować.

Zatem... poczekaj z miesiąc aż zarobisz nazbierasz czy coś... ten tysiak dodatkowy.

bierz tego aspire v3 sam mam tylko ze z i5 wszystko smiga. Polecam

jedyny godny laptop w tym segmencie cenowym to lenovo y580 z i5 i matrycą hd. poszukaj na allegro to znajdziesz za 2800 bez systemu chyba. Też sie zastanawiałem nad tym tak jak ty ale opłaca się dać te 3 stówy wyżej i mieć prawie że kombajna do gier z grafiką gt660 która przy podłączonym zasilaczu na tym lapku ciągnie wieśka 2 na ultra przy na pewno ponad 30 fps ;). Do tego masz metalową klape a nie tak jak w tym acerze. Druga sprawa że przy matrycy 17 cali bedziesz miał mniejszą wydajność w grach niż przy 15 a piętnastka mieści się spokojnie w plecaku itd. a jak ci potrzeba większego obrazu (mi i tak nie wydaje się mały) to podłączasz lapka pod monitor i jedziesz (podłączyłem pod monitor około 17 cali i nie zauważyłem spadku płynności w wieśku 2 :) )

PS. nie opłaca sie kupować czegoś z Ivy bridge i7. Bierz i5. Różnica w cenie duża a w fpsach około 3-4 (nie zauważalna). Ramem też sie nie sugeruj bo do żadnej gry obecnie i raczej przez następny dłuższy czas nie potrzeba bedzie więcej niż 4 czy tam 6 gb

przy okazji jak chcesz sam sobie wybrać a nie polegać na opinii nieznajomych to łap tą stronke http://www.notebookc...ch.31531.0.html

masz tu ranking kart graficznych. Popatrz sobie na allegro na laptopy w twojej cenie i szukaj ich kart graficznych w tym rankingu (ctrlf+f) to zobaczysz do czego sie nadają ale zapewniam że nic lepszego od y580 i5 nie znajdziesz ;p . Nie mam pojecia jak oni to zrobili że ten laptop jest taki tani ;p W moim jedyne co mnie troche wkurza to błyszcząca matryca ale rzadko kiedy można w jakmkolwiek laptopie dostać matową ;p

Lenovo będzie najlepszy bo łatwiej w lapku wymienić procesor niż kartę. Więc za jakiś czas nie będziesz musiał zmieniać laptopa tylko procek a za rok czy 2 to i7 za 500zł kupisz

@up. Ty chcesz wymieniać Kartę czy Procesor w laptopie? Serio? Weź ty się rąbnij z całej siły w głowę.l.

A to jakiś problem? Karta nie da rady bo przylutowana ale procesor to nie problem. I panie Czarodziej proszę trochę uprzejmie bo akurat wiem co mówię i znam się na tym.

I karta będzie go ograniczać. Kupi i7 i jaka będzie różnica? 5-7fps? Sam posiadam 2 laptopy z i7 i5 podobne konfiguracje (aż bardzo podobne). I mogę stwierdzić, że różnica w bf3 jest praktycznie niewidoczna.

No to tym bardziej lenovo będzie najlepszy. Mi chodziło tylko o to że gdyby obecny procesor był dla właściciela za słaby

ogólnie to gdzieś czytałem że w y580 można zamienić miejscami dysk twardy i napęd cd i nie traci się gwarancji a traci sie gdy wymienisz jego że tak powiem części składowe ;p czyli wychodziłoby z tego że da sie wymienić niektóre kompomnenty może i w tym karte graficzną ;p ale ja sie nie znam potraktujcie moją wypowiedź jako ciekawostke ;)

No tak ale ja powiedziałem że po 2 latach czyli po gwarancji. A grafika to problem bo jest przylutowana ale i to by zrobił. Na allegro są karty do lapków ale do tego jest potrzebny sprzęt i umiejętności.

Co wy piprzycie za przeproszeniem, acer kiedyś nie równy acerowi teraz, trzymacie się stereotypów z czasów prehistorycznych, obecnie acerki sprawdzają się świetnie, jeśli chodzi o cena jakość mój pierwszy przetrzymał 5 lat i dopiero w tym roku zawiasy poszły w pizdu, ale jeśli ktoś chce dopłacać za markę i śłuchać rad nieogarów z tego forum to już inna sprawa, zapytaj na benchmarku.

i ps never buy in allegro to podstawa.

ps2.

Far cry 3 1366x720 minimalne ustawienia - 30-50fps mam 4 letniego pieca tylko teraz grafe zmieniłem na GTX 460 reszta co C2D 8400, 4 GB Ramku i mam stałe 30 fpsów na ultra przy 1650x1080... podsumowując never kupuj lapka do ger nerver i to jeszcze ponieżej trójaka, bardzo szybko się zawiedziesz... no chyba, że studia, albo dla szpanu i z kasą nie masz co robić

Nie oplaca sie pchac w i7 z ta karta graficzna do gier. Kupuj zestaw z i5 6/8gb ram i sie nie zastanawiaj. Co do tych profesorow z gory ktorzy zrobili off top - jaki ma sens wymiana czegokolwiek w tym laptopie a tym bardziej karty i proca jak taniej bedzie mu kupic nowy laptop. i7 jest tylko i wylacznie dla tych co potrzebuja 4 rdzeni czyt.programowcy.

Do autora jesli nie uzywasz programow do przerobek bierz i5 jest chlodniejszy i dluzej wytrzymuje na baterii to najlepszy laptop w tym przedziale i nie kupisz lepszego.

Jesli dysk hdd bedzie cie zwalnial bo jest przewaznie 5400 kup dysk ssd na system jakis 16gb nie bedziesz musial wyjmowac cd roma dlatego ze jest tam specjalne gniazdo na te dyski.

Wyjasnione? No to ci na gorze zamknijcie d*py bo zal sciska jak ludzie pierdziela glupoty. pzdr.

Laptop to nie jest urządzenie służące do grania, tylko męczarnia dla masochistów. Nawet jakbyś kupił Alienware za 8 tysięcy, to i tak byś miał problemy.

Moja rada - kup taniego laptopa do dokumentów, internetu, youtube i jakichś minigierek gdy jesteś w podróży, a resztę oszczędzaj na PC'ta. I tak laptop do gier wymaga podłączenia zasilania, bo bateria ci zejdzie w minutę pięćdziesiąt, a jeśli nie masz miejsca na biurku to istnieją obudowy poziome na których stawiasz sobie monitor i w rezultacie zajmuje tyle co nic.

Ja bym się chyba zamęczył jakbym miał w cokolwiek grać na laptopie.