Cześć i czołem.
Nie jestem informatykiem i chciałbym zasięgnąć pomocy.
Mam zamiar kupić sobie lapka na studia tak żeby w coś sobie pograć wieczorami , jakiegoś lola , hsa , starsze rpgi.
Nie chce na nim odpalać nowych gierek.
Potrzebuje pomocy co najlepiej kupić w tej cenie.
Dzięki za pomoc.
Laptop do "gier" do tysiaka
Za tysiaka raczej sie nie da ten moj w profilu kupilem za 1900 i gram w hotsa na srednich tak samo w dirty bomb, trove za tysiaka dostaniesz jakis badziew 2jajowy i slaba grafe zintegrowana na takim czyms tylko filmy i gry przegladarkowe
Hots mnie nie interesuje tak samo dirty bomb , nie da się złożyć czegoś na czym Lol chodził by na low dość płynnie?
Laptop do gier do tysiaka ? Za tysiaka masz zwykłego lapa do przeglądania internetu a nie do grania. Może ugrasz na nich jakiegoś baldur's gate z 90 lat, ale lol raczej wątpie. Niby na necie można znaleźć filmiki jak na g50-30 ( 899 zł ) koleś gra w lola ale po takich kosztach, że głowa mała. Uzbieraj z 500 zł jeszcz to kupiś coś lepszego do małowymagających gier jak lol czy cs
Kupowania "lapka" za tysiaka to wywalenie kasy w błoto. Bez 2k nie podchodź do tematu nowego, ew 1500 z używkę sensowną.
http://allegro.pl/hp-15-d0420w-i3-3110m-4gb-500gb-gt820m-w8-1-gwar-i5670809464.html teoretycznie na tym powinien LoL działać płynnie na low tylko musisz troszkę dopłacić
http://allegro.pl/asus-x751l-gwarancja-torba-i5661380209.html
musisz celować w jakiś i3-i5 4GB ramu i jakaś dedykowaną kartę pokroju ~ GF 820m, najlepiej jak by to był GF 850m ale cena kosmiczna
Bez przesady. Karta Intel HD4400 do I7-4500U czy innych I7, I5 i I3 czwartej generacji daje rade z League of Legends na high i ma 35-50 FPS'ow, a na srednich jeszcze lepiej 45-60 FPS'ow z v-sync'em.
Dobry procek z dobra integra i w lola zagrasz bez problemu. Oczywiscie inne gry beda problemem chociaz nawet GTA V na HD4400 ma 25-35 FPS'ow na medium.
Wiem o czym mowie bo sam tak gralem nie swiadomy, ze dedykowana karta nie byla wlaczona, a z GTA musialem tak sie bawic prawie miesiac bo zj***li switchable graphic z Intel/AMD
Dziwne bo u mnie np taki dirty bomb nie działa zbyt płynnie na i5 4460 8GB ramu i intel hd 4600, trove, HoTS tak samo no chyba, że mamy inne definicję "grania bez problemu".
Sam teraz siedzę na lapku póki grafa nie wróci z gwarancji bo jest zdecydowanie lepiej, pewnie jak bym dał rozdziałkę 640x480 problem by zniknął ale na lapku nie muszę bawić się w pikselozę.
Więc jeśli ma wybór i dołoży ~200 zeta będzie zdecydowanie bardziej zadowolny z gry niż na zintegrowanej gwarantowane
EDIT:
Sprawdziłem sobie GW2 i powiem że na hd 4600 działa płynnie ~50fpsów pewnie na bosach będzie 1fps XD, ale singla można zaliczyć, już nie będę pisał, że wygląda jak crapiszon z 2007r XD, jak będzie mis sie jeszcze chciało to na lapku zobacze
HD 4600
Nawet na LoLa trzeba lepszy komputer, mój ASUS (z 512 Grafiką niezintegrowaną, 1,6x2ghz procesor i 4Gb RAM) kupiony 4 lata temu za 1750zł dostaje strasznej zadyszki. Na MINIMALNYCH ustawieniach grafiki i rozdzielczości 1366x768 pozwala osiągnąć ~40fps na początku, a po pojawieniu się mobków od 15-30fps. Teamfighty prowadzi się w warunkach 3-15fps ale dla chcącego nic trudnego, bo z takim ZŁOMEM udało mi się osiągnąć platynę. Byłoby sporo wyżej, gdyby nie dziesiątki przegranych gier z powodu spadku fps, podczas kluczowych walk, powodujące freeze na kilka sekund.
Prawdę mówiąc na takim komputerze nie można pograć w żadną grę z sensownymi ustawieniami Nawet Warhammer Dawn of War z 2004 roku na minimalnych powoduje opóźnienia i lagi systemowe podczas rozgrywki multiplayer i niestabilne, niskie fps przy singleplayer na średnich.
Na takim sprzęcie pograsz w jakiś Age of Empires I i II, Baldur's Gate, pierwsze częsci Need for Speed itp.
Nota bene, nawet oglądanie filmów na YouTube przy 720p powoduje klatkowanie i niemożność oglądania, mimo że wszystkie sterowniki, Java itp są wgrane poprawnie. Nie wspominam już o jakiś w 60fps, czy wyższych rodzielczościach.
Wiem po sobie, że never ever nie kupię laptopa, wolę dołożyć troszkę i kupić stacjonarny do ~2400, na którym już się pogra w tytuły typu BF3 itd. Mam monitor i wszystko inne, mobilność laptopa nigdy mi nie była potrzebna, więc szkoda mi przepłacać na skoro stacjonarny z takimi samymi parametrami jak laptop mogę mieć o wiele taniej, a do tego możliwość wymiany podzespołów w składakach jest nieporównywalnie wyższa niż w laptopach przy półce cenowej 2500zł.
http://allegro.pl/okazja-nowy-lenovo-g505-a4-4gb-500gb-r8500-999zl-i5666192317.html
zerknij na to, ogólnie to poszukaj czegoś na amd apu, wyjdzie lepiej niż jakiś i3 i słaba nvidia. W dodatku za tysiaka możesz dorwać jakiegoś używanego laptopa w dobrym stanie właśnie z amd apu
Co do tego lapka podlinkowanego przez thida znalazłem: wydajność w grach
Z LoL-em sobie radzi. Trudno będzie o coś lepszego w tej cenie. Gdybyś wysupłał choćby kilkaset złotych by mieć jakąś słabą (ale i tak o wiele lepszą od integry) dedykowaną grafę.
polecam możesz szukać taniej używanego , albo z lepszą konfiguracją lecz trzeba dołożyć ze stówke albo 2 http://allegro.pl/lenovo-g580-i3-3110m-4gb-1tb-gf710m-win8-eset-i5665977717.html
Spędziłem na nim 2,5 roku , lole i skyrimy inne gierki latały , :)do tego nigdy mnie nie zawiódł .
Lenono G580 polecam możesz szukać taniej używanego , albo z lepszą konfiguracją lecz trzeba dołożyć ze stówke albo 2 http://allegro.pl/lenovo-g580-i3-3110m-4gb-1tb-gf710m-win8-eset-i5665977717.html
Spędziłem na nim 2,5 roku , lole i skyrimy inne gierki latały , :)do tego nigdy mnie nie zawiódł .
Cześć i czołem.
Nie jestem informatykiem i chciałbym zasięgnąć pomocy.
Mam zamiar kupić sobie lapka na studia tak żeby w coś sobie pograć wieczorami , jakiegoś lola , hsa , starsze rpgi.
Nie chce na nim odpalać nowych gierek.
Potrzebuje pomocy co najlepiej kupić w tej cenie.
Dzięki za pomoc.