Witam
Mam pytanko czy opłaca się kupić ten laptop za cenę jaka jest podana w kup teraz??
Witam
Mam pytanko czy opłaca się kupić ten laptop za cenę jaka jest podana w kup teraz??
wiesz ze w laptopach i5 to jak i3, za tą cenę by była znośna stacjonarka, a lapek raczej najnowszych gier/tych co wyjdą na high nie pociągnie... gamingowy lapek to wydatek minimum 3kafli + grzanie się niemiłosierne, ale co tam ja mogę widzieć do grania mam pieca a do łażenia po necie, twitcha itp. mam tableta
Na tym układzie graficznym nie pograsz na sensownych ustawieniach w gry.
No właśnie co ty mozesz wiedzieć..... Mam juz prawie 1,5 roku Y580 i nadal wiekszosc gier gram na full detalach(nie w ful hd wtedy matryca ta kosztowala dodatkowe tysiac zlowych). Jakos nie czuje zbytnio zeby moj laptop rozgrzewal sie do czerwonosci. Temperatury jak najbardziej sa wporzadku. Tyle ze tak jak kolega mowi ok 3 tys rzeba miec na laptopa do grania. Moj sie sprawuje swietnie. Z tych gamingowych to moge ci polecic LenoVo i MSI poniewaz sa one najtansze i czesto nawet lepsze od konkurencji.
Jeśli masz zamiar grać w gry na medium/low to bierz bo warto a jeśli satysfakcjonuje ciebie tylko FULL HD to już twoja sprawa. Jabym kupował ale za max 1450zł bo za 1400zł możesz mieć dosyć dobrego pieca
Gt630 za te pieniądze to złodziejstwo, tak samo jak laptopy od HP. Syf i wodorosty, opłaca się dać góra 1500zł i w tej cenie mozna kupic cos lepszego czasem
Jeżeli laptop do gier to matryca najwyżej 1600x900 bo przy full hd się dławi przy nowych grach, a na rocznym laptopie już bardzo odczujesz niską ilość fps.
możesz licytować np. http://allegro.pl/z710-i7-haswell-4gb-1tb-8sshd-gt745-2gb-w8-1-bcm-i4344860246.html
@Down
Gt750 zaczyna się od około 2600zł czyli nie tak mało musi dorzucic a gt755 w SLI jest debilizmem bo mobilny procek tego nie ogarnia i pojawia sie throttling
Za cenę kup teraz się nie opłaca. Niewiele drożej masz Lenovo z 750m, 755m albo 750M w SLI.
@UP
Co mam tutaj throttling do rzeczy?
Chyba nie sądziłeś że kupisz laptopa do gier za 1500zł. To nie Desktop gdzie części są tańsze i znacznie wydajniejsze. Tutaj ceny zaczynają się od 2,5k tak naprawdę (mówię o nowych modelach a nie używkach).
Latop do gier to trzeba z 4000 dać... Chyba że do lola i do Tibi
Witam