Laptop do gier

Witam.

Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupienia laptopa do gier, który od czasu do czasu może posłużyć do pracy. Chciałbym aby śmigał na nim Revelation Online ( mam smaka na tego mmo).

Z innych wymogów chciałbym aby laptop mieścił się:

-15-16"

-do 3,500 zł ( najlepiej już z systemem w10 64-bitowym)

Z wyszukanych przeze mnie modeli ten pasował mi najlepiej:

LINK DO MODELU

Hej

Jako iż jestem szczęśliwym posiadaczem laptopa gameingowego od ponad roku szczerze mogę Ci polecić Lenovo Y50.

W konfiguracji i7 16GB Ramu z dyskiem 1TB HDD zapłaciłem za niego 3560.

Laptop spełnia wszystkie moje oczekiwania jeśli chodzi o gry.

Wiadomo nie odpalisz na nim Wiedźmina 3 na ultra detalach ze wszystkim suwakami na max ale na wysokich pójdzie praktycznie wszystko. Laptop zakupiony w serwisie X-kom. Wszystko przebiegło bez problemu

Z serii gameingowych laptopów gdzieś ostatnio nawinął mi się jeszcze Lenovo Y700 jemu też warto się przyjrzeć.

Podsumowując sprawdź sobie ile kosztuje dwa powyższe w jakich konfiguracjach Cię interesują i życzę trafnego i przede wszystkim udanego wyboru! :-)

EDIT: specyfikacja laptopa który posiadam

15,6 cala, procesor Intel Core i7 2600 MHz, 16GB RAM, dysk 1000 GB SSHD, grafika GeForce GTX 960M

Biedny ten procesor, a grafika jeszcze biedniejsza. Chociaż nie wiem jak będzie się sprawować w tej grze bo nie grałem i nie znam jej wymagań. Wiem że za tą cenę można wyrwać lepszego lapka.

Witam.

Od  jakiegoś czasu przymierzam się do kupienia laptopa do gier, który od czasu do czasu może posłużyć do pracy. Chciałbym aby śmigał na nim Revelation Online ( mam smaka na tego mmo).

-15-16"

LINK DO MODELU

Na tym lapku to pograsz w Relevation, ale nie liczyl bym na mega plynnosc. Ustawienia low/med ze spadkami fpsow. Szukaj dalej.

laptop+ gry = Wtf ?? przerost formy nad treścią za taką cenę kupisz o wiele szybszy pc

Tak naprawde lapki gamingowe zaczynaja sie od 5k i to sa takie srednie do grania. Oczywiscie pisze o typowym gamingowym co wiekszosc ciagnie na fullhd high. Z regoly ponizej tej kwoty wciskaja gtx950m lub 960m ew. radki r9 385. Nie oszukujmy sie, wersje mobilne kart sa sporo slabsze od Pctowych odpowiednikow.

Jeśli laptop do gier to tylko z kartą graficzną gtx która ma na początku 10xx. Mobilne grafiki starszej generacji mocno odstają od swoich deskopowych odpowiedników a ich cena jest większa.

Sam posiadam lapka z gtx 960m za 4k zł i powiem, że gdybym nie potrzebował mobilności laptopa to nigdy na jego zakup bym się nie zdecydował. Za tą kasę po prostu mógłbym kupić znacznie lepszego PC'ta i Tobie właśnie to doradzam.

Osobiście mam lenovo y50-70 z i5 i gtx 960 i mogę polecić w ciemno aczkolwiek teraz wyszedł y700 i ma lepszy procesor. Jeżeli koledze zależy na mobilności np. jest studentem to laptop jest chyba złotym środkiem to samo tyczy się problemu z kablami itp. No tak jak ktoś powiedział wcześniej w tym przedziale cenowym ~4000 najlepszy będzie jakiś i5/i7 i gtx 960m do tego 8 gb ram.

P.S. mój lenovo chodzi już po 2500 a jest dobrym sprzętem

Zakłądam że musi być z systemem od razu ;) ?

Lenovo Ideapad 700-15 i5-6300HQ/8GB/1000/Win10 GTX950M

Crucial 275GB 2,5'' SATA SSD MX300 M.2

Spoiler
<div class="ipsSpoiler_contents">
	<p>

</p>

<p>

</p>

<div class="ipsEmbeddedVideo" contenteditable="false">
		<div>
			<iframe allowfullscreen="true" frameborder="0" height="270" src="https://www.youtube.com/embed/bC5dMniBq_A?feature=oembed" width="480"></iframe>
		</div>
	</div>

<p>

</p>
</div>

To jest dobra opcja: http://www.x-kom.pl/p/321514-notebook-laptop-156-msi-gl62-i5-6300hq-8gb-1tb128ssd-gtx960m-fhd.html?partnerid=100782949&sm12=MzI=&ts=1474378633&token=8f8d29ec86c58103c8577b4f35efa5cb

System i gry na SSD, cała reszta na zwykłym dysku i masz moc ;)

Osobiscie posiadam lenovo y700 zakupiony kolo grudnia, Sprzecik spoko. Wielki + za glosniczki JBL oraz podswietlana klawierke. Troszke wolniejszy dysk, dobre osiagi w gierkach (wiadomo ze na ultra nie posmigamy. kupujac lapka za takie pieniadze. Med-high to max). Temperaturki o dziwo w normie, myslalem, ze bedzie sie palil. Mankament jest taki, ze nie ma wyjmowanej bateryjki, oraz grajac w gry, niestety przygotuj sie na stale podlaczenie do gniazdka (bez elektro papu fpsy ci spadna oraz temperaturka od bateryjki ogrzeje ci lapki w zimowe wieczory:).). taka ciekawostka przesiadlem sie z pudla na phenomie x4, oszczedzam jakies 25zl/msc na rachunku za prad. (wiekszosc doby lapek jest odpalony). Wiec zawsze mozesz dolozyc to do ratki ;) Przekatowany na GTA5, Black Desert, The Division. Polecam, Wiecej info znajdziesz na yt/google.

i7-6700HQ, DDR4 8GB RAM, GTX 960m

Witam.

Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupienia laptopa do gier, który od czasu do czasu może posłużyć do pracy. Chciałbym aby śmigał na nim Revelation Online ( mam smaka na tego mmo).

-15-16"

LINK DO MODELU