Laptop do gier

Integra + dedykowana. W tym MSI jest tylko gtx 950 i to właśnie jest tym co przekonuje mnie do zakupu. 

Teraz chyba każdy procek ma swoją grafikę, a ten to już na pewno.

Co do Clevo, to jak najbardziej się zgadzam, że warto. Sam mam i ani razu awarii, łatwy dostęp do wszystkiego i przede wszystkim nie dopłaca się za logo.

Zobrazuję to na przykładzie:

Pewnego dnia chcąc odpalić komputer - ten odmówił posłuszeństwa. Naciskasz power button ale nic się nie dzieje. Co wtedy zrobisz? Pójdziesz do Intela, Nvidii a może do producenta ekranu?

Wolę dopłacić i mieć pewność, że jak mi się coś zwali to mogę liczyć na profesjonalny serwis.

Zobrazuje to na przykładzie:

Pewnego dnia chcąc napić się herbaty, idziesz do kuchni ale tam patrzysz i ani herbaty ani wody w kranie. Co wtedy robisz? Zastanawiasz się nad swoim życiem, oto co robisz.

Jeżeli masz sytuacje że nagle Ci komputer przestaje działać tak o sobie, to żaden acer żaden Dell z ich sławnych odbieraniem laptopa z pod drzwi Ci nic nie da bo prostu nie umiesz korzystać z tego sprzętu.

- Ja rozumiem, że to był nader emfatyczny przykład, ale no taki podałeś więc do takiego się odniosłem...

- Support w Niemczech to tuż obok i odesłać do nich żaden problem nie żyjemy już w czasach co musisz się bać o przesyłki/cła i inne pierdoły, CO WIĘCEJ masz na facebooku kolesia który non stop Ci odpisuje (po polsku) jeżeli masz jakieś problemy z kupionym laptopem.

A więc podsumujmy Clevo
+cena

+JAKOŚĆ

+możliwość konfiguracji +/- bonusy typu pasta term za 'free' (możesz sobie sam wymienić kiedy będziesz chciał)

+niezawodność

Acer:

+ładnie się świeci

+dobrze grzeje w zimę.

W laptopach (do gier) siędzę już kilka lat no i po prostu nie ma lepszych sprzętów. - Widać to tez po tym że coraz więcej firm się za te kadłubki łapie (oczywiście narzucając swoją marżę i 'obrandowywując' po swojemu).

Od czasów Asusów ROG G73/53 clevo rządzą i potem daleko nic.

Integra + dedykowana. W tym MSI jest tylko gtx 950 i to właśnie jest tym co przekonuje mnie do zakupu. 

http://ark.intel.com/pl/products/88959/Intel-Core-i5-6300HQ-Processor-6M-Cache-up-to-3_20-GHz

Integra jest w procesorze -.-

miroll ale uogólniasz, a w ogóle to się mylisz VN7 jest lepiej wykonany od tych Clevo (wszystkie brandowane modele) własnie, są droższe bo smuklejsze podchodzą pod ultrabooki za to sobie liczą ;P

MSI GE62VR Apache Pro i7-6700HQ/8GB/1TB GTX1060

Czekajcie na premiere 1050/1050Ti ;)

Wszystko poniżej gtx 970m jest raczej nie trafionym wyborem. Sam zdecydowalem sie na Y700 17 gtx960m i powiem ze chodzi to jak by chciało a nie mogło najlepiej celuj w coś z kartami z serii 10

Dzięki wszystkim za opinie. Zdecydowałem się wziąć tego MSI..

Wszystko poniżej gtx 970m jest raczej nie trafionym wyborem. Sam zdecydowalem sie na Y700 17 gtx960m i powiem ze chodzi to jak by chciało a nie mogło najlepiej celuj w coś z kartami z serii 10

Niestety mam ograniczony budżet, tak więc karty 10XX absolutnie nie wchodzą w grę.

Jeszcze raz dzięki.

Temat do zamknięcia.

postaraj sie chociaz o gtx 965m

Witam wszystkich

chciałbym zasięgnąć opinii co sądzicie o tym laptopie

MSI GL72
I5-6300HQ / NVIDIA GEFORCE GTX 950M / 1TB+ SSD 275GB / 16GB / 17,3"
MSI GL72 - doskonała jakość MSI Gaming w najlepszej cenie.

Markowy laptop z MATOWYM ekranem FullHD LED o przekątnej 17,3" - MSI GL72 6QD-003XPL.
Oryginalny procesor Intel i5-6300HQ, 4x3,2GHz w TURBO.
Wydajna karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 950M.
Wydajny dysk twardy HDD o pojemności 1000 GB dodatkowo drugi dysk twardy SSD M.2 o pojemności 275GB.
Szybka pamięć RAM DDR4 o pojemności 16GB

Chodzi mi laptop do pracy oraz gier typu POE, GW2. Tera, B&S i do paru pomniejszych tytułów.. Nie chodzi mi o grę na ultra , wystarczy mi med (może high) ustawianiach. Wiem, że stacjonarka o tej specyfikacji byłaby tańsza, lecz ze względu na miejsce oraz tryb pracy musi być laptop, który będzie wielofunkcyjny.