Panowie pisze by się poradzic.
Ile musiałbym wydać na laptopa uzywanego na którym mógłbym pograć w overwatch i rainbow six siege. Mam na myśli najniższe opcje graficzne 60fps w miarę stabilne. Co doradzicie ?
Laptop do grania
Uzywanego laptopa ? Jesteś tego pewny ? Jeśli juz miałbym coś brać, to patrzyłbym na “odnowione” sprzęty na gwarancji, nie brałbym jednak od pierwszego lepszego Ianusha, a od sklepu (tu tez musisz zwrócić uwagę od jakiego - unikaj morele.net), albo lepiej na outlet prosto od producenta. Nie jestem w stanie polecić ci konkretnego modelu, ale zebyś cieszył się w miarę komfortową rozgrywką, to staraj się wybierać laptopa nie z intergą, a z dedykowaną grafiką (minimum GTX seria 9xx), oraz co istotne z 8GB RAMU W DWÓCH KOŚCIACH PO 4GB !!! Albo i więcej jeśli trafisz na okazję. Ale pamiętaj, jeśli chcesz mieć komfortową rozgrywkę na laptopie, to istotne są dwie kości ramu (przerobiłem to). Procesor i5-i7, na i3 bym nie schodził, bo wiadomo w laptopach wszystko jest okrojone, więc performance jest o wiele nizszy jak na blaszaku (np i5 na blaszce ma lepsze osiągi niz i7 na lapku). Dysk to kwestia indywidualna, jeśli masz cierpliwość i lubisz czekać, to zwykłe hdd (ktore są najtansze).
Kupisz za tyle, za ile ktoś zechce sprzedać. Jeżeli znajdziesz ogłoszenie na olx z kartą 960m i jesteś w stanie osobiście podjechać i sprawdzić sprzęt, to próbuj. Niższych kart raczej nie ma sensu brać nawet pod uwagę, a do tej będzie wystarczająco dużo benchmarków :). W r6 powinieneś być delikatnie ponad granicą tych 60fps, w overwatchu będzie lepiej.