Witam jak w temacie chce wymienić swojego laptopa na coś co ogarnie takie gry jak Fifa 15 czy nowy Dragon age, Cena najlepiej 3-3,5k ewentualnie jak cos mega fajnego to do 4k góra. Proszę o nie pisanie tekstów ,że do gier to PC bo takowy posiadam(6k wydałem 1,5 roku temu i jeszcze robi wrażenie), chodzi o to, że w przez ostatni czas często zmieniam miejsce i targanie pc odchodzi, więc musi byc lapek, z góry dzięki:)
Laptop do grania
Ja kupiłem Lenovo Y50-70 za 3.2k http://www.morele.net/laptop-lenovo-y50-70-59-433478-690795/
W tygodniu ma być kurier więc dopiero wtedy będę mógł go dokładnie ocenić, ale z tego co widziałem jak sprawuje się w gameplayach na yt, myślę że nie będę żałować. Moim zdaniem jest to dobry zamiennik PC, jak nie jesteś u siebie.
Polecam Ci laptop z seri MSI GE
Jak posiadam ten model: http://www.x-kom.pl/p/157507-notebook-laptop-15-6-msi-ge60-2oc-i5-4200m-8gb-750-gt750m.html
I jestem super zadowolony , jeśli chciałbyś wydać więcej polecam Ci ten:
http://www.x-kom.pl/p/151609-notebook-laptop-15-6-msi-ge602oei7-4700mq8gb1000gtx765mfhd.html
W/w to nie oferta handlowa, ale pierwszy link z google jaki znalazłem , dlatego można szukać może gdzieś kupisz taniej. Nigdy nie miałem problemu z w/w laptopem dobre temperatury , możliwość podpięcia SSD pod mSATA dzięki czemu nie musisz pozbywać się talerzowego dysku , jedynym minusem jako jest to to że miedzy SPACJA a końcem klawiatury jest 4 mm metalowy pasek który potrafi się nagrzać od karty graficznej , ale z czasem do tego się przyzwyczaiłem.
Ponieważ nigdy nie wysyłałem go do serwisu, nie powiem Ci jak wygląda serwis, ale na 100% lepiej niż lenovo.
Ja to współczuje, miałem jakieś pół roku temu podobny problem z tym że ja nie miałem stacjonarki, i jak zobaczyłem że te wszystkie karty graficzne w lapkach do 5k mają szyne 128 bit to dałem se spokoj i kupiłem PC i nie żałuje. Na twoim miejscu jeśli na prawde ci zależy to szukałbym czegoś w mniej znanych firmach może clevo , może tam znajdziesz jakąś karte graficzną z szyną przynajmniej 256 bit.
Niestety z laptopami tak jest, że jak chce się coś mocnego do grania to trzeba wydać kupę pieniędzy ;/ do 3 tysięcy to nie jest laptop "gejmingowy" tylko przenośny grzejniczek który odpali większość gier na low emitując przy tym tyle ciepła, że nie trzeba w piecu palić ;D
Szukaj Modelu z Kartą graficzną :
GTX 965M lub GTX 970M bądź GTX 980M i wystrzegaj się SLI.
do tego i5 i ogień.
Niestety z laptopami tak jest, że jak chce się coś mocnego do grania to trzeba wydać kupę pieniędzy ;/ do 3 tysięcy to nie jest laptop "gejmingowy" tylko przenośny grzejniczek który odpali większość gier na low emitując przy tym tyle ciepła, że nie trzeba w piecu palić ;D
Co Ty za pierdoly wygadujesz. Moj 4 letni laptop za 2k odpala wszystko co mu zapodam na low
Dokładnie ja odpalam laptopa i mam ciepło w pokoju
Ogólnie do gier laptop ?
To tak jak by liczyć że kot będzie tak fajnym towarzyszem jak pies o.O
Za 3 tyś ? to kupisz laptopa do ogólnego użytku jakiś internet filmy itp.
Lepiej dołożyć te 500zł może z 600zł i mieć super PC.
Co Ty za pierdoly wygadujesz. Moj 4 letni laptop za 2k odpala wszystko co mu zapodam na low
Przepraszam, nie chciałem Cię w żaden sposób urazić, ale niestety napisałem prawdę. A jeżeli twój laptop odpala wszystko to pozostaje mi Ci pogratulować gdyż naprawdę rzadko się zdarza, by laptop do 3k nie był przenośnym grzejniczkiem
Przepraszam, nie chciałem Cię w żaden sposób urazić, ale niestety napisałem prawdę. A jeżeli twój laptop odpala wszystko to pozostaje mi Ci pogratulować gdyż naprawdę rzadko się zdarza, by laptop do 3k nie był przenośnym grzejniczkiem
Bzdura za bzdurą, bzdurę pogania. Kłócicie się o jakieś pierdoły i wygadujecie durnoty. A ciebie czytać to pochlastać się można bo do tematu nic nie wnosisz i te "gdyż" i "grzejniczkiem" nowa pedalska moda w necie- wszystko zmiękczać.
Ktoś tam już wyskakuje że lepiej stacjonarnego kompa. Założyciel tematu pisze że ma stacjonarkę ale potrzebuje teraz laptopa, czytać ze zrozumieniem.
Jest napisane że kupno laptopa jest spowodowane częstymi podróżami, a grać trzeba, skoro nie ma mowy o przenośnych konsolkach tylko jest napisane wyraźnie laptop, to można by coś zaproponować zamiast bzdury wypisywać. Podróżując nikt nie będzie ciągał kompa z monitorem. Laptop do gier w granicach 3,5 tysiąca można kupić i nie będzie to żaden grzejnik, zresztą wszystko się grzeje nawet lodówka. Wypisywanie że się nie kupi albo kupi grzejnik to nic nie wnoszenie do tematu i tyle.
Polecam:
http://allegro.pl/laptop-acer-aspire-v-nitro-i5-4210-8gb-ssd-gtx860-i5141564803.html
Są też testy tej grafiki: http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GTX-860M.107808.0.html
Evolve, Dragon Age Inkwizycja, Far Cry 4 przy medium 40 FPS Fifa 15 z miękkim na FULL pograsz.
Wow, ale jaja okazało się że za 3,5 kafla da się kupić lapka który pociągnie gry, ma nawet SSD i nie jest grzejnikiem, kto by pomyślał!
Przy okazji ludzie którzy narzekają na laptopy, nie każdy siedzi i zamula kapcia w domu, niektórzy w roku robią po 3- 4 tysiące kilometrów i potrzebują czegoś przenośnego, nie tylko do gier, ale i do pracy, uświadomcie to sobie, zamiast wypisywać mądrości że lepiej stacjonarny, że się nie da.
Pozdro.
Cena najlepiej 3-3,5k ewentualnie jak cos mega fajnego to do 4k góra.
Patrzajta zresztą, nie chodzi o te 3 tysiące o które się rozchodzi bo więcej wydać chłopak może.

http://www.mediamarkt.pl/produkt,id-970465?utm_source=porownywarki&utm_medium=skapiec&utm_term=skapiec&utm_campaign=xml Całkiem całkiem pozycja od Lenovo
https://www.mall.pl/notebooki/msi-ge60-2pe-280xpl-i7-4710hq-8gb-1tb-gtx860m?v=694413&ceneo tutaj zaś od MSI aczkolwiek trochę więcej niż zakłada twój budżet
Oba lapki są całkiem niezłe nowsze gry nie powinny sprawiać większego problemu, sam dużo podróżuję tak średnio jakieś 18-20 tyś km rocznie i mój 3,5 letni lapek dalej daje radę Hp-Pavilion DV7 6140ew ostatnio odpalałem nowego dragon age i nie powiem na wyższych ustawieniach niż medium to nie dało się grać ale na medium i rozdzielczości 1600x900 to na spokojnie tylko że niestety dysk mam 5200 obrotów także wszystko wczytuje się w cholerę długo.
I jeszcze jedno małe ale odnośnie laptopów jak już kupisz to pamiętaj żeby chociaż raz na miesiąc półtora przedmuchać go sprężonym powietrzem (możesz kupić w media lub innym sklepie albo też iść na pierwszą lepszą stację benzynową bądź wulkanizacyjną i poprosić o możliwość użycia kompresora tylko wtedy musisz uważać żeby nic w środku nie pourywać bo kompresor ma znacznie większe ciśnienie niż te gotowe butle najlepiej z pewnej odległości i w dodatku spraw najpierw na ręce jak mocno daje)
http://www.mediamarkt.pl/produkt,id-970465?utm_source=porownywarki&utm_medium=skapiec&utm_term=skapiec&utm_campaign=xml Całkiem całkiem pozycja od Lenovohttps://www.mall.pl/notebooki/msi-ge60-2pe-280xpl-i7-4710hq-8gb-1tb-gtx860m?v=694413&ceneo tutaj zaś od MSI aczkolwiek trochę więcej niż zakłada twój budżet Oba lapki są całkiem niezłe nowsze gry nie powinny sprawiać większego problemu, sam dużo podróżuję tak średnio jakieś 18-20 tyś km rocznie i mój 3,5 letni lapek dalej daje radę Hp-Pavilion DV7 6140ew ostatnio odpalałem nowego dragon age i nie powiem na wyższych ustawieniach niż medium to nie dało się grać ale na medium i rozdzielczości 1600x900 to na spokojnie tylko że niestety dysk mam 5200 obrotów także wszystko wczytuje się w cholerę długo.
Bardzo fajna propozycja Lenovo z hybrydowym dyskiem i proceosrem i7.
Bardzo fajna propozycja Lenovo z hybrydowym dyskiem i proceosrem i7.
Fajna fajna tylko że opis wprowadza delikatnie w błąd bo nie jest to typowy dysk tylko kość pamięci 8gb ssd prostokąt 4 na 5 cm i nie wiem jak w tym modelu ale u koleżanki pamiętam jak ta kość padła to trzeba było wymontować bo inaczej nie szło odpalić systemu a nie miałem możliwości zamówienia nowej dopiero po jakimś miesiącu zabawy z serwisem dostała nową.
Fajna fajna tylko że opis wprowadza delikatnie w błąd bo nie jest to typowy dysk tylko kość pamięci 8gb ssd prostokąt 4 na 5 cm i nie wiem jak w tym modelu ale u koleżanki pamiętam jak ta kość padła to trzeba było wymontować bo inaczej nie szło odpalić systemu a nie miałem możliwości zamówienia nowej dopiero po jakimś miesiącu zabawy z serwisem dostała nową.
To nie błąd, hybrydowe dyski mają właśnie taką konstrukcję, ssd połączone z hdd, w kościach pamięci trzyma najczęściej uruchamiane rzeczy, a reszta leżakuje i jest odpalana z talerzy. Także napis "hybrydowy" wszystko wyjaśnia
W sumie tak tylko kwestia jak czytam że coś ma dysk ssd 8 gb to spodziewam się normalnego dysku w obudowie tylko że o małej pojemności z możliwością wymiany go bez zawracania sobie głowy serwisem a tutaj ta możliwość jest bardzo ograniczona gdyż po pierwsze ciężko dostać kość o dużo większej pojemności żeby pasowała idealnie (jest to cholernie dobrze spasowane masz może jakieś 0,5 mm luzu po bokach w slocie na to ciulstwo ) , a po drugie ogólnie ciężko ją dostać (w każdym razie kiedyś było ciężko bo jedyną opcją było dogadanie się z panami z serwisu nie wiem jak jest teraz a nie chce mi się szukać).
Kurcze ale jednak , tak sie przyglądam tym waszym ofertom i nadal... nadal 128 bitowa magistrala w tej grafice w lapku za 3,5k ( chodz mi o gtx 860m). Mnie przeraża że w lapkach na grafikach magistrala 128 bit wystepuje od 2,5k do 4,5k. No chyba że się kombinuje jakies składaki mniej znanych firm.
Powtarzam jak mantrę 965M , 970M , 980M i nic innego.
Reszta to nawet 3 lata stare karty kotlety.
W kartach przeze mnie podanych jest rdzeń maxwel GM204. Taki sam jak w GTX 980 dla dektopu tylko okrojony. 128 Bitów to również nie jest jakiś duży problem w przypadku tych kart gdyż maxwell ma nowy algorytm kompresji koloru.
FlashG dobrze napisał i ja bym się go posłuchał biorąc lapka, bo nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz (dopłacić do tego lenovo z i7 i masz wypasionego lapka), co nie zmienia faktu w jaki sposób to napisał, jak widzę moderacja śpi or nie widzi problemu bo wszak to bywalec ? - oj brzydko lepiej przecież karać nic "nie znaczących" zwykłych użytkowników za spam albo double posta
Graty
cytuję:"Bzdura za bzdurą, bzdurę pogania. Kłócicie się o jakieś pierdoły i wygadujecie durnoty. A ciebie czytać to pochlastać się można bo do tematu nic nie wnosisz i te "gdyż" i "grzejniczkiem" nowa pedalska moda w necie- wszystko zmiękczać." przypomnę, że ja dostałem 3 punktowego warna za to, że napisałem coś w stylu, że większość użytkowników nie potrafi korzystać z mózgu i przytoczyłem do tego badanie jakie zostało przeprowadzone naukowoNie zaprzestane mojej walki o sprawiedliwość, bo widzę, że źle się tu dzieje i nie chodzi już tylko o mnie, a o wszystkich użytkowników.Post zraportowany poczekamy zobaczymy oj blaumro jest przyjacielem FG ciężko będzie oj cięzko bo od dawien dawna było wiadomo, że jak użytkowniki ma status bywalec może więcej, a wy jeszcze chcecie jakichś wpłat typu premium
Witam jak w temacie chce wymienić swojego laptopa na coś co ogarnie takie gry jak Fifa 15 czy nowy Dragon age, Cena najlepiej 3-3,5k ewentualnie jak cos mega fajnego to do 4k góra. Proszę o nie pisanie tekstów ,że do gier to PC bo takowy posiadam(6k wydałem 1,5 roku temu i jeszcze robi wrażenie), chodzi o to, że w przez ostatni czas często zmieniam miejsce i targanie pc odchodzi, więc musi byc lapek, z góry dzięki:)