Laptop do MMORPG =D

Witam

Jak wszyscy wiemy niedługo święta, i mam zamiar sprezentować sobie laptopa na którym będę mógł pograć w lesze MMORPG, interesują mnie m.in. takie tytuły jak: GW 2,ArchAge, i mniej wymagające tytuły jak: WoI, WoW [przepraszam ale nie wiem gdzie go zaliczyć], ale do rzeczy laptop ma być używany a jego cena nie może przekraczać 500-550 PLN no i na allegro znalazłem tylko takie:

*ten interesuje mnie najbardziej http://allegro.pl/laptop-dell-latitude-d830-core-2-duo-t7500-2-x-2-2-i2001485753.html

*później ten http://allegro.pl/asus-laptop-x51r-ap193-super-stan-i1988961914.html

* i na końcu ten http://allegro.pl/laptop-hp-dv9090ea-super-komplet-akcesoria-i1996631386.html

Chcę się dowiedzieć od was który z laptopów uciągnie wyżej wymienione gry, i ogólnie będzie się DB sprawować.

Osobiście nie patrze na wygląd zewnętrzny lecz wewnętrzny, jeśli ktoś proponuje inne laptopy na allegro, to powinny mieć one parmametry, pierwszego wymienionego laptopa przezemnię.

Prosiłbym jeszcze o wasze zdanie, "co wy sądzicie o tych laptopach".

Z góry dziękuję, za POMOC =D

WitamJak wszyscy wiemy niedługo święta, i mam zamiar sprezentować sobie laptopa na którym będę mógł pograć w lesze MMORPG, interesują mnie m.in. takie tytuły jak: GW 2,ArchAge, i mniej wymagające tytuły jak: WoI, WoW [przepraszam ale nie wiem gdzie go zaliczyć], ale do rzeczy laptop ma być używany a jego cena nie może przekraczać 500-550 PLN no i na allegro znalazłem tylko takie:*ten interesuje mnie najbardziej http://allegro.pl/laptop-dell-latitude-d830-core-2-duo-t7500-2-x-2-2-i2001485753.html*później ten http://allegro.pl/asus-laptop-x51r-ap193-super-stan-i1988961914.html* i na końcu ten http://allegro.pl/laptop-hp-dv9090ea-super-komplet-akcesoria-i1996631386.htmlChcę się dowiedzieć od was który z laptopów uciągnie wyżej wymienione gry, i ogólnie będzie się DB sprawować.Osobiście nie patrze na wygląd zewnętrzny lecz wewnętrzny, jeśli ktoś proponuje inne laptopy na allegro, to powinny mieć one parmametry, pierwszego wymienionego laptopa przezemnię.Prosiłbym jeszcze o wasze zdanie, "co wy sądzicie o tych laptopach".Z góry dziękuję, za POMOC =D

W takim przedziale cenowym raczej nie kupisz kompa, który uciągnie GW2 bądź Archage - zintegrowane grafiki z mala iloscia ramu nie pozwola na pobawienie sie w zadne nowe gry. Na Twoim miejscu jeszcze bym troche dozbieral, bo na kompie tego typu to bardziej mozesz celowac wlasnie w granie w WoW'a.

Szczerze to żaden z wymienionych powyżej laptopów to nie pociągnie nawet na minimalnych detalach owych gier.

Laptop za 500zł ?

Za taką cenę to nawet nie kupisz dobrej grafiki do Archeage ;p

Ogólnie niepisana zasada

a

cena tego = x

cena tego = od 2 do nawet 2,5 x

Jeśli już jestem przy grafikach, nigdy ale to nigdy produkcji intela.

No i Archeage nie poleci Ci na grafice z 256mb, zapomnij :P Przynajmniej te 1gb

Ja w moim laptopie mam 1,5gb i też nie jest to szczyt marzeń, ponieważ zawsze jest to laptop, a nie standardowy piec na którym możesz pocisnąć all na max delatach bez ścinek

Pozdrawiam, mam nadzieję że sprowadziłem na ziemię :)

Na laptopie w ogóle gra jest bardzo męcząca i nie wygodna. Wiem, bo sam mam PC i laptopa. Wolę grać na PC ,który ma ponad 4 lata ,a laptop z pół roku.

To może innaczej nie długo BD potrzebował lapka nie tylko do gier poniewaz w domciu BD tylko w weekendy,a te MMORPG`ki podałęm jako przykłady szczerze do nie bardzo ciągnie mnie do WoW`a czy ArchAge, GW 2 tez nie specjalnie, najbardziej zalezaloby mi na przenosnym PC`cie ktory uciagnie Talisman Online, WoI i kilka gier które chcee sprawdzic, a nie moge tego zrobic na moim piecu bo jest w hooy słaby i teraz tak jesli BD mogl grac w Talika i Woi po za domem to juz mi to wystarczy nic wiecej do szczescia mi nie jest potrzebne a sprawdzic bym chciał i teraz tak nie koniecznie: RoM, Dragon Nest, Vindictus

a koniecznie: Requiem, Allods. Chcę tez pograc w LoL`a, poniewaz gra mi sie bardzo podoba i gralem troszke u kumpla i u siebie przyczym u siebie mam lagi jak bym właczyl w NFS:Carbon zwolnione tepo xDD

Chciałbym tez pograw diablo 3 choc tu i tak mnie jakos nie ciagnie bo do diablo mnie jakos nie ciagnie oczywiscie jesli uciagnie to sprubuje to by bylo na tyle.

Przepraszam za bledy robie je jak popie.... i nie zwracam na to uwagi. =DD

To może innaczej nie długo BD potrzebował lapka nie tylko do gier poniewaz w domciu BD tylko w weekendy,a te MMORPG`ki podałęm jako przykłady szczerze do nie bardzo ciągnie mnie do WoW`a czy ArchAge, GW 2 tez nie specjalnie, najbardziej zalezaloby mi na przenosnym PC`cie ktory uciagnie Talisman Online, WoI i kilka gier które chcee sprawdzic, a nie moge tego zrobic na moim piecu bo jest w hooy słaby i teraz tak jesli BD mogl grac w Talika i Woi po za domem to juz mi to wystarczy nic wiecej do szczescia mi nie jest potrzebne a sprawdzic bym chciał i teraz tak nie koniecznie: RoM, Dragon Nest, Vindictusa koniecznie: Requiem, Allods. Chcę tez pograc w LoL`a, poniewaz gra mi sie bardzo podoba i gralem troszke u kumpla i u siebie przyczym u siebie mam lagi jak bym właczyl w NFS:Carbon zwolnione tepo xDDChciałbym tez pograw diablo 3 choc tu i tak mnie jakos nie ciagnie bo do diablo mnie jakos nie ciagnie oczywiscie jesli uciagnie to sprubuje to by bylo na tyle.Przepraszam za bledy robie je jak popie.... i nie zwracam na to uwagi. =DD

Po polsku prosze.

Chlopie, nie kupisz laptopa za taką cenę żeby Ci uciagnął choćby nawet Runes of Magic.

Zapomnij o tym przenośnym syfie, i kup porządnego pieca. Na allegro masz ciekawe zestawy używane.

Jeżeli chcesz pograć na low lub w ostateczności na med, przygotuj kasę z rzędu 2500zł lub używka za 2000zł

Szczerze ? Dla mnie jest to dziwne. Lepiej juz zebrac wiecej kasy z 3.000 zl i jakiegos lapka sobie kupic.. ? Ty gustujesz naprawde w takich duperelach niskocenowych? Nie chce byc materialistka ale jezeli 500 zl na gwiazdke to duzo,a szczegolnie na laptopa to nie ogarniam :<

Chłopie , mój lapek ma 8gb ram , 3x3 procek , radeon 5500hd i 700gb dysk...

a kupiłem go za 4 tysiaki...

więc zdecyduj się czy na pewno kupić... Bo z całego serca ci odradzam...

Chłopie , mój lapek ma 8gb ram , 3x3 procek , radeon 5500hd i 700gb dysk...a kupiłem go za 4 tysiaki...

Rozumiemy, że chciałeś się pochwalić, ale co to ma do tematu?

Jak autor później doprecyzował potrzebuje mobilnego komputera przede wszystkim do innych celów aniżeli gry, więc przestańcie mu doradzać normalnego dużego pieca. ;]

Jednak jeżeli mimo wszystko chcesz coś też zagrać to patrz w pierwszej kolejności na kartę graficzną, nie może być to żaden zintegrowany intel, bo one się nadają jedynie do przeglądania stron w necie,

Powodzenia.

Najlepszy jest http://allegro.pl/laptop-dell-latitude-d830-core-2-duo-t7500-2-x-2-2-i2001485753.html

GW2 poleci ale archaage 2 wątpię.

Jak już chcesz kupić laptopa to dam ci jedną rade.

Idz do mediamarku w dni bez vatu dodatkowo w święta będą przeceny. Ja mojego kupiłem w czerwcu za 1899zl i bez obaw wszystko mi lata i latać przez jakieś 6,7 lat jeszcze będzie. Jakieś 1,5 tysiczka wydasz to pojdą wszystkie gierki jakie są na rynku ;d

A i polecam ci markę "Lenovo" laptopy są lepsze a tansze.

Bo jak kupujesz asusa czy hp to płacisz parę stówek za napis na lapku (czyli markę) :)

do mmorpg polecam ci ten :

http://pl.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K70IC/

Sam go mam i jestem zadowolony moze to nie jest szczyt technologi ale Blade & Soul T.E.R.A online i SW oTr chodzi mi na full detalach ;) takze nie jest zle a cena ? hmmmm roznie ;)) ...

Cena teraz

2 690 zł

Może doprecyzuje jeszcze troche za;eży mi na kompie mobilnym do gier jak najtanszego bo za pare miechów będę kupował pożądnego mobila do pracy i szkoły którego nie mam zamiaru zasyfiać grami, znalazłem jeszcze jeden z zewnątrz zniszczony ale ma karte graf. 512mb bodajże nVidia, zamieszcze go pużniej bo jestem w pracy a mam go zapisanego w chacie. Jak też wyżej wspomniałem nie zależy mi zbytnio na Archage, chciałbym żeby takowy mobil uciągnoł mi Arcglord 1 i X, Talisman Online i Last Chaos więc jeśli ten DELL`a mi to uciągnie to prosze o napisanie...

Z góry dzięki...

Ps. Ktoś wyżej wspomniał że to mało i o jakimś materialiźmie ale wyżej napisałem dlaczego mi zależy na tanim kompie mobilnym... ;)

Rozumiemy, że chciałeś się pochwalić, ale co to ma do tematu?Jak autor później doprecyzował potrzebuje mobilnego komputera przede wszystkim do innych celów aniżeli gry, więc przestańcie mu doradzać normalnego dużego pieca. ;]Jednak jeżeli mimo wszystko chcesz coś też zagrać to patrz w pierwszej kolejności na kartę graficzną, nie może być to żaden zintegrowany intel, bo one się nadają jedynie do przeglądania stron w necie,Powodzenia.

'

Nie , nie pochwalić , ale powiedzieć ile kosztował i niech porówna sprzęt do ceny :) a nie mi tu z takim tekstem wyjeżdżasz :D

'Nie , nie pochwalić , ale powiedzieć ile kosztował i niech porówna sprzęt do ceny a nie mi tu z takim tekstem wyjeżdżasz

A ja napiszę że przepłaciłeś i Oo. Takie coś mogłeś mieć za 2,5-3k.

No chyba że kupowałeś to 4 lata temu, to sorki, ale i tak nie mogłeś kupić bo wtedy nie było jeszcze takich procków, tym bardziej w lapach ;d

Może doprecyzuje jeszcze troche za;eży mi na kompie mobilnym do gier jak najtanszego bo za pare miechów będę kupował pożądnego mobila do pracy i szkoły którego nie mam zamiaru zasyfiać grami, znalazłem jeszcze jeden z zewnątrz zniszczony ale ma karte graf. 512mb bodajże nVidia, zamieszcze go pużniej bo jestem w pracy a mam go zapisanego w chacie. Jak też wyżej wspomniałem nie zależy mi zbytnio na Archage, chciałbym żeby takowy mobil uciągnoł mi Arcglord 1 i X, Talisman Online i Last Chaos więc jeśli ten DELL`a mi to uciągnie to prosze o napisanie...Z góry dzięki...Ps. Ktoś wyżej wspomniał że to mało i o jakimś materialiźmie ale wyżej napisałem dlaczego mi zależy na tanim kompie mobilnym...

Ponawiam...

Po za tym znalazłem jeszcze taki co o nim sądzicie http://allegro.pl/esprimo-mobile-x9525-2gb-ram-160gb-hdd-win-xp-pl-i2005889514.html

Ponawiam...Po za tym znalazłem jeszcze taki co o nim sądzicie http://allegro.pl/esprimo-mobile-x9525-2gb-ram-160gb-hdd-win-xp-pl-i2005889514.html

WOI raczej poleci :) co do Talismana nie wiem, nie znam gry

kazdy z tych co podales to faile...do tibi:)

na dzisiejsze standardy typu B&S TERA ogolnie mo na CE3 UE3=laptop za minimum 3-4 tysiace przykro mi

kazdy z tych co podales to faile...do tibi:)na dzisiejsze standardy typu B&S TERA ogolnie mo na CE3 UE3=laptop za minimum 3-4 tysiace przykro mi

GHRAHGHRH KURF........... CZYTAJ!!!!!!!!!!!!

Może doprecyzuje jeszcze troche za;eży mi na kompie mobilnym do gier jak najtanszego bo za pare miechów będę kupował pożądnego mobila do pracy i szkoły którego nie mam zamiaru zasyfiać grami, znalazłem jeszcze jeden z zewnątrz zniszczony ale ma karte graf. 512mb bodajże nVidia, zamieszcze go pużniej bo jestem w pracy a mam go zapisanego w chacie. Jak też wyżej wspomniałem nie zależy mi zbytnio na Archage, chciałbym żeby takowy mobil uciągnoł mi Arcglord 1 i X, Talisman Online i Last Chaos więc jeśli ten DELL`a mi to uciągnie to prosze o napisanie...