Laptop do okolo 3k

Jak w temacie szukam laptopa za +/- 3k. Myślałem o Lenovo Y580, co wy na to?

EDIT:

I mam jeszcze pytanie, czy do mmo, bo nie myśle o grani w wymagające singlowe gry nie lepszy bylby stacjonrany?

Za tą cene komputer będzie 2x lepszy.

powiem tak, stacjonarny mam, którego narazie szkoda mi się pozbyć, a na 2 ciezko by było znaleźć miejsce w domu.

http://allegro.pl/le...3410504782.html

Co myślicie o tym?

EDIT:

I lepszy byłby windows 8 czy 7?

kup lapka za 1,5k uzywke albo cos 2k bo po co ci lapek z osiagami stacjonarki ktora masz..

O wiele lepiej kupić stacjonarny komputer,praktycznie kupisz to samo za dwa razy taniej lub dwa razy lepszy za tą samą cene co lapek.

Jeżeli lapek ci nie potrzebny to zdecydowanie składaj stacjonarke, za tą samą cenę złożyć o niebo lepszego pc'ta, a w (dalszej) przyszłości wystarczy że coś wymienisz/dokupisz jak nie będzie dawał rady.

Jak już na siłę byś chciał laptopa to lenovo y580 w tym momencie najlepszy wybór

I lepszy byłby windows 8 czy 7?

siedzę na ósemce ale niekoniecznie bym polecił, lepiej bierz win7

Teraz ostatnie pytanie, bo zdecytowałem się na laptopa, duża jest różnica między i5, a i7?

Tak i5 w laptopach ma 2 rdzenie,a i7 4.

Laptop tylko jeśli rzeczywiście nie możesz mieć stacjonarki (studia, praca bardzo daleko, częste przeprowadzki itp.). Jeśli grasz zawsze w jednym miejscu to graj na stacjonarnym i tyle.

Jeśli potrzebujesz czegoś mobilnego, ale nie planujesz grać poza domem. to kup sobie tablet do stron internetowych, poczty i filmów i graj dalej na stacjonarce.

Absolutne minimum to coś z mobilnym i5 (2 rdzenie 4 wątki) i jakąś kartą pokroju 650M co by na średnich pociągnęła obecne gry. Jednak w niedalekiej przyszłości z wynalazkami jak TESO czy Archeage może mieć to problem. Ponoć mają już wykorzystywać wszystkie 4 rdzenie i 8 wątków w i7 nawet.

Zalecane jest jednak czterordzeniowe i7 i coś przynajmniej w stylu 660M. Niestety to już cena od około 3k złotych (Lenovo Y580 z i7).

Pytanie: czy naprawdę musisz grać w różnych miejscach i nosić ze sobą sprzęt do grania?

Jak w temacie szukam laptopa za +/- 3k. Myślałem o Lenovo Y580, co wy na to?

EDIT:

I mam jeszcze pytanie, czy do mmo, bo nie myśle o grani w wymagające singlowe gry nie lepszy bylby stacjonrany?