Laptop do szkoły

cześć; potrzebuje coś do przeglądania internetu pisania.

interesuje mnie jakiś laptop o przekątnej 13 cali;

myślałem nad kiano intelect x3; jednak szukam dodatkowych ofert i jakoś ciężko mi się zdecydować.

próg cenowy myślę że trzyma się jakoś do 2k; bez problemu ale wolałbym zaoszczędzić na tym sprzęcie; nigdzie prócz jakieś wyjazdy i sql to nie będę z tego korzystał.

Mam rozumieć, że laptop ma być wyłącznie do pracy, gier czy jedno i drugie?

Widziałeś kiedyś laptopy 13 cali do gier? :)

Widziałeś kiedyś laptopy 13 cali do gier? 

no dokładnie xd. ale potwierdzam do pracy.

ogółem szukałem i znalazłem parę ciekawych; dla przykładu hp'eki mają fajne lapki ale wkurza mnie 2gb ram a jak ma nawet 4gb to cena leci w cholerę w górę, a tak jak mówiłem troche boli to wydawanie mamony, dlatego, że stacjonarka daje rade z najnowszymi tytułami; a lapek ma być głównie programowanie/może jakiś film/internet. może i można dołożyć ale szkoda mi na to czasu i pieniędzy.

Lenovo pare ma jeszcze, coś koło 1400 zł - 1600zł pentiumek na pokładzie i 4gb ram. no sppoko, ale jest powyżej 13 cali.

Krugera jest jeszcze taki fajny za 1k, tylko opinie niektórych jakoś odepchnęły mnie od zakupu tego.

Prawda jest taka, że najlepiej byłoby kupić lapka pokroju apple tylko cena, zaś ja aż takich podzespołów nie potrzebuję jak tam są.

A no i nowe ma być, z używką to bym się nie pierdzielił i kupił już dawno.

Kiano Slimnote 14.2 ? Nie mylić ze starszą wersją (14.1) Jak nie to po leasingowy :) Ewentualnie Kurger Explore 1402. Tak do 1k większość posiada 2gb ram :/ 4gb to może jeszcze być Kiano intelect x2, lub z chińskich sklepów :D

Ja bym się bardzo ale to bardzo zastanowił nad tymi laptopami. Chyba że jesteś wyjątkowo cierpliwym człowiekiem :). Byłem zmuszony do używania takich... Jak to sie fachowo nazywa? Ultrabook? Notebook? No bo to nie sa laptopy... Anyway, byłem zmuszony do używania z tym procesorem atom. Jak YT oglądałem w oknie było jeszcze ok. Ale jak przekazałem na pełen ekran i YT zaczynał konwertować film do FHD zaczynała sie dziać teragedia.... A jak jeszcze film był nagrany w 60fps... Ojjj. Ogladanie filmu w lepszej jakości też była jakaś paranoją :/. Nie będę wypowiadać się o długości odpalania się samego sprzetu czy programów :P. Nie pamietam dokladnego modelu ale na bank HaPek jakiś 2016.

Hmm...może lenovo 310-15. W środku ma 4gb ramu, dwie karty graficzne - Geforce 920mx Intel HD i Graphics 520, Intel Core I3 i 15,6 cala. Cena z tego co pamiętam to ok 1950 zł i w sumie czy do internetu, filmów czy nawet gier się nadaje ;)

Pierwsze z brzegu, nie szukałem. Moim zdaniem są wystarczające:

Wersja light:
https://www.x-kom.pl/p/332294-notebook-laptop-133-acer-es1-331-n3050-4gb-120-win10.html
Wersja gdybyś potrzebował więcej miejsca na dysku w co wątpie:

https://www.x-kom.pl/p/332299-notebook-laptop-133-acer-es1-331-n3050-4gb-240-win10.html

@Ceries skoro się nie znasz to się nie wypowiadaj, celerony są słabsze od atomów nawet, poniżej i3U nie warto nawet kupować - wiec zamilcz.

Acer V3-372 P4405U/8GB/500/Win10

Acer V3-372 P4405U/8GB/240/Win10 (SSD)

Poniżej tego Pentiuma (Skylake) nie warto kupować bo wydajność procesora by cię maksymalnie wkurzała

Koleś chciał laptopa do internetu i programowania po co mu lepszy procesor :D ? Do odpalenia IDE mu to starczy celeron + dysk ssd, środowisko uruchomi się szybko poindeksuje pliki i będzie śmigać przy uruchomionej przeglądarce. Nie wiem do czego mu wybierasz laptopa, ale sugerujesz mu laptopa z HDD i 8Gb pamięci :D:D:D:D ??????

Koleś chciał laptopa do internetu i programowania po co mu lepszy procesor  ? Do odpalenia IDE mu to starczy celeron + dysk ssd, środowisko uruchomi się szybko poindeksuje pliki i będzie śmigać przy uruchomionej przeglądarce. Nie wiem do czego mu wybierasz laptopa, ale sugerujesz mu laptopa z HDD i 8Gb pamięci :D:D:D:D ??????

Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie

ranking procesorów mobilnych

Pytanko miałeś kiedyś takiego żółwia? Może zamówić na twoją odpowiedzialność, niech sobie przetestuje ale ty zbierzasz za to cały opierdol tak żebyś się nie udzielał jeśli nie masz rozeznania ani doświadczenia. Już wolał bym 10x bardziej kupić używany.

@Zakopek

Chyba wybiorę właśnie te przez Ciebie podane.

Dzięki wszystkim, temat do zamknięcia :)

Acer V3-372 P4405U/8GB/240/Win10

Matowa matryca, lekki mobilny przyzwoitą i solidną wykonaną smukłą obudową, aluminiowa klapa matrycy, dobre wyniki pracy na baterii, przyzwoita kultura pracy, cichy, bardzo dobre głośniki jak na laptopa, USB typu C. Jest to nowsza odsłona Acer v3-371.

Acer V3-372 P4405U/8GB/500/Win10

Acer V3-372 P4405U/8GB/240/Win10 (SSD)

Tak powyżej już go podałem B)

cześć; potrzebuje coś do przeglądania internetu pisania.

interesuje mnie jakiś laptop o przekątnej 13 cali;

myślałem nad kiano intelect x3; jednak szukam dodatkowych ofert i jakoś ciężko mi się zdecydować.

próg cenowy myślę że trzyma się jakoś do 2k; bez problemu ale wolałbym zaoszczędzić na tym sprzęcie; nigdzie prócz jakieś wyjazdy i sql to nie będę z tego korzystał.