Tak trudno jest wejść na stronkę internetowa i wklepać przedmioty po czym sprawdzić cenę?

Tak trudno jest wejść na stronkę internetowa i wklepać przedmioty po czym sprawdzić cenę?
dysku ssd intela nie ma sensu kupować bo też się ceni a wcale lepszy nie jest od np. Plextora m5p
Ceny intela zaczynają się od jakiś 560zł a plextor 460zł lecz intel ma 180gb a plextor 128gb lecz nie wiem po co komu więcej na system + pare gier. SSD to nie magazyn
@XarduneKS Tak trudno jest nic nie mówić jak się nie ma nic ciekawego do powiedzenia?
Wracając do tematu ( Nie tak jak wszyscy ) Tidies dziękuję Tobie za szybką odpowiedź Na pewno wezmę to pod uwagę
Kupując mój zestaw dostajesz mniejszy dysk SSD co i tak w przypadku 60 gb styka na system oraz mniej ramu mimo że 8 gb spokojnie wystarczy na gry. Otrzymujesz za to najnowsze dziecko NVidii oraz nowszy model procesora. Twój sprzedawca nie podał płyty głównej oraz zasilacza, do tego walną Ci boxowe chłodzenie i pewnie lipną obudowę: Co do ceny
Na procesorze zaoszczędzisz 40 zł
Na karcie graficznej: ok 100-150 zł
Na dysku stracisz: ok 200 zł
Na ramie stracisz ok 150-200-250 zł w zależności od ramu
Na zasilaczu prawdopodobnie stracisz (jeśli wsadzą Ci to co ja myślę) to nawet cały komputer.
Na chłodzeniu stracisz cichą pracę oraz wydajne kręcenie.
Ogólnie możliwe że mój zestaw będzie o 300-400 zł droższy ale w zamian za to dostajesz sensowną obudowę, chłodzenie, pewny zasilacz, dobre MOBO, nowy procesor oraz grafikę. Ja wolałbym dopłacić za jakość
Dzięki wielkie panie Xaorus! A teraz właśnie to co ja chciałem powiedzieć. Sprzedawca tutaj w Szwecji za ten model który ci podałem z Windowsem 7 chciał 6 tysięcy złotych.
Drogo, za drogo jak na taki sprzęt Widzisz a tu dostaniesz za 3k z kawałkiem mocnego kompa. Za 6k można spokojnie wsadzić do komputera dużo mocniejsze podzespoły. Można nawet pokusić sie o 770 i i7.
Co do dysków SSD, to warta polecenia jest też firma ADATA. Jeśli chcesz komputer stricte do gier, to możesz zrezygnować z procesora w wersji K (który da się podkręcać), co za tym idzie zaoszczędzić na samym procesorze, chłodzeniu i płycie głównej, ponieważ płyty do podkręcania kosztują 300-400 zł, a zwykłą kupisz za 150-200. Za zaoszczędzone pieniądze można kupić mocniejszą kartę graficzną.
Koleżanka potrzebuje lenovo y580 z i5, 8gb ram i ssd 3000 zł ~ (ssd potrzebne, żeby wszystko śmigało, i5 jej wystarczy i 8gb ram.
Tobie za to polecam zestawy z techplanet.pl
bez ssd, z dyskiem 500gb i reszte dopakuj w ciut lepsza plyte glowna i 4670k(krecony) do tego polecam monitor IPS za 500-600zl 23" 1920x1080 DELL U23
Dobrze. Więc moja koleżanka planuje właśnie kupić nowego sobie laptopa. Ja niestety nie mogę jej tak pomóc z wyborem bo się nie znam dlatego kieruje to pytanie do was. Laptop ma być do max 3000 złotych ( Nie do gier ) i chodzi o to żeby chodził płynnie i jak to moja koleżanka określiła ''żeby jej się excel i photoshop szybciej włączał''. Proszę o propozycję.
I jeszcze ja ponownie. Zauważyłem że nikt nie odpisał mi w moim temacie więc powtórzę. Planuję sam sobie zmajstrować nowy komputer i mam budżet 3000 złotych max 3500 ( ale potrzebuję jeszcze monitor ) Ten co teraz mam planuje oddać koledze więc żadnych części z tego nie zostawiam. Nie musi być to jakiś super ultra komputer ale ma być stacjonarny wystarczający by pociągnąć gry na przynajmniej wyższych detalach i żebym nie mial ledwo 40 FPS w Smite na low detalach ) . Jeszcze raz przepraszam jeśli zrobiłem źle pisząc ponownie ale teraz przynajmniej mam już dwa pytania
. Z góry dziękuję za odpowiedzi!