Szukam na szybko dobrego laptopa dla kolegi cena max 3000. wydajny i żeby sie tak bardzo nie przegrzewał.
Laptop gamingowy 3,000 max
Za 3 tysiące nie kupisz gamingowego laptopa. A laptop i tak będzie się przegrzewał. Jedyne to możesz dać pod niego chłodzącą matę, która nie spowoduje, że przestanie się grzać.
Zależy jak rozumiesz słowo gamingowy. Bo gamingowy pc się nie wymieści w 3 tysiącach.
@up pieprzysz jak potłuczony
@autor
Lenovo Y50-70 - poszukaj takiej specyfikacji, która Ciebie interesuje.
Mam wersję i7, 8gb ram, SSD250gb, GTX860M 4gb GDDR5 (kosz takiego na komputronik.pl bez OS'u to 3,4k), jak nie zależy Ci na dysku SSD, to kupisz do 3k takiego samego lapka z dyskiem magnetycznym.
Nowy Dragon Age chodzi mi płynnie na wysokich w rozdziałce 1920x1080.
Lapka da rade na luzie do gamingu. Problem z lapkami tylko jest taki ze cholernie szybko się starzeją i jedyna na to rada to kupić nowego lapka. a nie tylko wymienić karte grafiki.
Co do laptopa to polecałbym dołożyć tysiaka i kupić "Asus rog g750"
Gamingowy laptop... a w życiu nigdy więcej takiego nie kupie. Mam obecnie PC do gier i jest bosko zestaw kosztował mnie 3.5 tyś jest kocur.
Jak chcesz podeślę ci zestaw części może kolega dołoży 500zł i będzie miał dobry komputer
Po proszę, a jeśli macie pc za 2500-2800 też chętnie obejrzę.
Wydalem 2-3 lata temu na maszynke niezla lapa kupe kasy , ale nastepny raz nie kupie bo to nie oplacalne . Lepiej kompa kup jak chcesz pod gry.
Maszyna sie grzeje co z tego ze mam 40-60 fps jak po 30 minutach spada do 10-20. Kolejna sprawa ty ekran laptopa widać że przyniektórych grach tnie sie obraz [takie jakby lagi nie wiem jak to opisać]
Za te 3000 zł kupi laptopa do gier lecz ja sam bym odradzał. Po pierwsze moim zdaniem laptop nie sluży do gier gdyż sam ekran jest za mały. Po drugie tak jak kolega napisał że laptopy sie przegrzewaja i będzie trzeba dokupić podkładkę chłodzącą (chodz to nie wielki wydatek 120zł). Po trzecie karta graficzna jest mnie wydajniejsza od tych stacjonrancyh. Sam kupiłem lapka za 3400zł lecz grając na lapku gry mnie szybko nudziły lecz w tą samą gre grając ponownie ale na PC gra mnie wciągła odziwo. Jeśli chcesz mieć przyjemność z gry to odradzam kupna lapka do gier. No ostatecznie gdy podłączysz go do TV ale lepiej zainwestowac w konsole lub stacjonarny komputer.
Jeśli jednak uprzesz się i nie zmienisz zdania oraz nadal bedziesz chcial kupic lapka do gier to napisz w jakie gry bedziesz chcial grac na tym lapku.
Laptop do gier za 3000 zł. Te dwa pojęcia się wykluczają nawzajem. No chyba, że ktoś lubi sobie pograć w niezbyt lotne produkcje przy ustawieniach na Low/Medium. Też kiedyś takiego kupiłem. By kupić laptop zasługujący na określenie "gamingowy" trzeba się liczyć z wydatkiem rzędu 4500-6000 zł.
Ja 2 lata temu kupiłem Lenovo y580 za 3100 zł i do tej pory gry typu DA Inkwizycja czy Battlefield 4 chodzą mi płynnie na średnich/wysokich ustawieniach.
Szukam na szybko dobrego laptopa dla kolegi cena max 3000. wydajny i żeby sie tak bardzo nie przegrzewał.