Co sądzicie o laptopie gamingowym Acer Nitro 5 i7-9750H/8GB/512+1TB IPS 144Hz GTX1660Ti
Laptop gamingowy Acer
Taki sobie design
Design mnie aż tak mocno nie interesuje. Raczej czy się mocno grzeją, można na nich grać normalnie a nie czekać kiedy się spali . Stacjonarnego nie mogę kupić bo nie mam miejsca. Może znasz kogoś kto ma taki laptop?
https://www.youtube.com/watch?v=7TnPzPZbo0E Tutaj masz fajną recenzje tego laptopa. Lecz z tego co słyszałem acer słabo wypada przy chłodzeniu ,dużo ludzi poleca Lenovo y540-15.https://youtu.be/kza8jsooX30 recenzja lenovo
Widziałem. Chciałem jeszcze poznać opinie osoby która go
posiada. Ale dzięki wielkie.
Dużo laptopów ma z tym problem.
No tak sam posiadam Lenovo y720. Powiem szczerze że dopiero gdy zastosowałem ciekły metal laptop zrobił się chłodny i w miarę cichy. Największym problemem jest procesor który niemiłosiernie się grzeje.Może poczekaj na nowe ryzeny do laptopów myślę że mniejsza litografia może zrobić swoje jeśli chodzi o wydalanie ciepła ale to tylko moja opinia
Rozumiem że podkładki chłodzące nie zdają egzaminu?
Podobno takie temperatury w grach 70-80 stopni to norma.
Czy podkładka zadziała to zależy od systemy chłodzenia moim zdaniem więcej one przynoszą złego niż dobrego głównie przez to że szybciej kurz zalega w chłodzeniu lepiej po prostu podstawić coś małego pod laptopa żeby zwiększyć prześwit między laptopem a podłożem. I tak takie temperatury to norma, przy tych procesorach zdarzają się nawet ~90. Dlatego najlepszym sposobem na zbicie temperatury jest wymienienie fabrycznej pasty na np. thermalgrizzly kryonaut
No i w dużej mierze zależy jakie chłodzenie ma laptop oczywiście
W tym filmie , który mi przysłałeś mówiono że chłodzenie jest ok. Grał na najwyższych obrotach przez 1,5 godz i nic się nie działo. Wiadomo że gracze spędzają o wiele więcej godzin i ciekawe co wtedy? A pastę można wymienić ale w razie jakiejś awarii to nie uznają mi gwarancji. Mój znajomy miał właśnie taki problem z MSI.
No to jest kolejna rzecz którą musisz się dowiedzieć przed zakupem w moim przypadku Lenovo pozwala na wymianę pasty.Wiesz każde chłodzenie jest okej ale czy podoba ci się siedzieć na przeciwko odrzutowca, osobiście nie wytrzymałbym nawet 20 minut przy full fan speed gdzie laptop huczy z natężeniem dźwięku ~50db
No taki iRobot
Dzięki za pomoc . Pozdrawiam.
Ja ze swojej strony polecam HP OMEN 15 i7-9750H/16GB/512+480 1660Ti 144Hz
Ewentualnie nieco tańsza wersja z i5 i systemem