Znajomy potrzebuje porady, po zwrocie wyjdzie mu 7k. za tego Aero
Laptop Gamingowy Pod wymagające gry do 7K
Jak twój znajomy chce laptopa pod wymagające gry to niech kupi pierwszy lepszy za te 2k zł i gra po prostu na GeForce NOW (Oczywiście na wersji płatnej).
I piszę to całkiem poważnie. Będzie żałować tego zakupu już po pół roku. Gamingowe laptopy to nadal nabijanie ludzi w butelkę za straszny overpricing. W tej cenie kupisz dwa razy lepszy komputer stacjonarny. Laptopy szybko się przegrzewają i tracą swoje osiągi. Podkładki chłodzące wiele tu nie pomagają, sam to przerabiałem kilka lat temu.
racja bo większość kupuje psełdo gamingi a nie laptopy gaimgowe które się zaczynają od 10k np. alienwary. A GeForce now ma mała bibliotek. A z mmorpgow to już w ogóle niewielki wybór
Tak jak kolega wyżej, te laptopy “gamingowe” poniżej 10k to są o dupę rozbić. Niby parametry są spoko, ale szybko się grzeją i tracą swoją wartość. Ja rozumiem, że nie każdy może mieć stacjonarkę, bo ja np. żyję w rozjazdach i też potrzebuje laptopa. W tej cenie, to bym jedynie polecał coś z gamy MSI, jakieś lenovo, czy asusy to nie ma co nawet zerkać.
MSI te z niskich serii są tragiczne np seria GF czyli biedo gamingi które się nadają najwyżej do smażenia jajek a nie grania
Dlatego napisałem, że niestety to nie są super laptopy, ale wybierając między Lenovo, HP, Asusem, czy Acerem to wybrałbym MSI w tym przedziale cenowym.
z tych marek wybrał bym Asia z serii ROG wiem że to tylko 3050 ale dalej 5x lepiej wykonany od Acera z 3070 w tym budżecie w którym jajca zostaną upieczone po kilku minutach gry
jeśli znajomy to student to moze warto: (DLA STUDENTÓW) Laptop ASUS ROG Strix G17 G713 (G713RS-LL063WA) - 17.3 - R7 6800H - RTX3080 - 16GB - 512GB - W11 - Szary - Pepper.pl