Laptop [GRY] - 2500 zł

Witam Was bardzo serdecznie! W najbliższym czasie planuję zakup laptopa. Ma mi on służyć przez najbliższe kilka lat ( studia itd. ). Jednak oprócz używania internetu, różnych programów, chciałbym od czasu do czasu na nim pograć :).

Może będzie wam łatwiej coś znaleźć jeśli podam wam w jakie gry chciałbym grać.

- League of Legends

- Dota 2

- DayZ ( gdy już wyjdzie pełnoprawna gra )

- Counter Strike : GO

- MMORPG ( Aion, Guild Wars 2 )

Chciałbym aby gry działały płynnie ( nie oczekuję grania na full detalach, chciałbym żeby działały w 80-100 fps'ach ). Prosiłbym również aby dany laptop miał matowy wyświetlacz ( niekonieczne, ale jeśli uda się coś znaleźć będę wdzięczny )

Przydatne i konstruktywne posty nagradzane będą likeami. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam Sadistik

Po co Ci 80-100 fps w grach, skoro ludzkie oko wychwytuje zakres do 60? Jeśli chodzi o komputer, to polecam Alenware, choć na te gry co podałeś, to super-komputer nie jest wymagany, ale patrząc w przyszłość przyda się jakiś porządny, jeśli mowa o studiach. Ewentualnie poszukuj laptopy o dobrych kartach graficznych, ja się sugerowałem tą stroną: http://www.notebookcheck.pl/ Są tu naprawde fajnie porównania i specyfikacje ważniejszych komponentów w lapku.

Samsung 550P5C - Przekracza cene o te 9zł... Ale jest ok, posiada matową matryce, powinien spokojnie starczyć na to co podałeś i wiele, wiele innych.

Lenovo Y580 - Słabszy procesor, lepsza karta..

@up

Alienware to przerost formy nad treścią.. Moim skromnym zdaniem. Produkty owszem mają dobre, ale ceny.. O zgrozo.

^ To raczej jest indywidualnie podejście do tego, ja jestem typem, że nie dbam zbytnio o kase, a jeśli chcę kupić coś porządnego to konkretnie, ale masz racje, ceny mogłyby być niższe.

Ja już dopłaciłbym te 99 zł na procka i5.

http://allegro.pl/laptop-lenovo-y580-i5-3210m-8gb-1tb-gtx660-300zl-i3423820339.html

Mam Y580 z i5 i gooorąco polecam, sprzęt jak na lapka jest ok, jeszcze nie miałem jakichś większych problemów z grami, a do tego zdecydowanie polecam lenovo za jakość wykonania.

Pytanie czy musisz mieć orginalnego windowsa, bo jak nie to dozbieraj 500zl

http://allegro.pl/laptop-lenovo-y580-i7-8gb-1tb-gtx660-2gb-ddr5-idea-i3442582701.html

i7=4rdzenie=i5 w deskop pc

i5=2rdzenie=zwykle i3

Generalnie polecam z i7, jak grasz to podkladka+i7 jak normalnie przelaczasz sie w tryb 2 rdzeni.

Witam Was bardzo serdecznie! W najbliższym czasie planuję zakup laptopa. Ma mi on służyć przez najbliższe kilka lat ( studia itd. ). Jednak oprócz używania internetu, różnych programów, chciałbym od czasu do czasu na nim pograć :).

Może będzie wam łatwiej coś znaleźć jeśli podam wam w jakie gry chciałbym grać.

- League of Legends

- Dota 2

- DayZ ( gdy już wyjdzie pełnoprawna gra )

- Counter Strike : GO

- MMORPG ( Aion, Guild Wars 2 )

Chciałbym aby gry działały płynnie ( nie oczekuję grania na full detalach, chciałbym żeby działały w 80-100 fps'ach ). Prosiłbym również aby dany laptop miał matowy wyświetlacz ( niekonieczne, ale jeśli uda się coś znaleźć będę wdzięczny )

Przydatne i konstruktywne posty nagradzane będą likeami. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam Sadistik