Witam
Mam taki problem że posiadam laptop HP ProBook 455. ale niestety mam zablokowany (całkowicie) BIOS. nie mogę w nim nic zmieniać poza włączeniem/wyłączeniem integry . Czy ktoś zna sposób na to?
Witam
Mam taki problem że posiadam laptop HP ProBook 455. ale niestety mam zablokowany (całkowicie) BIOS. nie mogę w nim nic zmieniać poza włączeniem/wyłączeniem integry . Czy ktoś zna sposób na to?
Laptopy mają ograniczone możliwości w ustawieniach bios'u .
Laptopy mają ograniczone możliwości w ustawieniach bios'u .tyle to i ja wiem ale potrzebuję go odblokować
Więc szukaj nieoficjalnego biosu do swojego lapka(o ile taki istnieje), bo tam nie ma co odblokowywać. BIOS ze stacjonarki ma ukryte opcje do OC, ale ma je w kość wgraną. Ograniczenie w laptopach polega na tym, że po prostu pewnych opcji nie ma. Nie są ukryte tylko jest ich brak.
Właśnie nie wiem czy jest hasło administratora biosu czy nie bo poprostu jest to zablokowane dosłownie mogę się zalogować jako użytkownik a potem mogę przeglądac opcje ale wszystko poza włączeniem i wyłączeniem integry jest zablokowane.
Czego to HP nie wymyśli. Nie mam takiego lapka więc nie podam Ci gotowego rozwiązania, ale zapoznaj się z tematem; może pomoże Ci rozwiązać problem.
Ogólne wychodzi na to, że są 2 konta, gościa i admina. Domyślnie obydwa są bez hasła.
Dzięki dzik ten link podsunął mi pewnien pomysł który zadziałał.
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA.
Witam