Witam was wszystkich drodzy forumowicze. Zwracam się do was z szczególną prośbą. W moim laptopie Lenovo z 51 , ( 16gb ramu, 4 rdzeniowy procesor, karta graficzna Radeon r9 m375 4 giga ) często występuje problem z kartą graficzną. Otóż po zainstalowaniu wszystkich sterowników mam wrażenie ,że nie czyta mi karty graficznej Radeona. Jestem pewny ze wszystko zrobiłem dobrze, tj. format i w odpowiedniej kolejności zainstalowanie najnowszych sterowników ze strony producentów, oraz reset po każdym wgranym sterowniku. Ilość klatek w grach mi się nie zmienia i mam wrażenie, że w dalszym ciągu wszystko działa na karcie graficznej Intela.Widać to na przykladzie gry Black Desert gdzie po odpaleniu gry mam czarne okno i nie mogę zmienić karty graficznej ( po prostu widzi tylko kartę Intela. Natomiast jak odinstaluję sterowniki AMD Radeona to na oknie logowania do Black Desert wszystko wyskakuje i działa poprawnie. W związku z tym ,że ta karta graficzna doprowadza mnie do szału postanowiłem się z pomocą zwrócić do was. Czy ktoś z was wie jak mogę to naprawić?
Jeżeli jest możliwość wymiany karty graficznej w tym modelu w laptopie to bardzo bym prosił o informację jaka karta by pasowała abym mógł sobie spokojnie pograć w nowe gatunki gier MMO ;).
Pozdrawiam.