Laptop na studia ~3500zł

Witam was serdecznie :)

Zwracam się do was drodzy forumowicze z prośbą o pomoc w znalezieniu idealnego laptopa, który będzie mi dobrze służył na studiach (informatycznych).

Chciałbym, by ów laptop:

- był cichy podczas pracy na mniejszych obrotach

- oczywiście bez problemu obsługiwał programy adobe,

- również by obsługiwał programy typu 3ds max, blender (więc do obróbki 3D)

- żeby można było pograć na nim w jakieś gierki - niekoniecznie na najwyższych ustawieniach, ale by nie kłuły w oczy D:

- dysk SSD

- nie zależy mi na takich rzeczach jak podświetlana klawiatura, czujniki linii papilarnych itd. (mogą być ale to margines)

Czekam z niecierpliwością na wasze propozycje!

1. MSI GL62 6QE-1807XPL
  2. Acer Aspire F5-573G
  3. Dell Inspiron 15 ( 5567 )
  4. HP Omen 15 1BX72EA
  5. Lenovo IdeaPad 700

Z systemem? Dysk SSD M.2 możesz samodzielnie dokupić - typu SATA AHCI lub PCIe NVMe?

Avementi i gdzie tu pomoc? Serio proponujesz laptopa z 2 rdzeniowym procesorem i5U i i7U do Blendera? Jesteś poważny?

Jestem kompletnie zielony w sprawach dyskowych, słyszałem tylko żeby nie kupować laptopa z dyskiem HDD i na tym wiedza moja się kończy B)

Jeśli mogę spytać czym wadzi taki 2-rdzeniowy laptop z tymi procesorami ?

Jeżeli chodzi o system to jest mi to tak na prawdę obojętne, choć może mieć już zainstalowany win 7 lub win 10 :)

słyszałem tylko żeby nie kupować laptopa z dyskiem HDD

Jak dyski HDD są fabrycznie montowane, fabryczne SSD są rzadkością nadal i tak samo jak dokładane przez sklepy są z tych najtańszych

czym wadzi taki 2-rdzeniowy laptop z tymi procesorami ?

Tym czym 2 różni się od 4, jeśli chcesz grać w wymagające gry tylko z procesorem 4 rdzeniowym

choć może mieć już zainstalowany win 7 lub win 10

Mamy rok 2017 laptopy nowe nie maja już sterowników dla 7/8.1 tylko 10-tka i żaden starszy

HP OMEN i5-6300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX960M - ale jeśli mozesz dozbieraj do 500zł to będziesz mieć w zasięgu modele z GTX 1050

Ja polecam z lepszym chłodzeniem Lenovo Y700-15 i5-6300HQ/8GB/1000 GTX960M FHD

Matryca półmatowa FULL HD IPS LG Phlilips o dobrych kątach widzenia oraz kontraście, mocne zawiasy, niezła wydajność w grach, dobrze wykonana aluminiowa obudowa przy tym smukła, elegancka, bardzo dobre głośniki JBL, przyjemny w dotyku pulpit roboczy możliwość dodania dysku SSD na złączu M.2, niskie temperatury robocze pod obciążeniem O wiele lepsze temperatury niż w Y50,łatwy dostęp do układu chłodzenia, ergonomiczne rozmieszczenie portów, dobre osiągi na baterii. Laptop posiada sterowniki do Win 7 i Win 10 więc bez problemu, wiele nowych modeli praktycznie 90 % nie ma już wsparcia do Win 7.

MSI GL62 i5-7300HQ/8GB/1TB GTX960M FHD

Matryca FULL HD TN ale z dobrym pokryciem kolorów, prosta stylistyka, możliwość dodania dysku SSD na złączu M.2, bogactwo złączy, przyzwoite osiągi na baterii, brak drain baterii, wygodna klawiatura oraz touchpad.

HP OMEN i5-6300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX960M

Matryca FULL HD IPS, dobre rozmieszczenie portów, kompaktowe zewnętrzne, dobra żywotność baterii, podświetlana klawiatura, niska waga obudowa slim, atrakcyjny design.

Dokładając 300 zł dostajesz model z wydajniejszą grafika GTX1050 MSI GP62 Leopard i5-7300HQ/8GB/1TB GTX1050

Witam was serdecznie :)

Zwracam się do was drodzy forumowicze z prośbą o pomoc w znalezieniu idealnego laptopa, który będzie mi dobrze służył na studiach (informatycznych).

Chciałbym, by ów laptop:

- był cichy podczas pracy na mniejszych obrotach

- oczywiście bez problemu obsługiwał programy adobe,

- również by obsługiwał programy typu 3ds max, blender (więc do obróbki 3D)

- żeby można było pograć na nim w jakieś gierki - niekoniecznie na najwyższych ustawieniach, ale by nie kłuły w oczy D:

- dysk SSD

- nie zależy mi na takich rzeczach jak podświetlana klawiatura, czujniki linii papilarnych itd. (mogą być ale to margines)

Czekam z niecierpliwością na wasze propozycje!