Laptop/Netbook do filmów, muzyki i internetu

Witam, moja dziewczyna nosi się z zamiarem zakupienia laptopa lub netbooka z dotykowym wyświetlaczem (są takie? :-D), na którym mogłaby oglądać filmy, słuchać muzyki czy tez przeglądać internet. Netbook nie może być za mały, a laptop z kolei za duży.

W grę wchodzi sprzęt do maksymalnie 1500zł, a najlepiej w przedziale 1000-1200zł. Na komputerze nikt w nic grać nie będzie, więc sądzę, że ten drugi pułap cenowy będzie chyba wystarczający. Chodzi tylko o to, ażeby filmy w HD się nie przycinały.

Sensowne propozycje nagradzam polubieniem posta.

Pozdrawiam.

Najlepiej byloby tablet kupic.

Mysle ze Samsung Galaxy Note 10.1 by sie spisal wysmienicie ( moja dziewczyna ma i jest zadowolona) ;)!

Rozumiem, jednak życzenie jest takie, by był to netbook/laptop. :-) Niemniej dzięki za propozycję.

http://www.x-kom.pl/p/156116-notebook-laptop-15-6-lenovo-g500h-i3-3110m-4gb-1000-dvd-rw.html

bądź ten

http://www.x-kom.pl/p/154137-notebook-laptop-15-6-lenovo-g500s-b960-4gb-1000-dvd-rw-gt720m.html

Co prawda na laptopach aż tak bardzo się nie znam, lecz kolega używa tego 1szego i jak najbardziej jest zadowolony z zakupu.

Dzięki za propozycje. :-) Jak pisałem - laptop/netbook nie ma służyć do grania, więc zintegrowana grafika starczy. No chyba, że filmy w HD wymagają czegoś mocniejszego, aczkolwiek ja się niespecjalnie na tym znam.

Czekamy na dalsze propozycje. :-)

Minęło już trochę czasu, kobieta robi się nerwowa itd. Może ktoś ma jakieś ciekawe propozycje jeszcze?

Lenovo G500S który podał kolega wyżej jest idealny, ja także jestem zadowolony z użytkowania. Można brać bez zastanowienia ;)

Dzięki za opinię. Tylko tak szczerze to ta karta się będzie marnować, bo nikt na tym w nic grać nie będzie. :-D

Dzięki za opinię. Tylko tak szczerze to ta karta się będzie marnować, bo nikt na tym w nic grać nie będzie. :-D

Ale karta wpływa na odtwarzanie filmów w full hd czy 4k ;)

By odtwarzać coś w 4k trzeba mieć do tego wyświetlacz...

Durendal, nie myślałeś może o kupieniu używanego laptopa? Nie dość, że taniej, to i tak różnicy nie będzie.

Szczerze mówiąc, to zależy nam na kupnie nowego sprzętu. Używki odpadają.

Witam, moja dziewczyna nosi się z zamiarem zakupienia laptopa lub netbooka z dotykowym wyświetlaczem (są takie? :-D), na którym mogłaby oglądać filmy, słuchać muzyki czy tez przeglądać internet. Netbook nie może być za mały, a laptop z kolei za duży.

W grę wchodzi sprzęt do maksymalnie 1500zł, a najlepiej w przedziale 1000-1200zł. Na komputerze nikt w nic grać nie będzie, więc sądzę, że ten drugi pułap cenowy będzie chyba wystarczający. Chodzi tylko o to, ażeby filmy w HD się nie przycinały.

Sensowne propozycje nagradzam polubieniem posta.

Pozdrawiam.