Laptop nie widzi Wi-fi

Witam. Instalowałem dzisiaj Win 7 Home Premium, i po instalacji laptop nie widzi wi-fi.

model laptopa: Toshiba Satelite Pro L650 - 15N

Jak byście mogli podać stronke do tego sterownika, tylko nie oficjalną toshiby gdzie jest 30+ sterowników, bo nie wiem o który konkretnie chodzi.

Wi-fi przed reinstalacją działało.

Wejdź w centrum sieci i udostępniania, następnie zmień ustawienia karty sieciowej i wyłącz i włącz ją ponownie.

Nie dostałeś na płycie sterowników?

Pobierz z oficjalnej strony, bo tak się zawsze robi, sterownik o nazwie LAN Driver / Wirless LAN Driver dla bezprzewodowej sieci, pod Twoją wesję Windowsa. Jeśli nie masz dźwięku, to masz tam Sound Driver, do karty graficznej jest Display Driver, do czytnika kart jest Card Reader, do touchpada jest Touchpad Driver i Chip Set Utility (to chyba będzie sterownik mobo, tak mi się wydaje, bo dziwnie go nazwali).

Swoją drogą dziwne, że nie ma tego w paczce. Albo ja nie widzę.

No ja właśnie też się dziwie. Płytki ze sterami nie było, reszta działa tj. dźwięk touchpad itp. Neta na razie podłączyłem mobilnego z Play - działa. Teraz laptopa zabrał brat i dopiero jutro się z tym pobawię. Tego LAN driver instalowałem.

Boniu jacy niektórzy są leniwi, nie wejdą nawet na stronę producenta o.O

Do rzeczy :

http://www.toshiba.pl/innovation/download_drivers_bios.jsp?LNG=20&service=CE&mode=allMachines&action=search&teddProduct=5376&selShortMod=1005

sterownik jakiego szukasz to : Qualcomm Atheros .

tak ogólnie to jest Wireless Lan Driver

i jest on na 7 i 8 str zalezy jaka karta bo tam ich jest ze 4 na tej str co podał DeimonD

Jakie 4, pod lan driver są trzy na xp x64, oraz na system windows 7 x32 i x64.

@DeimonD

Może tobie się po prostu nie chce czytać, lub nie rozumiesz tego co pisze. Byłem na stronie producenta i nie wiem co ściagnąć. Ponadto napisałem że tego Lan Driver zainstalowałem także.

A tak w ogóle w linku który mi podałeś nie ma nigdzie Qualcomm Atheros.

I wiecie. Wiem że pomagacie za darmo i nie powinienem dużo wymagać, ale jak napisałem kompletnie nie wiem co mam ściągnąć. Nie prościej byłoby po prostu wysłać mi link z downloadem?

http://www.toshiba.pl/innovation/download_driver_details.jsp?LNG=20&service=CE&selCategory=2&selFamily=2&selSeries=178&selProduct=5376&selShortMod=1005&language=32&selOS=&selType=&yearupload=&monthupload=&dayupload=&useDate=null&mode=allMachines&search=&action=search&macId=&country=null&selectedLanguage=32&type=&page=7&ID=70940&OSID=30&driverLanguage=42

i lan driver tj do zwykłej karty sieciowej jakbyś chciał podłączyć kabel, a wireless jest do wi fi, a są 5 bo masz do win64bit i 4x do win xp z tego co widzę różnych firm (realtek, intel, atheros i broadcom) wiec 5 =]

Po pierwsze nigdzie nie napisałeś abyś wgrywał sterownik. Po drugie dostajesz linka, gdzie masz wszystkie sterowniki do twojego laptopa. Po trzecie oczywiście jest napisanie Atheros. Po czwarte masz 3 wersje 1 pod xp 1.0.0.36, Windows 7 x64 bit 1.0.0.26 , Windows 7 7 x32 bity 1.0.0.26. Po piąte możesz sobie rozwinąć tam, nazwę karty jeśli mało ci filtra. Po szóste Qualcomm Atheros jest to nazwa twojej karty sieciowej. Ja nie wiem czego oczekujesz, znalazłem sterownik za ciebie tego nie zainstaluje.

Może wina leży po tej stronie, że jak wchodzę w ten link od was otwiera się biała karta z napisem

PLEASE WAIT ! If the page does not appear in a few seconds, please click here.

No i naciskam "here"

i mam 3 opcje: WLAN Downloads, 3G Downloads, WLAN Knowledge Base, 3G Knowledge Base

Domyślam się, że powinienem wybrać WLAN Downloads. Więc klikam.

https://aps.toshiba-tro.de/wlan/?page=downloads

Ta stronka... i tutaj nie wiem co dalej.

Może wina leży po tej stronie, że jak wchodzę w ten link od was otwiera się biała karta z napisem PLEASE WAIT ! If the page does not appear in a few seconds, please click here. No i naciskam "here" i mam 3 opcje: WLAN Downloads, 3G Downloads, WLAN Knowledge Base, 3G Knowledge Base Domyślam się, że powinienem wybrać WLAN Downloads. Więc klikam. https://aps.toshiba-tro.de/wlan/?page=downloads Ta stronka... i tutaj nie wiem co dalej.

Z kolumny Atheros wybierasz sterowniki na twój system czyli np. w przypadku win 7 pobierasz sterownik dedykowany dla tego systemu. Klikasz download instalujesz i wualla.

Czy problem został rozwiązany bo chcę też tak wspomnieć że samo wi-fi w laptopie można wyłączyć skróami klawiszowymi.Na różnych markach laptopa jest inaczej. Mój Asus ma np. FN+F2 jeśli dobrze pamiętam. To taka ciekawostka bo zakładam że problem bylł ze sterownikami i problem został rozwiązany.

Laptopa zabrał brat, i dopiero jutro będę miał okazję to zrobić, ale nie omieszkam napisać czy zadziałało :] Póki co dziękuje wszystkim za pomoc.

Witam. Instalowałem dzisiaj Win 7 Home Premium, i po instalacji laptop nie widzi wi-fi.

model laptopa: Toshiba Satelite Pro L650 - 15N

Jak byście mogli podać stronke do tego sterownika, tylko nie oficjalną toshiby gdzie jest 30+ sterowników, bo nie wiem o który konkretnie chodzi.

Wi-fi przed reinstalacją działało.