Laptop pod jedną grę

Witam Serdecznie potrzebuję laptopa dla dziewczyny który odpali jedną grę The Sims 4 na ustawieniach niskich/średnich specyfikacje jaki laptop musi być

procesor 2-3 rdzenie nie więcej

ram 2-4GB

Karta graficzna obojętnie byle żeby dało się grać normalnie na niskich,średnich

Laptop kupie używany proszę o podanie modeli które przychodzą wam do głowy:

i ponawiam nie chcę laptopa lepszego który uciągnie inne gry bo ona i tak gra tylko w simsy....

skoro wiesz jakie ma mieć specyfikacje, to wchodzisz na allegro/morele, wpisujesz "laptop 4gb etc"/wybierasz interesujący cię zakres specyfikacji w filtrowaniu i kupujesz :)

serio, zajęłoby ci to mniej czasu niż czekanie na odp tutaj. skoro dziewczyna chce grać tylko w simsy, to nie ma co się bawić w szukanie specjalnych modeli, przy takiej specyfikacji to będziesz mieć zintegrowanego intela.

"Intel Integrated series
Intel HD graphics
HD 2000, HD 3000
HD 4000, HD 4200, HD 4400, HD 4600
HD 5000, HD 5100, HD 5200, HD 5300, HD 5500, HD 5600, Iris, Iris Pro
HD 6000, HD 6100, HD 6200, Iris, Iris Pro"

Laptopy z GF 740M, 750M, 830M, 840M

940m/x to minimum na simsy 4....

Ten co mam w sygnaturce brałem właśnie pod Simsy 4, które działają na średnio/wysokich ustawieniach z zadowalająca ilością klatek

Ja jakiś czas temu sprawdzałem z ciekawości optymalizację tejże gry na laptopie z 640m (1GB) jako dedykowaną kartą graficzną oraz zintegrowanym Intelem HD3000. W obu przypadkach (!) gra była bardzo płynna. Dodatkowo odpaliłem również ten tytuł na sprzęcie dziewczyny, która na pokładzie swojego mobilnego przyjaciela posiada tylko zintegrowaną kartę HD3000 i różnicy w płynności nie było praktycznie żadnej. The Sims 4 ma wbudowaną opcję dla laptopów, która szczerze mówiąc nie tak bardzo "pogarsza" wrażenia wizualne, bo gra wygląda nawet przy takim ustawieniu estetycznie, a umożliwia odpalenie gry na nieco słabszym sprzęcie i przyjemną rozgrywkę. Jeśli Cię to interesuje - na pierwszym wymienionym sprzęcie jest zainstalowane 8GB RAM, na drugim 4, natomiast jeżeli chodzi o CPU - odpowiednio i5-2467M, oraz i3-2328M.

Dodam jeszcze coś na temat płynności, liczba zainstalowanych dodatków i czas gry (rozbudowa, mieszkańcy itp.) ma znaczący wpływ na płynność, więc raczej tą początkową płynnością na słabych laptopach bym się nie sugerował.

Sims 4 nie jest wymagającą grą, pójdzie nawet z starsza grafiką.

http://allegro.pl/hp-8540p-i5-4gb-320hdd-nvidia-1gb-15-6-win-7-i6653481661.html?fromVariant=6653635897 12M gwarancji Karta graficzna 1GB i5 2.4 4GB DDR3 z systemem

Witam Serdecznie potrzebuję laptopa dla dziewczyny który odpali jedną grę The Sims 4 na ustawieniach niskich/średnich specyfikacje jaki laptop musi być

procesor 2-3 rdzenie nie więcej

ram 2-4GB

Karta graficzna obojętnie byle żeby dało się grać normalnie na niskich,średnich

Laptop kupie używany proszę o podanie modeli które przychodzą wam do głowy:

i ponawiam nie chcę laptopa lepszego który uciągnie inne gry bo ona i tak gra tylko w simsy....