Laptop się nie uruchamia

Przed chwila zawiesił mi sie laptop, więc wylaczylem go poprzez przytrzymanie wlacznika. Nastepnie spróbowałem go włączyć. Włącznik sie swieci tak jakby laptop byl rzeczywiscie wlaczony, jednak nic w środku nie dziala (wiatrak czy cokolwiek, taki specyficzny dźwięk wlaczonego laptopa/komputera), ekran pozostaje czarny i nic sie nie da zrobić. Co moze byc tego przyczyną?

Odłącz go od zasilania i wyciągnij baterię. Wsadź ją z powrotem i spróbuj ponownie.

Nie zadziałało

Cóż ja bym go od razu rozkręcił i sprawdził karte graficzną matrycę i płytę główną. Laptop wtedy prawdopodobnie Ci się nie zawiesił procesor chodził, jedynie nie można było nic wyrenderować więc prawdopodobnie karta bo, gdyby to była matryca w większości przypadków wywaliło by jakieś najpierw dziwne fraktale, ale by działało przez jakiś czas jeszcze, rzadziej od razu by nie wyświetlało niczego Jak masz włączony laptop to wyświetlanie jest czarne tło czy kompletnie tak jakby matryca nie działała ? Pewnie to 1 ale wole się upewnić

Nie włącza się więc nikt Ci nie pomoże poza serwisem , sugeruje się udać do jednego .

Cóż ja bym go od razu rozkręcił i sprawdził karte graficzną matrycę i płytę główną. Laptop wtedy prawdopodobnie Ci się nie zawiesił procesor chodził, jedynie nie można było nic wyrenderować więc prawdopodobnie karta bo, gdyby to była matryca w większości przypadków wywaliło by jakieś najpierw dziwne fraktale, ale by działało przez jakiś czas jeszcze, rzadziej od razu by nie wyświetlało niczego Jak masz włączony laptop to wyświetlanie jest czarne tło czy kompletnie tak jakby matryca nie działała ? Pewnie to 1 ale wole się upewnić

Jeśli autor mówi prawdę to ty nie czytasz ze zrozumieniem.

Napisał, że nie słyszy pracy wentylatorów więc jaki cudem mogła paść karta.

Niestety, ale prawdopodobnie poszła sekcja zasilania serwis i parę stówek baju baju.

Mialem to samo i okazalo sie ze dysk sie spalil a nie pobite gary u mnie bylo ze ladowal sie i zatrzymywal sie na pasku ladowania windowsa7. Obstawiam plyte glowna lub zasilanie jak plyta poszla to moglo wiecej rzeczy sie spalic wiec szykuj kase na serwis gruba albo na nowy lapek sorry xD

Jeśli autor mówi prawdę to ty nie czytasz ze zrozumieniem.

Napisał, że nie słyszy pracy wentylatorów więc jaki cudem mogła paść karta.

Niestety, ale prawdopodobnie poszła sekcja zasilania serwis i parę stówek baju baju.

" w środku nie dziala (wiatrak czy cokolwiek, taki specyficzny dźwięk wlaczonego laptopa/komputera)" ciężko zrozumieć z tej wypowiedzi chyba czy jest dźwięk uruchamianego laptopa, dlatego też chyba piszę, że to może być wina płyty głównej i czy ma zasilanie w matrycy (czarne tło, czy nie uruchamia się). Jeżeli laptop mu się zawiesił i nic mu się nie renderowało to mimo wszystko miał w tym momencie zasilanie, w matrycy - więc to druga kwestia dlaczego zadałem to pytanie tym bardziej, że diody kontrolne mu się świecą.

Nie zadziałało

to wywal przez okno bedzie spokoj ...

Naprawde ludzie myslicie ze ktos wam zdiagnozuje na odleglosc coo sie popsulo w laptopie... moze 100 rzeczy sie popsuc ...

Od matrycy po procesor itp itd ...

Laptop too najwieksze gowno jakie moglo powstac ...

Przed chwila zawiesił mi sie laptop, więc wylaczylem go poprzez przytrzymanie wlacznika. Nastepnie spróbowałem go włączyć. Włącznik sie swieci tak jakby laptop byl rzeczywiscie wlaczony, jednak nic w środku nie dziala (wiatrak czy cokolwiek, taki specyficzny dźwięk wlaczonego laptopa/komputera), ekran pozostaje czarny i nic sie nie da zrobić. Co moze byc tego przyczyną?