Laptop Sony VAIO VPC-EC4M1E/BJ - wycena

witam serdecznie. Chciałbym zapytać tych bardziej znających się na rynku laptopowym, czy ów 3 letni laptop jest coś jeszcze wart?

Wszystkie gry, jakie odpalałem wow/lol(ultra detale)/wiedzmin 1,2 szły jak igła. Poza tym, laptop nadaje się do wszystkiego, do pracy oglądania filmów, czy nawet do jakiejś obróbki graficznej.

PS: warto dodać też fakt, że w laptopie wymieniona została pasta termo przewodząca, i na górnej obudowie laptopa jest mała ryska. Zaraz obok loga.

Specyfikacja:

http://www.komputronik.pl/product/119228/Sony_VAIO_VPC_EC4M1E-BJ.html

Chce go opchnąć, bo muszę kupić dzieciakowi komputerek nowy.

Wart na pewno coś jest, jednak na twoim miejscu nie liczyłbym na kwotę ~3000zł. Z używanymi laptopami i ogólnie komputerami jest ten problem, że jest duże prawdopodobieństwo, że mogą być maksymalnie zjechane. Chodzi mi o to, że jeśli przez te 3 lata codziennie na nim grałeś, pracowałeś (obróbka graf itp.) to komp może już dłużej nie pociągnąć(problemy z procesorem, kart graf). Szczególnie laptop. Jeśli jednak był wykorzystywany "od święta" do przeglądanie neta to nie powinno być takich problemów. Wiem co mówię bo mam laptopa tylko 2 lata starszego i od intensywnego użytkowania wszystko zaczyna siadać. Co do ceny, ja na twoim miejscu celowałbym w przedział 1000-2000zł, widziałem jakąś aukcję z 2013 i tam gościu za nowego chciał 2500zł dlatego sądzę, że przedział, który podałem byłby najrozsądniejszy. Reszta zależy już tylko od tego jak dużo chcesz za niego dostać.

Laptop śmiga, nie przekracza temp. 80C przy najwiekszych obciążeniach. Był używany dość sporadycznie do grania w jakieś super wyjątkowo zasobożerne produkty. Będę strzelał na allegro gdzieś w mniej-wiecej 1500 zł. Dzięki za odpowiedź.

Temat można zamknąć, chyba że ktoś ma szersze pojęcie jeszcze.

witam serdecznie. Chciałbym zapytać tych bardziej znających się na rynku laptopowym, czy ów 3 letni laptop jest coś jeszcze wart?

Wszystkie gry, jakie odpalałem wow/lol(ultra detale)/wiedzmin 1,2 szły jak igła. Poza tym, laptop nadaje się do wszystkiego, do pracy oglądania filmów, czy nawet do jakiejś obróbki graficznej.

PS: warto dodać też fakt, że w laptopie wymieniona została pasta termo przewodząca, i na górnej obudowie laptopa jest mała ryska. Zaraz obok loga.

Specyfikacja:

http://www.komputronik.pl/product/119228/Sony_VAIO_VPC_EC4M1E-BJ.html

Chce go opchnąć, bo muszę kupić dzieciakowi komputerek nowy.