Laptop/Tablet do 3Tys

Jak w temacie... Od dluzszego czasu jestem w kropce miedzy wyborem tabletu a laptopem... Myslalem glownie o Sony Xperia Tablet Z lub Asus Memo10'...

Nie mam konkretnego laptopa w glowie bo bedac szczerym zalezy mi na czyms lekkim...W postach prosze rowniez o uswiadomienie mnie jak wyglada sprawa z podlaczeniem klawiatury usb do tabletu (o ile jest taka mozliwosc) oraz czy tablet jest w stanie emulowac tytuly takie jak np D2 (nie chodzi mi o wysylanie obrazu z pc na tablet) bo zalezy mi tez by moc od czasu do czasu w pracy wlaczyc sobie jakis ciekawy klasyk...jezeli nie to bede musial jednak zabrac sie za wybor laptopa... Poprosze tez opinie na temat systemu w tabletach na ktory warto zwrocic uwage

Edit: Zapomnialem jeszcze zapytac jak ma sie sprawa z flash playerem (mmo via www np. dead frontier/drakensang)

Jeśli chcesz do gier to bierz Y580, na razie najlepszy pod względem specyfikacji do gier :]

Komputronik

Jak możesz mu polecać prawie 3 kilowego laptopa skoro chłopak skłania się w stronę tabletu ze względu na jego małą wagę i rozmiary. To że ten Lenovo jest najlepszy w tej cenie nie znaczy, że dla każdego będzie najlepszą opcją zwłaszcza, że napisał, że szuka czegoś do klasyków.

Na tabletach dużo się nie znam ale z lekkich i małych laptopów to mogę polecić:

- Samsung 530u3C około 1,5 kg

- Toshiba z930-116 około 1,2 kg

- ACER Aspire S7-391 około 1,3 kg

Jest płcią męską- tak? 3KG to chyba nie jest żadny wysiłek jak sie go nosi przez nawet jakieś 5h o.O (jeśli jest to współczuję)

Jeśli szuka laptopa mało ważącego (a chyba mu chodzi 1kg?) to po co wgl. pisać te słowo? Nie ma laptopów leciutkich jak piórka >_< Jeśli chcesz mieć lapka na następne 3/4 lata to kup Lenovo Y580.

A nie warto (Uwierz mi) pakować aż tyle hajsu w tablet!! Trwały to on nie jest, fakt. Ale jest też słaby w specyfikacji.

Jeżeli tablet do gier to najlepiej z windowsem:

http://www.benchmark...ablet-windows-8 coś z tego powinno Ci się spodobać, pamiętaj o tym że nawet najlepszy tablet z androidem może lagować po dłuższym użytkowaniu, bo android niestety jest kiepskim systemem.

Jak w temacie... Od dluzszego czasu jestem w kropce miedzy wyborem tabletu a laptopem... Myslalem glownie o Sony Xperia Tablet Z lub Asus Memo10'...

Nie mam konkretnego laptopa w glowie bo bedac szczerym zalezy mi na czyms lekkim...W postach prosze rowniez o uswiadomienie mnie jak wyglada sprawa z podlaczeniem klawiatury usb do tabletu (o ile jest taka mozliwosc) oraz czy tablet jest w stanie emulowac tytuly takie jak np D2 (nie chodzi mi o wysylanie obrazu z pc na tablet) bo zalezy mi tez by moc od czasu do czasu w pracy wlaczyc sobie jakis ciekawy klasyk...jezeli nie to bede musial jednak zabrac sie za wybor laptopa... Poprosze tez opinie na temat systemu w tabletach na ktory warto zwrocic uwage

Edit: Zapomnialem jeszcze zapytac jak ma sie sprawa z flash playerem (mmo via www np. dead frontier/drakensang)