Witam poszukuje dobrego laptopa do gier najlepiej takiego co można wziąć na raty. Za bardzo nie jestem obeznany w tym temacie więc z chęcią przyjrzę się waszym propozycją.
Laptop
Do jakiej Ceny szukasz ?
Najlepiej to tak do 4000 zł.
Z mojej strony polecam ci lenovo y50-70. Posiadam wersje z i5 + gtx 960 i jestem bardzo zadowolony , jeżeli chodzi o gierki to gram w wiedźminy po gta. Filmy internet i wszystko w tym smukłym lapku. Jest wersja z i7, ale ponoć się bardziej grzeje. Również fajnym wyborem jest asus rog g551jw te same bebechy, ale wykonanie solidniejsze.
Od siebie polecam także Laptopa Lenovo Y50-70.Sam kupiłem jakiś miesiąc temu ten model z i7 i gtx 860m 4GB i mogę ci napisać tyle, że w Wiedźmina 3 motałem na samych wysokich detalach w rozdzielczości Full HD przy zachowaniu w większości lokacji stałych 30 klatek.Nie powinieneś mieć więc problemów z praktycznie żadnymi grami a laptop na pewno posłuży przez wiele dobrych lat.Wystarczy tylko o niego porządnie dbać i nic się z nim złego nie stanie.
Lenovo? kazdy laptop ktory widze u znajomych to delikatne i brzydkie gowno, jednemu spadl i zawiasy popekaly i ledwo zipie, drugi sasiad chcial otworzyc i ekran sie rozpadl a na gwarancji nie chca przyjac wspaniala firma!
- PS. juz wole ASUS albo SONY.
Ja również polecam ASUSA, mam Lenovo Y510p i po gdzieś około 6 miesiącach zaczęła schodzi farba z klawiszy Z wykonaniem u Lenovo jest dość słabo... Nie, że ten sprzęt jest zły, lecz pozostawia wiele do życzenia.
Do 4k moge smialo polecic serie laptopow GE, ewentualnie GP od MSI.
http://www.msi.com/product/nb/GE60-2PE-Apache-Pro.html#hero-overview
Za ta cene lenovo y50 nie umywa sie do msi ge60 apache pro.
Ogólnie tutaj masz fajne zestawienie:
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/polecane-laptopy-do-gier.html
Te gamingowe laptopy MSI są fajne ale niestety droższe od Lenovo. W cenie do 4000 zł pozostaje chyba tylko Lenovo Y50-70 (i7, 8 lub 16 gb ram, gtx 960m, 1 TB HDD + SSD lub sam SSD 256 GB).
4000 zl na mebelek doo mieszkania nie lepiej juz stoliczek na kawe za 300 zl kupic ... i jeszcze na raty potem miec problemy ze splata tego ;p
Gamingowy laptop bo tak potocznie goo zwa ceny zacznaja sie od 5000 zl a i one nie sa bogami predkosc .. ale za too ciezkie i nie poreczne .... zastanow sie 10 razy boo bierzesz mebelek doo mieszkania na raty ktory bedziesz splacac przez conajmiej 3 lata ...
Wiec eksploatowanie tego przez 3 lata poczym po splacie tego wartosc szacowanego sprzetu bedzie rowna kilkudziesieciu lub kilkuset zlotych mozliwe ze 0 zlotych nawet poniewaz laptop sa znane jak too okreslic zbyt szybkiego zuzywania sie podzespolow.
http://allegro.pl/laptop-msi-gt72-2pe-075xpl-17-16gb-1tb-gtx880m-i5498514109.html
Tyle kosztuje laptop o wydajnosc doo komputera stacjonarnego za 2500 zl
Wielkosc kart graficznych ktore sa montowane w komputerach stacjonarnych ze sredniej ploki sa prawie 2 razy grubsze i wielkosc jak 1/2 dlugosc laptop .
Laptopa biorę gdyż jadę za niedługo na studia. W domu mam porządnego PC. Póki co przekonuje mnie bardziej msi, którego zaproponował zarolite, od lenovo. Jednak z chęcią przejrze kolejne propozycje.
Także polecam lenovo y50-70, mam go od prawie roku i jestem zadowolony. Przez moją głupote mogłem spalic karte graficzną bo nie zainteresowałem się bardziej wyposażeniem (codzi o wgrane aplikacje) tego laptopa. Dzieki energy manager'owi można kontrolowac wydajność komputera i dopiero po prawie roku to odkryłem... Szukałem po internecie jak zwiekszyć wydajność w cs:go bo fps'ów miałem 30-80, próbowałem podkręcać karte niepotrzebnie, a laptop był ustawiony na trybie oszczędzania energi... Kiedy ustawiłem na wysoką wydajnośc fps'y znacznie wzrosły . Musze sie jeszcze wiele o nim dowiedzieć chyba
.
Polecam sobie dokupić podkładke chłodzącą niewiele daje ale jednak coś, a dzięki niej możesz trzymac komputer na kolanach, na kołdrze itp. kiedy przeglądasz internet czy coś oglądasz . Ja go kupiłem za ok. 4300zł wersja z i7 i 8GB RAM'u w zestawie z podkładką i bez przewodową myszką.
A posiada może ktoś takiego laptopa http://allegro.pl/laptop-msi-gp70-17-3-i7-8gb-1tb-gtx940m-2qe-638xpl-i5658100809.html ,albo może coś o nim słyszał.
Gtx 940 ? Do 5000 zł najwydajniejsza grafika to gtx 960 raczej brał bym coś pod specyfikacje z tą kartą graficzną. Kolega ma apacza pro ge 60 czy jakoś tak i grafika tak samo mu się nagrzewa jak w moim y50-70 pomimo, że ma ten cooling boost. Sam brałem pod uwagę lapka z msi, jednak nie był to mój przedział cenowy. Sam kupiłem w promocji za 3100 wersje z i5.
Btw lapek, którego dałeś to 17 calowa krowa *
@Seba po prostu epicko jak można było grać na trybie oszczędzania baterii ? Rok czasu....
Do 4k moge smialo polecic serie laptopow GE, ewentualnie GP od MSI.http://www.msi.com/product/nb/GE60-2PE-Apache-Pro.html#hero-overviewZa ta cene lenovo y50 nie umywa sie do msi ge60 apache pro.
Miejmy nadzieję, że podzespoły nie wydzielają dużo ciepła. Tak małe układy chłodzenia montowało się w laptopach biurowych produkowanych ponad 6 lat temu .
@UP. A no właśnie. Kolega Barosz mnie uprzedził, DC dostałem.
Bezpośrednio laptopa pod twarz Ci nie podeśle ale dam pare rad które weź pod uwage.
-nie bierz i7 bo to tylko zwykły chwyt marketingowy, i5 to cena i jakość w parze. Oczywiście zależy też jaki i5 i jaki i7.
-jak to gier to grafike nvidii.
-8gb ramu to na dzień dzisiejszy standard.
-patrz na jakość wykonania/poczytaj które są solidne, jeżeli chcesz go na studia możesz mi uwierzyć że będziesz czuł mentalny dyskomfort jak sie uszkodzi. (ale to w sumie najmniej wazny z punktów )
Nie pytaj o konkretne laptopy, każdy będzie polecał to co sam ma.
Miejmy nadzieję, że podzespoły nie wydzielają dużo ciepła. Tak małe układy chłodzenia montowało się w laptopach biurowych produkowanych ponad 6 lat temu .@UP. A no właśnie. Kolega Barosz mnie uprzedził, DC dostałem.
Masz racje, chlodzenie szalu nie robi, bez podkladki i turbo nie polecam grac w nowsze tytuly. Z tego co wiem w y50-70 temperatury sa bardzo porownywalne do apache-ow i reszty z serii G.
Jesli chodzi o stosunek wydajnosc do ceny to Lenovo prowadzi.
Witam poszukuje dobrego laptopa do gier najlepiej takiego co można wziąć na raty. Za bardzo nie jestem obeznany w tym temacie więc z chęcią przyjrzę się waszym propozycją.