Witam serdecznie. Piszę tutaj do was z zapytaniem dotyczącym wlasnie larpów. Czy ktoś może sie orientuje gdzie w polsce odbywaja sie takie zabawy? Chcialbym cos zacząć sie w takie gry bawic, bo te wszystkie gry w ktore grałem dotychczas nie przynoszą mi żadnej satysfakcji. A teraz 2 pytanko Jest ktoś na tym forum kto mógłby mnie w takie ,,imprezy" wprowadzić?
Moje osobowe info:
Imie: Piotrek
Wiek: 17(w lipcu kończe dopiero 18, i tutaj pojawia sie problem. Nie bedzie żadnych buntów w stylu że nie jestem jeszcze pełnoletni?)
Zamieszkanie: Kraków(mogę jeździć po kraju)
Parę dodatkowych pytań:
1) skąd wziąć takie stroje jak mają ci ludzie na larpach? Wszystko jest ręcznie robione, czy istnieje jakaś tania wypożyczalnia strojów?
2) Istnieją jakieś polskie bractwa, które stała grupą biorą udział w takich konwentach? Najlepiej takie w krakowie.
3) Mam na oku takie wydarzenie jak Fantazjada. To chyba najwieksza w polsce impreza tego typu, Sa jeszcze jakieś inne? Które polecacie dla początkującego takiego jak ja?
Mam nadzieje że jest ktoś tu taki na forum, który mi to jakoś przybliży bo do tej pory takie coś to tylko w książkach przeżywałem.